Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ασφάλιση Υγείας

ΔΥΠΑ: Το 2024 φέρνει και 8.800 νέες θέσεις εργασίας για ανέργους

ΔΥΠΑ: Το 2024 φέρνει και 8.800 νέες θέσεις εργασίας για ανέργους

ΔΥΠΑ: Η μάχη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την αντιμετώπιση της ανεργίας συνεχίζεται με την υλοποίηση ενός μεγάλου πλέγματος προγραμμάτων που επανεντάσσουν εκατοντάδες ανέργους στην αγορά εργασίας.

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης έχει ήδη μπει στο στίβο μάχης για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Έτσι συνεχίζει με την υλοποίηση ενός μεγάλου πλέγματος προγραμμάτων που επανεντάσσουν εκατοντάδες ανέργους στην αγορά εργασίας. Η μαραθώνια προσπάθεια έχει αρχίσει να αποτυπώνει στους δείκτες τα πρώτα θετικά αποτελέσματα, καθώς τον περασμένο Οκτώβριο η ανεργία κατέγραψε για πρώτη φορά από 2009 μονοψήφιο νούμερο (9,6%). Σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα παραμένει και η πολιτική ηγεσία του υπουργείο κινείται προς την κατεύθυνση δημιουργίας νέων προγραμμάτων απασχόλησης για ένα ευρύ φάσμα πολιτών.

Έτσι, το νέο έτος φέρνει δύο νέα προγράμματα από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης με στόχο την ενίσχυση 8.800 ανέργων. Η πρώτη δράση είναι η «Ολοκληρωμένη Δράση Κατάρτισης και απασχόλησης 7.500 ανέργων, ηλικίας 25-45 ετών». Το έργο αποτελεί μια ολοκληρωμένη παρέμβαση που εστιάζει στην κατάρτιση, την πιστοποίηση και τη βραχυπρόθεσμη απασχόληση ανέργων εγγεγραμμένων στο μητρώο της ΔΥΠΑ ηλικίας 25-45 ετών. Σκοπός της δράσης είναι η αναβάθμιση των δεξιοτήτων ή/και η επανακατάρτιση της ομάδας – στόχου ανέργων ηλικίας 25-45 ετών για την απόκτηση δεξιοτήτων σε τομείς υψηλής ζήτησης με έμφαση στις πράσινες και ψηφιακές δεξιότητες.

Το έργο θα περιλαμβάνει και πιστοποίηση των αποκτηθεισών γνώσεων και θα ακολουθείται από πρόγραμμα εξάμηνης επιχορηγούμενης από τη Δ.ΥΠ.Α. απασχόλησης για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας. Σημειώνεται ότι το 19% των χορηγούμενων κονδυλίων αναμένεται να συμβάλει στις πράσινες δεξιότητες και θέσεις εργασίας και στην πράσινη οικονομία. Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Η δεύτερη παρέμβαση που θα υλοποιηθεί το 2024 είναι το «Πρόγραμμα στον δημόσιο τομέα της υγείας για την πρόσληψη 1.300 ανέργων ηλικίας 55 ετών και άνω, που ολοκλήρωσαν το Πρόγραμμα Επιχορήγησης για την απασχόληση ανέργων, ηλικίας 55 ετών και άνω». Άνθρωποι της αγοράς αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως σημαντικό πρόγραμμα, καθώς οι άνεργοι που βρίσκονται πλησίον της σύνταξης αδυνατούν να βρουν δουλειά.

Ωφελούμενοι της δράσης, λοιπόν, θα είναι 1.300 άνεργοι πρώην ωφελούμενοι του προγράμματος «Πρόγραμμα επιχορήγησης για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 55 άνω, σε φορείς του δημόσιου τομέα», ηλικίας 55 ετών έως 67 ετών, καθώς και άνεργοι άνω των 67 ετών και έως 74 ετών, εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο ανέργων των Υπηρεσιών της Δ.ΥΠ.Α. Οι τελευταίοι, φυσικά, θα πρέπει να μην έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο συντάξιμο χρόνο για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος και να έχουν ολοκληρώσει το χρονικό διάστημα απασχόλησης τους, στους φορείς του Υπουργείου Υγείας, μετά τις 30 Σεπτεμβρίου 2023, με το «πρόγραμμα επιχορήγησης για την απασχόληση ανέργων, ηλικίας 55 και άνω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΔΥΠΑ: Νέα επιδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης για 47.000 ανέργους

ΕΦΚΑ ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών για τα ασφαλιστικά ταμεία 8-12 Ιανουαρίου

ΕΦΚΑ ΔΥΠΑ: Χάρτης πληρωμών από τα ασφαλιστικά ταμεία 27-29 Δεκεμβρίου

127.000 περισσότεροι άνεργοι σε έναν μήνα τον Νοέμβριο

Δυνατότητα 1.300 εργαζόμενων σε δημόσια νοσοκομεία να παραμείνουν στις θέσεις τους από το Υπουργείο Εργασίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ενίσχυση στον κλάδο ένδυσης από την ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Έγινε μνημόνιο συνεργασίας με σκοπό την ενίσχυση της ειδικότητας «Υφάσματος, Ένδυσης και Σχεδιασμού Ενδύματος» και τη διασύνδεση των αποφοίτων με την αγορά εργασίας.

Γιατί η ασφάλιση είναι το κλειδί για την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης

Ασφάλιση: Πολλοί ασφαλιστές άργησαν να προσφέρουν κάλυψη για την καθαρή ενέργεια και αυτό το κενό κάλυψης κινδυνεύει να εμποδίσει τις επενδύσεις στην ενεργειακή μετάβαση.

Ποιοι θα δεχθούν άμεσα τηλεφώνημα από τον ΕΦΚΑ;

ΕΦΚΑ: Ο ΕΦΚΑ συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμα τηλεφωνικών κλήσεων για να βοηθήσει δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους πριν την αίτηση συνταξιοδότησης.

1 στους 5 ερωτηθέντες παραδέχεται ότι λέει ψέματα στις ασφαλιστικές αιτήσεις

 Η οικονομική πίεση είναι ο κύριος λόγος που πάνω από το 21% σε όλες τις ηλικιακές ομάδες που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι αισθάνονται την ανάγκη να λένε ψέματα στις αιτήσεις τους, σύμφωνα με τη μελέτη.

Οι περισσότεροι ασφαλιστικοί πελάτες αναζητούν ταχύτερη διεκπεραίωση των αξιώσεων

Ασφάλιση: Οι λύσεις αυτοματισμού ασφαλιστικών διαδικασιών με τεχνητή νοημοσύνη και συνδεδεμένα δεδομένα έχουν αποδειχτεί μεταμορφωτικές για τους πρωτοπόρους του κλάδου.

Close Icon