Ρεπορτάζ Υγείας

Πάπας Φραγκίσκος: Μιλάει κατά του «ακυρωτικού πολιτισμού» και καταδικάζει τις «αβάσιμες πληροφορίες» για τα εμβόλια

Πάπας Φραγκίσκος: Μιλάει κατά του «ακυρωτικού πολιτισμού» και καταδικάζει τις «αβάσιμες πληροφορίες» για τα εμβόλια

Ο Πάπας ήταν επίσης επικριτικός για το κλείσιμο των σχολείων για την προσωπική διδασκαλία και την επιλογή της εικονικής μάθησης, υποστηρίζοντας ότι η απομόνωση θα μπορούσε να είναι επιζήμια για την ανάπτυξη των μαθητών.

Πάπας Φραγκίσκος: Προειδοποίησε επίσης για απόπειρες να ξαναγραφεί η ιστορία χωρίς να κατανοεί το πλαίσιο της εποχής στην οποία ζούσαν οι άνθρωποι. Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε στόχο την ακύρωση του πολιτισμού κατά τη διάρκεια της ετήσιας ομιλίας του τη Δευτέρα, προειδοποιώντας ότι είναι ένα είδος «μονόδρομης σκέψης» που κινδυνεύει να φιμώσει σημαντικές φωνές.

«Ο πολιτισμός της ακύρωσης εισβάλλει σε πολλούς κύκλους και δημόσιους θεσμούς», είπε ο Πάπας στην ομιλία του σε 183 χώρες που είναι διαπιστευμένες στην Αγία Έδρα.

«Ως αποτέλεσμα, οι ατζέντες υπαγορεύονται όλο και περισσότερο από μια νοοτροπία που απορρίπτει τα φυσικά θεμέλια της ανθρωπότητας και τις πολιτιστικές ρίζες που αποτελούν την ταυτότητα πολλών ανθρώπων». Πάπας Φραγκίσκος.

Ο Πάπας πρόσθεσε ότι «υπό το πρόσχημα της υπεράσπισης της διαφορετικότητας, καταλήγει να ακυρώνει κάθε αίσθηση ταυτότητας», κάτι που κινδυνεύει να φιμώσει τους ανθρώπους που «υπερασπίζονται μια με σεβασμό και ισορροπημένη κατανόηση των διαφόρων ευαισθησιών». Προειδοποίησε επίσης για προσπάθειες να ξαναγραφεί η ιστορία χωρίς να κατανοεί το πλαίσιο της εποχής που ζούσαν οι άνθρωποι, υποστηρίζοντας ότι «κάθε ιστορική κατάσταση πρέπει να ερμηνεύεται σύμφωνα με μια ερμηνευτική της συγκεκριμένης εποχής».

«Η διπλωματία καλείται να είναι πραγματικά περιεκτική, χωρίς να ακυρώνει αλλά να εκτιμά τις διαφορές και τις ευαισθησίες που έχουν σημαδέψει ιστορικά διάφορους λαούς», είπε ο Πάπας. Πάπας Φραγκίσκος.

Αλλά ο Φράνσις στόχευσε επίσης σε αυτό που ονόμασε «αβάσιμες πληροφορίες ή ελάχιστα τεκμηριωμένα γεγονότα» σχετικά με το εμβόλιο COVID-19, ενθαρρύνοντας τις κυβερνήσεις να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους να εμβολιάσουν τους πληθυσμούς τους.

«Τα εμβόλια δεν είναι ένα μαγικό μέσο θεραπείας», είπε ο Πάπας. «Ωστόσο, σίγουρα αντιπροσωπεύουν, εκτός από άλλες θεραπείες που πρέπει να αναπτυχθούν, την πιο λογική λύση για την πρόληψη της νόσου».

Ο Φραγκίσκος σημείωσε ότι οι χώρες που έχουν δει ευρεία χρήση του εμβολίου έχουν επίσης μείωση σε σοβαρές περιπτώσεις.

«Είναι λοιπόν σημαντικό να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την ανοσοποίηση του γενικού πληθυσμού όσο το δυνατόν περισσότερο», είπε ο Πάπας.

Ο Πάπας Φραγκίσκος συναντά τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Ο Πάπας ήταν επίσης επικριτικός για το κλείσιμο των σχολείων για την προσωπική διδασκαλία και την επιλογή της εικονικής μάθησης, υποστηρίζοντας ότι η απομόνωση θα μπορούσε να είναι επιζήμια για την ανάπτυξη των μαθητών. «Θεωρώντας αυτό το σημείο, δεν σκοπεύω σε καμία περίπτωση να αρνηθώ τη χρησιμότητα της τεχνολογίας και των προϊόντων της, που μας επιτρέπουν να συνδεόμαστε μεταξύ μας εύκολα και γρήγορα», είπε ο Πάπας. «Αλλά κάνω έκκληση επειγόντως να είμαστε προσεκτικοί μήπως αυτά τα μέσα αντικαταστήσουν τις αληθινές ανθρώπινες σχέσεις».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μορφή εγωισμού θεωρεί ο Πάπας Φραγκίσκος την υιοθεσία κατοικιδίων αντί παιδιών από ζευγάρια

"Το να πληγώνεις μια γυναίκα σημαίνει προσβολή του Θεού", είπε ο Πάπας Φραγκίσκος

Χριστούγεννα σε όλον τον πλανήτη υπό την παραλλαγή "όμικρον"

Ο Πάπας Φραγκίσκος έρχεται στην Ελλάδα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το οικονομικό βάρος της παιδικής λεκτικής κακοποίησης από ενήλικες υπολογίζεται σε 300 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως

Η αντιμετώπισή της μας δίνει ένα ισχυρό μοχλό πρόληψης των διαταραχών ψυχικής υγείας και του τεράστιου κόστους τους τόσο για το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και για την παγκόσμια οικονομία.

Οδηγίες καταλληλότητας οδηγών με καρδιολογικές παθήσεις από την Καναδική Καρδιαγγειακή Εταιρεία

"Εάν ένας γιατρός πιστεύει ότι ένας οδηγός είναι επικίνδυνος, σε ορισμένες επαρχίες του Καναδά, η αναφορά στις αρχές μεταφορών είναι υποχρεωτική. Αυτή είναι μία από τις κατευθυντήριες γραμμές που εκδόθηκαν για την ασφάλεια των ασθενών και επίσης για την ασφάλεια των γύρω τους ."

Ντελέκος: Ένα πλαίσιο για να μοιραστούμε το ρίσκο από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

Ντελέκος (Gallagher Re): Πώς οι τράπεζες, οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι ρυθμιστικές αρχές στον κόσμο, την Ευρώπη αλλά και την Ελλάδα αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις αλλά και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή.

Οι ειδικοί δίνουν συστάσεις για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή

Μια χαμηλή επιβάρυνση με κολπική μαρμαρυγή σχετίζεται με χαμηλά ποσοστά εγκεφαλικού και καρδιακής ανεπάρκειας. Η μείωση της επιβάρυνσης της κολπικής μαρμαρυγής ΚΜ εξελίσσεται σε θεραπευτικό στόχο σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή ΚΜ».