Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

Παίδων: Δεν τίθεται θέμα ασφαλείας στα χειρουργεία – Παράνομη η στάση εργασίας

Παίδων: Δεν τίθεται θέμα ασφαλείας στα χειρουργεία – Παράνομη η στάση εργασίας

Παίδων: «Με το υπάρχον προσωπικό ΔΕΝ τίθεται θέμα ασφαλείας και συνεπώς δύνανται να λειτουργήσουν Καθημερινά και οι τρείς (3) Χειρουργικές Τράπεζες».

Ο οργανικές θέσεις ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ. της Αναισθησιολογίας για το Αναισθησιολογικό τμήμα του Γ.Ν.Π.Α. «Π. & Α. Κυριακού», ανέρχονται σε έντεκα (11) και είναι καλυμμένες οι εννέα (9). Στην παρούσα χρονική στιγμή υπηρετούν έξι (6) ιατροί Αναισθησιολόγοι κλάδου Ε.Σ.Υ. λόγω της υπό αιφνίδιας παραίτησης συνταξιοδότησης τριών (3) ιατρών Αναισθησιολόγων κλάδου Ε.Σ.Υ., καθώς και μία ιατρός κλάδου Ε.Σ.Υ. σε προσωποπαγή θέση, με το συνολικό αριθμό των υπηρετούντων ιατρών Αναισθησιολόγων να ανέρχεται στους επτά (7).

 

Από τις προαναφερόμενες έντεκα (11) οργανικές θέσεις οι τρεις (3) είναι δεσμευμένες (Δύο (2) θέσεις Επιμελητών Β΄ και μία (1) θέση Επιμελητή Α΄) από την με αρ.πρωτ.:4911/05.03.2024 Απόφαση- προκήρυξη. Σύμφωνα με το με αρ.πρωτ.:22285/21.05.2024 έγγραφο της 1ης Υ.ΠΕ. Αττικής, η προκήρυξη της θέσης του Επιμελητή Α΄ καθώς και της μια (1) θέσης του Επιμελητή Β΄ απέβησαν άγονες. Η δεύτερη θέση Επιμελητή Β΄ καλύφθηκε και σήμερα (28.05.2024) πραγματοποιήθηκε η εγγραφή στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Νοσοκομείου.

Εκκρεμεί αίτημα πρόσληψης δύο (2) επικουρικών ιατρών της αυτής ειδικότητας το οποίο διαβιβάστηκε με το με αρ.πρωτ.: 10335/22.05.2024 έγγραφο στην 1η Υ.ΠΕ. Αττικής. Υπεβλήθη από την 1η Υ.ΠΕ. στο Υπουργείο Υγείας το αίτημα έγκρισης των προσλήψεων αυτών με το αρ.πρωτ.:23332/28.05.2024 έγγραφό της.

Επιπλέον έχουν μετακινηθεί οι κάτωθι ιατροί Αναισθησιολόγοι:

  • Ένας (1) Διευθυντής, από το Γ.Ν. Κορίνθου, από 13.02.2024 μέχρι 30.06.2024
  • Επίσης ένας (1) Επιμελητής Α΄, από το Γ.Ν.Π. “Τζάνειο” από 09.05.2024 για ένα μήνα.
  • Ένας (1) Επιμελητής Β΄, από το Γ.Ν.Α “ΛΑΪΚΟ” από 27.05.2024 μέχρι και 10.06.2024
    Μια (1) Επικουρική Ιατρός, από το ΓΝΠΑ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» από 01.05.2024 μέχρι 31.05.2024, (η οποία και θα επιστρέψει από 01.06.2024 στον φορέα της).

 

Επίσης πραγματοποιούν από 09.05.2024 και για τρεις (3) μήνες, τρεις (3) ιατροί του Γ.Ν.Π. Πεντέλης δύο (2) εφημερίες τον μήνα, έκαστος δηλαδή συνολικά συνεισφέρουν στο πρόγραμμα εφημέρευσης του εν λόγω τμήματος με έξι (6 ) ενεργείς εφημερίες.

  • Την Πέμπτη 23.05.2024 και ώρα 14:00, πραγματοποιήθηκε Συνέλευση του Χειρουργικού Τομέα, στην οποία προτάθηκε η αναστολή τακτικών χειρουργικών περιστατικών από 27.05.2024.
  • Λαμβάνοντας υπόψη την εν λόγω πρόταση άλλα και τα πραγματικά περιστατικά, το Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Ν.Π.Α. «Π. & Α. Κυριακού» σε Έκτακτη Συνεδρίασή του στις 24.05.2024, ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ την ΜΗ αναστολή των τακτικών χειρουργικών περιστατικών, από Δευτέρα 27.05.2024. Στο Δ.Σ. διευκρινίστηκε ειδικά: «ότι με το υπάρχον προσωπικό ΔΕΝ τίθεται θέμα ασφαλείας και συνεπώς δύνανται να λειτουργήσουν Καθημερινά και οι τρείς (3) Χειρουργικές Τράπεζες»
  • Στην αναγγελθείσα (από την Παρασκευή 24.05.2024 στάση εργασίας, για την Δευτέρα 27.05.2024), το Νοσοκομείο προσέφυγε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών στην Ειδική Διαδικασία των Εργατικών – Περιουσιακών Διαφορών, κατά του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» προκειμένου να κηρύξει την εξαγγελθείσα κινητοποίηση (στάση εργασίας) παράνομη και καταχρηστική.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με την υπ’ αριθμ. 484/2024 Απόφασή του, κήρυξε παράνομη τη στάση εργασίας των εναγόμενων ιατρών, αναισθησιολόγων του Νοσοκομείου, την οποία είχε προκηρύξει το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ», τη Δευτέρα 27.05.2024 από τις 8 πμ. μέχρι τις 15μμ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία: "Ο υπουργός εξαπολύει προσωπικές επιθέσεις πολιτικών φρονημάτων σε αναισθησιολόγους"

Παίδων: Δεν αναστέλλονται τελικά τα τακτικά χειρουργεία

Κακώς ο χειρουργικός τομέας στο Παίδων εμμένει σε αναστολή

Σε αναστολή των τακτικών χειρουργείων από τις 27 Μαΐου οι αναισθησιολόγοι του νοσοκομείου Παίδων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Παρά τους βελτιωμένους κανονισμούς του ΠΟΥ, ο κόσμος παραμένει ανεπαρκώς προετοιμασμένος για την επόμενη πανδημία

Οφείλουμε στη μνήμη των περισσότερων από 27 εκατομμυρίων ανθρώπων που εκτιμάται ότι έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής από τον COVID, και στις αυξανόμενες απειλές για τις μελλοντικές γενιές, να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να πετύχουμε έναν ασφαλέστερο και πιο ασφαλή κόσμο.

Το ανθελονοσιακό φάρμακο δείχνει πολλά υποσχόμενο στη θεραπεία του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών

Σε εκείνο το σημείο, 12 από τις ασθενείς βρήκαν τους εμμηνορροϊκούς κύκλους τους πιο τακτικούς και σχεδόν όλες οι ασθενείς είχαν χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα τους. Επιπλέον, η ανάπτυξη κύστης μειώθηκε.

Το κλειδί για την ανατροφή ασφαλών παιδιών: Γιατί η γονική ευαισθησία έχει σημασία για τους πατέρες και τις μητέρες

Η ανατροφή των παιδιών είναι ένα ταξίδι μάθησης. Συμμετέχοντας σε ευαίσθητη φροντίδα, βοηθάμε τα παιδιά να αισθάνονται ασφαλή και αγαπημένα. Αυτές οι εμπειρίες διαμορφώνουν την εμπιστοσύνη τους στους φροντιστές, στους άλλους και στον κόσμο γύρω τους, κάτι που μπορεί να έχει μόνιμες επιπτώσεις στην ευημερία τους.

Διεξαγωγή του Εθνικού Προγράμματος ΠΦΥ σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας

ΚΙΜ: Σήμερα, το έμπειρο ιατρικό προσωπικό των Κινητών Ιατρικών Μονάδων (ΚΙΜ) θα είναι στην Ιστιαία για την τέταρτη φορά, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Αποφευκτοί θάνατοι κατά τη διάρκεια του COVID-19 που σχετίζονται με χρόνια υποστελέχωση νοσοκομείων

Η θέσπιση ελάχιστων προτύπων στελέχωσης νοσηλευτών νοσοκομείων είναι προς το συμφέρον του κοινού. Το φτωχό περιβάλλον εργασίας των νοσηλευτών νοσοκομείων προϋπήρχε της πανδημίας και συνδέθηκε έντονα με την εξουθένωση των νοσηλευτών και την πρόθεση να εγκαταλείψουν τον εργοδότη τους.

Πώς η αντιλαμβανόμενη ηλικία επηρεάζει τους φροντιστές άνοιας και τους αγαπημένους τους

«Με την ενθάρρυνση των θετικών αλληλεπιδράσεων και της αμοιβαίας κατανόησης, μπορούμε ενδεχομένως να βελτιώσουμε την ψυχική και συναισθηματική υγεία τόσο των φροντιστών όσο και των ατόμων με άνοια».

Close Icon