Ρεπορτάζ Υγείας

Πάπας Φραγκίσκος: Επικρίνει τα ζευγάρια που υιοθετούν κατοικίδια αντί για παιδιά ως εγωιστικά

Πάπας Φραγκίσκος: Επικρίνει τα ζευγάρια που υιοθετούν κατοικίδια αντί για παιδιά ως εγωιστικά

"Αλλά είναι πιο ριψοκίνδυνο να μην τα έχεις. Είναι πιο ριψοκίνδυνο να αρνηθείς την πατρότητα ή να αρνηθείς τη μητρότητα, είτε πραγματική είτε πνευματική.

Πάπας Φραγκίσκος: Ο Πάπας Φραγκίσκος χαρακτήρισε την Τετάρτη ως «εγωιστικά» τα ζευγάρια που υιοθετούν κατοικίδια αντί για παιδιά, στο πλαίσιο μιας έκκλησης για επίλυση του «δημογραφικού χειμώνα» που αντιμετωπίζει η Δύση. Ο Πάπας απευθύνθηκε σε ένα γενικό ακροατήριο σχετικά με το θέμα της γονεϊκότητας και κάλεσε τους ανθρώπους να κάνουν περισσότερα παιδιά καθώς η Δύση αντιμετωπίζει μια μείωση του πληθυσμού.

Η πανδημία, ειδικότερα, σημείωσε απότομη πτώση, με τις ΗΠΑ να καταγράφουν πτώση 7% στον εθνικό ρυθμό γεννήσεων το 2020, ανέφερε η UPI. «Σήμερα… βλέπουμε μια μορφή εγωισμού», είπε ο Πάπας. “Βλέπουμε ότι κάποιοι άνθρωποι δεν θέλουν να κάνουν παιδί. Μερικές φορές έχουν ένα, και αυτό είναι όλο, αλλά έχουν σκύλους και γάτες που αντικαθιστούν τα παιδιά.”

Προέτρεψε κάθε ζευγάρι που δεν μπορεί να κάνει παιδιά να υιοθετήσει, δείχνοντας τον Ιωσήφ, τον «τροφό πατέρα» του Ιησού, ως παράδειγμα των «υψηλότερων μορφών αγάπης» που μπορούν να επιτύχουν οι άνθρωποι.

«Πόσα παιδιά στον κόσμο περιμένουν κάποιον να τα φροντίσει!». αυτός είπε.

Επέμεινε ότι η διαδικασία της υιοθεσίας πρέπει επίσης να γίνει ευκολότερη για να επιτραπεί σε περισσότερους ανθρώπους η επιλογή.

«Είναι ένας κίνδυνος, ναι: η απόκτηση ενός παιδιού είναι πάντα ένας κίνδυνος, είτε φυσικά είτε με υιοθεσία», εξήγησε ο Πάπας.

“Αλλά είναι πιο ριψοκίνδυνο να μην τα έχεις. Είναι πιο ριψοκίνδυνο να αρνηθείς την πατρότητα ή να αρνηθείς τη μητρότητα, είτε πραγματική είτε πνευματική.

Αλλά η άρνηση, ένας άνδρας ή μια γυναίκα που δεν αναπτύσσουν την αίσθηση της πατρότητας ή της μητρότητας, τους λείπει κάτι , κάτι θεμελιώδες, κάτι σημαντικό».

Ο Πάπας δεν είναι γνωστό να έχει κατοικίδια στον τόπο κατοικίας του στο Βατικανό, αλλά ο προκάτοχός του, Βενέδικτος ΙΣΤ’, είχε γάτες, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Πάπας κάλεσε επίσης την εκκλησία να επιδιώξει μια πιο ανοιχτή αγκαλιά του «Θεού στον λαό» αντί να βάζει τους ιερείς «στο βάθρο». Επί του παρόντος προεδρεύει μιας διετούς διαβούλευσης με τους Καθολικούς λαϊκούς σε όλον τον κόσμο για να κατανοήσει τις ανάγκες και τις επιθυμίες των απλών πιστών και πώς η εκκλησία μπορεί να τους εξυπηρετήσει καλύτερα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

"Το να πληγώνεις μια γυναίκα σημαίνει προσβολή του Θεού", είπε ο Πάπας Φραγκίσκος

Ο Πάπας Φραγκίσκος έρχεται στην Ελλάδα

Ιταλία: Το Βατικανό ξαναχτυπά εναντίον των εκτρώσεων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το οικονομικό βάρος της παιδικής λεκτικής κακοποίησης από ενήλικες υπολογίζεται σε 300 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως

Η αντιμετώπισή της μας δίνει ένα ισχυρό μοχλό πρόληψης των διαταραχών ψυχικής υγείας και του τεράστιου κόστους τους τόσο για το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και για την παγκόσμια οικονομία.

Οδηγίες καταλληλότητας οδηγών με καρδιολογικές παθήσεις από την Καναδική Καρδιαγγειακή Εταιρεία

"Εάν ένας γιατρός πιστεύει ότι ένας οδηγός είναι επικίνδυνος, σε ορισμένες επαρχίες του Καναδά, η αναφορά στις αρχές μεταφορών είναι υποχρεωτική. Αυτή είναι μία από τις κατευθυντήριες γραμμές που εκδόθηκαν για την ασφάλεια των ασθενών και επίσης για την ασφάλεια των γύρω τους ."

Ντελέκος: Ένα πλαίσιο για να μοιραστούμε το ρίσκο από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

Ντελέκος (Gallagher Re): Πώς οι τράπεζες, οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι ρυθμιστικές αρχές στον κόσμο, την Ευρώπη αλλά και την Ελλάδα αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις αλλά και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή.

Οι ειδικοί δίνουν συστάσεις για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή

Μια χαμηλή επιβάρυνση με κολπική μαρμαρυγή σχετίζεται με χαμηλά ποσοστά εγκεφαλικού και καρδιακής ανεπάρκειας. Η μείωση της επιβάρυνσης της κολπικής μαρμαρυγής ΚΜ εξελίσσεται σε θεραπευτικό στόχο σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή ΚΜ».