Γενικές Ειδήσεις

Προσδόκιμο ζωής : Μειώθηκε κατά δύο χρόνια στα Ευρωπαικά κράτη

Προσδόκιμο ζωής : Μειώθηκε κατά δύο χρόνια στα Ευρωπαικά κράτη

Προσδόκιμο ζωής : Μία έρευνα που εξελίχθηκε στα κράτη μέλη της Ευρωπαικής ένωσης, έδειξε ότι το προσδόκιμο ζωής μειώθηκε κατά πάρα πολύ από το 2020 και μετά και επηρέασε περισσότερο το ανδρικό φύλλο.

Το προσδόκιμο ζωής κατά τη γέννηση αυξάνεται την τελευταία δεκαετία στην ΕΕ , αφού επίσημες στατιστικές αποκαλύπτουν ότι το προσδόκιμο ζωής αυξήθηκε, κατά μέσο όρο, κατά περισσότερο από δύο χρόνια ανά δεκαετία από τη δεκαετία του 1960. Ωστόσο, τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία υποδηλώνουν ότι το προσδόκιμο ζωής μειώθηκε τα τελευταία χρόνια σε πολλά κράτη μέλη της ΕΕ.

Μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοιού , το προσδόκιμο ζωής κατά τη γέννηση μειώθηκε στη συντριπτική πλειονότητα των κρατών μελών της ΕΕ με διαθέσιμα δεδομένα για το 2020. Οι μεγαλύτερες μειώσεις σημειώθηκαν στην Ισπανία και τη Βουλγαρία , ακολουθούμενες από τη Λιθουανία, την Πολωνία και τη Ρουμανία.

Πιο επηρεασμένο το ανδρικό φύλλο από την μείωση: 

 • Οι άντρες επηρεάστηκαν ελαφρώς περισσότερο στην πλειονότητα των κρατών μελών της ΕΕ με διαθέσιμα δεδομένα για το 2020, με τις μεγαλύτερες μειώσεις του προσδόκιμου ζωής να καταγράφονται στις ακόλουθες χώρες :
 1. Στη Βουλγαρία
 2. Στη Λετονία
 3. Την Πολωνία
 4. Στην Ισπανία
 5. Τη Ρουμανία.

 

 

Σας αναφέρουμε ότι :

 • Το προσδόκιμο ζωής κατά τη γέννηση είναι ο μέσος αριθμός ετών που ένα νεογέννητο παιδί θα ζούσε εάν  δεν υποβαλλόταν σε τρέχουσες συνθήκες θνησιμότητας ( που είναι τα  ποσοστά θανάτου που  παρατηρήθηκαν για την τρέχουσα περίοδο) καθ ‘όλη τη διάρκεια της υπόλοιπης ζωής τους.
 • Πρέπει να έχουμε κατά νου, ωστόσο, ότι το προσδόκιμο ζωής είναι ένας δείκτης περιόδου θνησιμότητας, που δείχνει τη μέση διάρκεια ζωής σε έναν πληθυσμό που υπόκειται στα ποσοστά θνησιμότητας της επιλεγμένης χρονικής περιόδου. Αυτό σημαίνει ότι οι τιμές που εκτιμήθηκαν παραπάνω για το προσδόκιμο ζωής το 2020 θα ισχύουν εάν οι συνθήκες θνησιμότητας που παρατηρήθηκαν το 2020, συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας COVID-19, θα διαρκέσουν για τα επόμενα χρόνια .
 • Αυτά τα προσδόκιμα ζωής είναι προσωρινές εκτιμήσεις οι οποίες προέκυψαν από από δεδομένα εβδομαδιαίων θανάτων.
 • Στην Ιρλανδία, δεν υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα για το 2020.
 • Στην Γερμανία: Δεν υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα για το 2020 κατά φύλο.

Ακολουθεί βίντεο για το προσδόκιμο ζωής

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΣΦΕΕ : Συλλυπητήρια για την απώλεια του Θανάση Λαβίδα

Glass skin : Σας δείχνουμε πως να το πετύχετε

Συνταγογράφηση φαρμάκων : Οι αυξήσεις δυσχεραίνουν τους καταναλωτές

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Big Brother LIve 3/12: Ευδοκία, Μαρία και Μαίρη αναμένουν την απόφαση του κοινού-Ποια θα αποχωρήσει

Big Brother Live 3/12: Ποιες αποκαλύψεις θα κάνει μία πολυσυζητημένη γυναίκα του σπιτιού απαντώντας στις ερωτήσεις των συγκατοίκων της στο παιχνίδι της αλήθειας; Ειλικρινείς απαντήσεις περιμένουμε και από όλους τους ενοίκους του σπιτιού στις ερωτήσεις που θα δεχτούν την ώρα του live αφού ο Big Brother έχει ετοιμάσει μία ειδική ενότητα που αφορά όλους.

Διαθέσιμα τα τελευταία επεισόδια του La Casa de Papel

La Casa de Papel: Η σειρά ακολουθεί τις περιπέτειες ενός αναπόφευκτα ετερόκλητου συνεργείου ληστών που ντύνονται με κόκκινες φόρμες και μάσκες του Salvador Dalí για να λεηλατήσουν το Βασιλικό Νομισματοκοπείο και μετά την Τράπεζα της Ισπανίας. 

Η Σάσα Σταμάτη απαίτησε από τον Χριστόφορο Ζαραλίκο ζωντανά να διακοπεί η παράστασή του

Σάσα Σταμάτη: Η παρουσιάστρια παρακολουθώντας την παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου θίχτηκε από ορισμένες αναφορές στο πρόσωπο του Βαγγέλη Μαρινάκη και απαίτησε την διακοπή της επιτόπου, με την παρουσία μπράβων, προτού εκδιωχθούν από το κοινό.

Η αγαπημένη τραγουδίστρια Πέγκυ Ζήνα καλεσμένη στο Νίκο Χατζηνικολάου

Πέγκυ Ζήνα: Η τραγουδίστρια ήταν καλεσμένη στο Νίκο Χατζηνικολάου και σε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης μίλησε για το τραγούδι που την έκανε να κλάψει, τον σύζυγο και την μονάκριβη κόρη της Ηλέκτρα, καθώς και για τις συνεργασίες που αγάπησε μέσα στον χρόνο, αλλά και τα σχέδια για το μέλλον.

Big Brother spoiler 2/12: Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του ριάλιτι

Big Brother spoiler 2/12: Οι γιορτές πλησιάζουν και έφτασε η ώρα το σπίτι του Big Brother να φορέσει τα… χριστουγεννιάτικά του. Οι συγκάτοικοι αναλαμβάνουν το στόλισμα και θυμούνται τα πιο αγαπημένα αλλά και τα πιο δύσκολα Χριστούγεννα της ζωής τους.

Το ύψος, η ηλικία, η τελείως διαφορετική εικόνα του Βασίλη Μπισμπίκη πριν χρόνια και η Βανδή

Πριν από χρόνια, όμως, η εικόνα του ήταν τελείως διαφορετική. Όταν πρωτοεμφανίστηκε μάλιστα, είχε πιο baby face από ό,τι τώρα. Μπορεί ο χρόνος να υπήρξε σύμμαχός του, όμως πρόσθεσε στην όψη του και περισσότερη γοητεία αν κρίνουμε από την αποδοχή που έχει πλέον στον γυναικείο πληθυσμό.