Ρεπορτάζ Υγείας

Πανδημία Covid-19: Το προσδόκιμο ζωής των Αμερικανών ανδρών μειώθηκε κατά 2 χρόνια, σύμφωνα με μελέτη

Πανδημία Covid-19: Το προσδόκιμο ζωής των Αμερικανών ανδρών μειώθηκε κατά 2 χρόνια, σύμφωνα με μελέτη

Οι περισσότερες χώρες σημείωσαν μεγαλύτερες μειώσεις στο προσδόκιμο ζωής για τους άνδρες από τις γυναίκες. Συνολικά, το προσδόκιμο ζωής των ανδρών μειώθηκε κατά περισσότερο από ένα χρόνο σε 15 χώρες, σε σύγκριση με τις γυναίκες σε 11 χώρες.

Πανδημία Covid-19: Οι περισσότερες υπό μελέτη χώρες είδαν μεγαλύτερες μειώσεις στο προσδόκιμο ζωής για τους άνδρες από τις γυναίκες Το προσδόκιμο ζωής των Αμερικανών ανδρών μειώθηκε κατά περισσότερο από δύο χρόνια κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, σύμφωνα με νέα μελέτη. Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δήλωσε στη μελέτη που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα ότι το προσδόκιμο ζωής των ανδρών μειώθηκε κατά 2,2 χρόνια το 2020, η μεγαλύτερη πτώση από τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με το Reuters.

Το προσδόκιμο ζωής μειώθηκε κατά περισσότερο από έξι μήνες σε σύγκριση με το 2019 για 22 από τις 29 χώρες που αναλύθηκαν για τη μελέτη, η οποία περιελάμβανε τις ΗΠΑ και τις ευρωπαϊκές χώρες. Συνολικά, υπήρξε μείωση του προσδόκιμου ζωής σε 27 από τις 29 χώρες, ανέφερε η εφημερίδα. 19 Νοεμβρίου 2020:

Οι περισσότερες μειώσεις προσδόκιμου ζωής θα μπορούσαν να συνδεθούν με επίσημους θανάτους από την COVID-19. Η πανδημία έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής περίπου 4,7 εκατομμύρια ζωές σε όλο τον κόσμο και έχει μολύνει σχεδόν 232 εκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα με τους τελευταίους αριθμούς του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Στις ΗΠΑ, περισσότεροι από 688.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει και σχεδόν 43 εκατομμύρια κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί.

“Το γεγονός ότι τα αποτελέσματά μας υπογραμμίζουν έναν τόσο μεγάλο αντίκτυπο που αποδίδεται άμεσα στην COVID-19 δείχνει πόσο καταστρεπτικό σοκ ήταν για πολλές χώρες”, δήλωσε ο Δρ Ridhi Kashyap, συν-επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, που δημοσιεύτηκε στο το International Journal of Epidemiology.

Οι περισσότερες χώρες σημείωσαν μεγαλύτερες μειώσεις στο προσδόκιμο ζωής για τους άνδρες από τις γυναίκες. Συνολικά, το προσδόκιμο ζωής των ανδρών μειώθηκε κατά περισσότερο από ένα χρόνο σε 15 χώρες, σε σύγκριση με τις γυναίκες σε 11 χώρες.

Στις ΗΠΑ, η αυξημένη θνησιμότητα αφορούσε κυρίως άτομα σε ηλικία εργασίας και άτομα κάτω των 60.

Στην Ευρώπη, εν τω μεταξύ, οι θάνατοι μεταξύ των άνω των 60 ετών συνέβαλαν πιο σημαντικά στην άνοδο της θνησιμότητας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Άγνωστος παράγοντας που επηρεάζει τη μακροζωία

Προσδόκιμο ζωής : Χαμηλά διαμορφώνετε στις χώρες

Προσδόκιμο ζωής : Δείτε πως διαμορφώνεται στους ασθενείς που δεν έχουν χολυδόχο κύστη

Καρκίνος οισοφάγου : Διαμόρφωση προσδόκιμου ζωής ασθενών

Προσδόκιμο ζωής : Συνήθειες που βοηθούν στην αύξηση του

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η θνησιμότητα από τα ναρκωτικά στις ΗΠΑ αυξήθηκε σχεδόν κατά 30% από τον Μάρτιο του 2020 λένε τα CDC

«Η αντιμετώπιση του στίγματος, η ελπίδα στους ανθρώπους, ο λόγος να ζήσουν, η ελπίδα ότι μπορούν να γίνουν παραγωγικά μέλη της κοινωνίας θα είναι πολύ σημαντικά για την αναστροφή της πορείας της επιδημίας των οπιοειδών», πρόσθεσε ο Αούν εν μέρει.

Οι μικρές ατομικές μειώσεις στην κατανάλωση αλκοόλ μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντική μείωση των επιπτώσεων του πληθυσμού"

Σύμφωνα με τους συγγραφείς, η διαδικασία πίσω από τις σύντομες επεμβάσεις περιλαμβάνει τον έλεγχο ασθενών για τον εντοπισμό ανθυγιεινής χρήσης, ακολουθούμενη από μια συζήτηση που στοχεύει στο προσδιορισμένο επίπεδο κατάχρησης ουσιών πριν από παραπομπή για θεραπεία ή άλλες υπηρεσίες που σχετίζονται με ουσίες.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον νοσηλεύτηκε με ουρολογική λοίμωξη στο ιατρικό κέντρο Irvine

Πρότεινε επίσης στους άνδρες να παρακολουθούν πόσο συχνά αδειάζουν την ουροδόχο κύστη τους. Είπε ότι η συχνότητα της ούρησης αυξάνεται αργά με την πάροδο του χρόνου και μερικές φορές περνά απαρατήρητη. "Μερικές φορές νομίζουν ότι με την πάροδο του χρόνου αυτό είναι φυσιολογικό - αλλά πρέπει να δουν έναν γιατρό", είπε ο Tewari.