Ρεπορτάζ Υγείας

Πανδημία Κανονικότητα: Παρά το εμβόλιο, μόνο τα μισά άτομα επιστρέφουν στις «κανονικές δραστηριότητες»

Πανδημία Κανονικότητα: Παρά το εμβόλιο, μόνο τα μισά άτομα επιστρέφουν στις «κανονικές δραστηριότητες»

Όσον αφορά την ηλικία, οι νεότεροι αισθάνονται πιο προσεκτικοί από άλλες ηλικίες σχετικά με την επανάληψη των τακτικών δραστηριοτήτων. Αυτό πιθανώς αντικατοπτρίζει το πρόγραμμα διάθεσης εμβολίων που σχετίζεται με την ηλικία.

Πανδημία Κανονικότητα: Καθώς τα εμβόλια COVID-19 συνεχίζουν να κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο, πόσο έχουν αλλάξει πραγματικά οι στάσεις σχετικά με την έξοδο από το προηγούμενο έτος; Σε μία απόπειρα να απαντηθεί αυτό, η εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει το εργαλείο Realtime Research. Το εργαλείο χρησιμοποιήθηκε για τη δημοσκόπηση 1.044 ατόμων για να προσδιορίσει πώς ένιωθαν για την επιστροφή στις δραστηριότητες της ζωής τους αυτή τη στιγμή στο πλαίσιο της τρέχουσας πανδημίας και των συναφών κυβερνητικών περιορισμών. Προκειμένου να δοθεί η ανάλυση στη βάση, η εταιρεία συνέκρινε τα αποτελέσματα με μια παρόμοια έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2020.

Η δημοσκόπηση αφορούσε άτομα που ζούσαν στις ΗΠΑ, βάσει ενός σχεδίου δειγματοληψίας. Το βασικό μήνυμα ήταν ότι οι άνθρωποι εξακολουθούν να διστάζουν να συνεχίσουν τις κανονικές τους δραστηριότητες, σχεδόν όσο και τον Ιούλιο του 2020 (παρά τα διάφορα κυβερνητικά μέτρα που επιβλήθηκαν).

Τα δεδομένα δείχνουν μικρή διαφορά στις ομάδες ανθρώπων που λένε ότι θα περιμένουν δύο ή περισσότερους μήνες για να επανέλθουν στο φυσιολογικό από τις απαντήσεις που συγκεντρώθηκαν τον περασμένο Ιούλιο.

Υπήρχε επίσης ένα προφανές χάσμα μεταξύ των φύλων, με τους άνδρες να δηλώνουν ότι ήταν πολύ πιο πιθανό από τις γυναίκες να ξαναρχίσουν τις τυπικές τους δραστηριότητες. Συνολικά, η έρευνα δείχνει ότι η ζωή δεν επιστρέφει στο φυσιολογικό με ρυθμό που πολλοί αναλυτές περίμεναν ότι, καθώς κάθε άτομο καθορίζει το «νέο φυσιολογικό» του. Υπάρχουν επίσης διαφορές με το τι είναι διατεθειμένοι να κάνουν οι άνθρωποι είτε τώρα ως μέρος της πανδημίας, είτε ως προετοιμασία για τη μετάβαση στο «φυσιολογικό».

Οι δραστηριότητες που οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να βγουν και να κάνουν αυτή τη στιγμή βρέθηκαν να είναι:

Το 63,5% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο για κούρεμα.

Το 61% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να πάνε στον οδοντίατρο.

Το 55% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα σκεφτόταν να δειπνήσουν σε ένα εστιατόριο.

Το 55% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα επιστρέψουν στην εργασία τους σε ένα γραφείο.

Το 47% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα σκέφτονταν να πάνε στο γυμναστήριο.

Σε δημοφιλή σειρά, όπου οι άνθρωποι πηγαίνουν τώρα, οι πιο δημοφιλείς δραστηριότητες βρέθηκαν να είναι: Κούρεμα: 63,5%  Επίσκεψη σε οδοντίατρο: 61% Επιστροφή στη δουλειά σε ένα γραφείο: 55% Δείπνο σε εστιατόριο: 55% Γυμναστήριο: 47% Είναι ενδιαφέρον ότι το φαγητό έχει την ίδια βαθμολογία με την επιστροφή στη δουλειά, σε σχέση με τις οικονομικές προτεραιότητες.

Με το προαναφερθέν σημείο φύλου, οι άνδρες είναι πολύ πιο πρόθυμοι από τις γυναίκες να επιστρέψουν στις κανονικές δραστηριότητες σε σχεδόν κάθε κατηγορία που εξετάζεται.

Όσον αφορά την ηλικία, οι νεότεροι αισθάνονται πιο προσεκτικοί από άλλες ηλικίες σχετικά με την επανάληψη των τακτικών δραστηριοτήτων. Αυτό πιθανώς αντικατοπτρίζει το πρόγραμμα διάθεσης εμβολίων που σχετίζεται με την ηλικία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Άνοιγμα τουρισμού με παράλληλες γραμμές εμβολιασμού - "Καμπανάκι" ειδικών για εγρήγορση και μάσκες

Το σχέδιο άρσης των μέτρων το επόμενο 10ημερο - Τι ανοίγει σταδιακά από το Σάββατο

Θεραπευτικές εξελίξεις Κορωνοιός: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την πορεία της πανδημίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η πυρκαγιά έφτασε στην Εθνική Οδό - Καίγονται κατοικίες

Πυρκαγιές Αττικής: Οι φλόγες έχουν ήδη περάσει Κρυονέρι και Δροσοπηγή, που έχουν εκκενωθεί από νωρίς. Δεκάδες σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες, ενώ η πυρκαγιά έχει φτάσει σε δασική περιοχή που βρίσκεται κοντά στα διόδια των Αφιδνών. 

Οι λόγοι ταχύτατης εξάπλωσης της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη σύμφωνα με τον Ευ. Λέκκα

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Στην πυρόπληκτη περιοχή βρέθηκε εχθές Τρίτη 3/8 ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμης Λέκκας, με στόχο τη τη διερεύνηση των συνθηκών, που συνετέλεσαν στην εξάπλωση της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη.