Γενικές Ειδήσεις

Ικαρία : Το νησί με το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής

Ικαρία : Το νησί με το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής

Ικαρία : Οι Νικιάριοι είναι άνθρωποι με πλούσια ιστορία. Οι άνθρωποι που έχουν υποστεί πολλές κακουχίες, είναι πολύ εργατικοί και ενεργητικοί. Παρόλο που υπήρχε μεγάλη επιρροή από την Ανατολή, την Ιωνία, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου, οι Νικιανοί κατάφεραν να διατηρήσουν ανέπαφα τα περισσότερα τοπικά χαρακτηριστικά.

Συνήθως, στη σκέψη και τη συμπεριφορά ή στον τρόπο που έκαναν κάποια πράγματα. Χαρούμενοι, αισιόδοξοι, περίεργοι, φιλόξενοι, διαφορετικοί, υπέροχοι άνθρωποι! Οι Ικαριώτες είναι μοναδικοί άνθρωποι και πρέπει να τους γνωρίζετε από κοντά. Γι αυτό παρακάτω ακολουθούν αναλυτικά οι λόγοι που καατφέρνουν να επεκτείνουν το προσδόκιμο της ζωής τους.

Μακροζωία

  • Οι Ικαριώτες τρέχουν στα 100! Ξεχνούν να πεθάνουν! Έτσι, το φαινόμενο της μακροζωίας παρατηρείται στην Ικαρία. Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναδεικνύουν τη μακροζωία των Ικαρίων. Οι διεθνείς επιστήμονες, έχουν μετατρέψει το έντονο ενδιαφέρον τους να μάθουν, τι είναι που καταφέρνει να κάνει τους Ικαριούς όχι μόνο εκατονταετούς, αλλά και να έχει πολύ καλή φυσική κατάσταση και υγεία ακόμη και σε εκατό χρονών! Υπάρχουν πολλές αναφορές για διεθνή δίκτυα και ΜΜΕ παγκοσμίως, για τη ζωή των κατοίκων αυτού του μικρού ελληνικού νησιού.
  • Σημαντική διάκριση γίνεται για το νησί και την καταγραφή των Μπλε Ζωνών , ένα όνομα που δίνεται σε 5 περιοχές του κόσμου (Ικαρία, Σαρδηνία, Οκινάουα της Ιαπωνίας, Νίκοια της Κόστα Ρίκα και Λόμα Λίντα της Καλιφόρνια, ΗΠΑ), των οποίων οι κάτοικοι ξεπερνούν το προσδόκιμο ζωής και φτάνουν την ηλικία των 90 ετών. Σύμφωνα με μελέτες, το μέσο προσδόκιμο ζωής στην Ελλάδα είναι 79,78 χρόνια και το ποσοστό των ατόμων 80 ετών και άνω, είναι μικρότερο από 5%. Παγκόσμια άτομα ηλικίας 80 ετών και άνω, φτάνουν περίπου το 1% του πληθυσμού. Στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, αντιπροσωπεύουν το 3% του πληθυσμού, ενώ στην Ασία, τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική 0,9% στην Αφρική και λιγότερο από 0,4% του πληθυσμού.

 Αλλά, ποιοι είναι οι κύριοι παράγοντες, που δίνουν στους Ικαριούς μακροζωία; Έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που οδηγούν σε αυτήν τη μακροζωία:

  • καλή φυσική κατάσταση, λόγω καθημερινής άσκησης για χειροκίνητη εργασία και αγροτική ζωή. Ο καθημερινός περίπατος των ανθρώπων, που συνδυάζεται με την ορεινή τοπογραφία του νησιού, ενισχύει την καλή φυσική κατάσταση.
  • το μεσημεριανό υπόλοιπο, ακόμη και με έναν σύντομο ύπνο, έχουν αποδειχθεί ότι προστατεύει και βελτιώνει την καρδιακή λειτουργία.
  • τη μεσογειακή διατροφή, σε συνδυασμό με τα φυσικά προϊόντα που παράγονται και καταναλώνονται στο νησί, όπως λαχανικά, φρούτα, διάφορα λαχανικά, ψάρια, ελαιόλαδο, τοπικό μέλι και φυσικά το περίφημο κόκκινο κρασί. Έρευνες που διεξήχθησαν επίσης έδειξαν ότι ένας σημαντικός παράγοντας στη μακροζωία των Ικαρίων έπαιξε την κατανάλωση ελληνικού καφέ και τσαγιού, ως βασικών αντιοξειδωτικών για το σώμα.
  • η ελάχιστη χρήση ναρκωτικών.
  • την ενεργή σεξουαλική δραστηριότητα, ακόμη και των ηλικιωμένων.
  • τον συναισθηματικό δεσμό και τους ισχυρούς οικογενειακούς και κοινωνικούς δεσμούς μεταξύ των Ικαρίων.
  • και φυσικά ο χαλαρός ρυθμός των ανθρώπων στην καθημερινή τους ζωή, χωρίς άγχος και άγχος, γεμάτος αισιοδοξία.

Στην Ικαρία, οι άνθρωποι ζουν πολύ! Πρέπει να έρθετε στο νησί για να μάθετε όλα τα μυστικά της μακροζωίας και να ζήσετε σαν Ικαρίος!

Ακολουθεί βίντεο από την Ικαρία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί η κατάσταση του κορωνοϊού της Ινδίας είναι τόσο κακή, σύμφωνα με ειδικούς

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χορήγησε καταχώρηση έκτακτης ανάγκης στο εμβόλιο covid-19 του Πεκίνου Sinopharm

Ένα μοναδικό εικονικό συνέδριο του Βατικανού για την COVID-19 και άλλες παγκόσμιες απειλές για την υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Εριέττα Κούρκουλου ποζάρει με την κοιλίτσα της και αποκαλύπτει το όνομα του γιου της

Εριέττα Κούρκουλου: Η Εριέττα Κούρκουλου ανέβασε μία φωτογραφία στον λογαριασμό της στο Instagram στην οποία δείχνει τη φουσκωμένη της κοιλιά και αποκαλύπτει ότι ο γιος της θα πάρει το όνομα του πατέρα της Νίκου.

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία με την κακοκαιρία

Ειδήσεις τώρα: Εγκλωβισμένα οχήματα ακόμη στην Αττική Οδό, 2.000 ευρώ αποζημίωση σε κάθε όχημα, 1000 κλήσεις έλαβε μέχρι τώρα η Πυροσβεστική και το χάος παραμένει.