Πολιτική Υγείας

Covid-19 ΠΟΥ: Δίνει πράσινο φως στο εμβόλιο του Πεκίνου

Covid-19 ΠΟΥ: Δίνει πράσινο φως στο εμβόλιο του Πεκίνου

Η Sinopharm δεν έχει δημοσιεύσει τα αποτελέσματα των δοκιμών στα επιστημονικά περιοδικά, οπότε ο ΠΟΥ ζήτησε ανάλυση των δεδομένων του, τα οποία προέρχονται κυρίως από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Covid-19 ΠΟΥ: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι χορήγησε εξουσιοδότηση για χρήση έκτακτης ανάγκης στο εμβόλιο COVID-19 του Πεκίνου Sinopharm, σηματοδοτώντας το έκτο εμβόλιο στο οπλοστάσιο του παγκόσμιου οργανισμού υγείας. Ο Δρ. Tedros Adhanom Ghebreyesus, γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, δήλωσε ότι η Στρατηγική Συμβουλευτική Ομάδα Εμπειρογνωμόνων (SAGE) συνέστησε το εμβόλιο για χρήση σε όλους τους ενήλικες ηλικίας 18 ετών και άνω σε ένα σχήμα δύο δόσεων.

Το εμβόλιο θα προστεθεί στην πρωτοβουλία COVAX υπό την ηγεσία του οργανισμού σε μια προσπάθεια παροχής εμβολίων σε χώρες χαμηλού και μέτριου εισοδήματος παγκοσμίως. “Τα εμβόλια παραμένουν ζωτικό εργαλείο, αλλά αυτή τη στιγμή ο όγκος και η διανομή τους δεν επαρκούν για τον τερματισμό της πανδημίας”, δήλωσε ο Tedros κατά τη διάρκεια ενημέρωσης. Προηγουμένως, μια ξεχωριστή ομάδα που συμβούλευε τον ΠΟΥ για τα εμβόλια είπε ότι «ήταν πολύ σίγουρη» ότι το εμβόλιο Sinopharm προστατεύει άτομα ηλικίας 18-59 ετών. Η ομάδα είπε ότι είχε «χαμηλό επίπεδο αποτελεσματικότητας» στη δράση του εμβολίου για άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω.

Τα μέλη της δήλωσαν ότι είχαν «πολύ χαμηλή εμπιστοσύνη» στα διαθέσιμα δεδομένα σχετικά με σοβαρές παρενέργειες σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

Η Sinopharm δεν έχει δημοσιεύσει τα αποτελέσματα των δοκιμών στα επιστημονικά περιοδικά, οπότε ο ΠΟΥ ζήτησε ανάλυση των δεδομένων του, τα οποία προέρχονται κυρίως από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Μια περίληψη που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο από τον ΠΟΥ δείχνει ότι το εμβόλιο είναι περίπου 78% αποτελεσματικό, με την επιφύλαξη ότι όλοι εκτός από μερικές εκατοντάδες εθελοντές της μελέτης ήταν νεότεροι των 60 ετών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το Νεπάλ ενέκρινε κινέζικο εμβόλιο για επείγουσα χορήγηση

Το Πακιστάν πρόκειται να λάβει άλλες 1,1 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κορωνοϊού από την Κίνα

Έρχεται και δεύτερο κινεζικό εμβόλιο με υψηλό ποσοστό αποτελεσματικότητας

Κίνα: Διαβεβαιώνει για αποτελεσματικές δοκιμές αξιόπιστου εμβολίου της κατά του κορωνοϊού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σχέδιο Β για επείγουσα αντισύλληψη, απάντηση στην απαγόρευση αμβλώσεων του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ

Το δικαίωμα των Αμερικανών στην ιδιωτική ζωή προέρχεται από πολλά μέρη του Συντάγματος, αλλά εξελίχθηκε από το δικαίωμα πρόσβασης στην αντισύλληψη.

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την 4η δόση - Ποιους αφορά

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα άτομα άνω των 65 ετών, για τα οποία η πλατφόρμα έχει ανοίξει από τον Μάιο, δεν έχουν προσέλθει σε ικανό αριθμό να εμβολιαστούν με το ποσοστό τους να αγγίζει μόλις το 15%.

3ος γύρος υποχρεωτικών τεστ Covid στο Μακάο καθώς τα κρούσματα αυξάνονται

Μακάο Covid: Το Μακάο τηρεί την πολιτική της Κίνας για μηδενική COVID που στοχεύει στην εξάλειψη όλων των εστιών, σχεδόν με οποιοδήποτε κόστος, αντίθετη με μια παγκόσμια τάση προσπάθειας συνύπαρξης με τον ιό. 

Τέλος στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού κατά της Covid-19 ανακοίνωσε η Αυστριακή Κυβέρνηση

Αυστρία: Η αυστριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα την πλήρη εγκατάλειψη της πολιτικής της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού κατά της Covid-19, μια πολιτική που είχε θέσει σε αναστολή τον Μάρτιο μόλις ένα μήνα μετά την έναρξη ισχύος της. «Πλέον, πρέπει να ζήσουμε με την Covid, επομένως θα εφαρμόσουμε μια σειρά μέτρων, το οποίο σημαίνει τον τερματισμό της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού», […]

Ο κυβερνήτης του Νιου Χάμσαϊρ εμποδίζει τους φαρμακοποιούς να χορηγούν ιβερμεκτίνη για τη θεραπεία της COVID-19 χωρίς ιατρική συνταγή

«Οι ασθενείς θα πρέπει πάντα να συμβουλεύονται τον γιατρό τους πριν πάρουν φάρμακα, ώστε να έχουν πλήρη επίγνωση των θεραπευτικών επιλογών και των πιθανών ακούσιων συνεπειών από τη λήψη ενός φαρμάκου που μπορεί να περιορίσει άλλες επιλογές θεραπείας στο μέλλον», είπε ο Sununu.

Τα χάπια για την άμβλωση θα γίνουν το επόμενο πεδίο μάχης στον αναπαραγωγικό αγώνα των ΗΠΑ

Καθώς αυτές οι νομικές μάχες ετοιμάζονται να γίνουν, η συνήγορος κατά των αμβλώσεων Savannah Craven είπε ότι αυτή και οι συνάδελφοί της θα εργαστούν για να απαγορευθούν όλες οι μέθοδοι άμβλωσης, συμπεριλαμβανομένων των χαπιών, σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

'Εγκριση δαπάνης για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS & απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων

ΗΔΙΚΑ: Εγκρίθηκε από την ΗΔΙΚΑ η δαπάνη για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS και απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων και γνωματεύσεων στα δημόσια Νοσοκομεία και τις δομές ΠΦΥ της χώρας.

Τα ευρωπαϊκά φεστιβάλ δεν πρέπει να καταργηθούν λόγω της ευλογιάς των πιθήκων λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Η Meg Doherty, από τα παγκόσμια προγράμματα HIV, ηπατίτιδας και σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων στον ΠΟΥ, δήλωσε: «Δεν το ονομάζουμε σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη. «Ο στιγματισμός δεν βοηθά ποτέ σε ένα ξέσπασμα ασθένειας», πρόσθεσε. «Αυτή δεν είναι μια γκέι ασθένεια. Ωστόσο, θέλουμε οι άνθρωποι να γνωρίζουν ποιοι είναι οι κίνδυνοι».