Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Παίδων: Δεν αναστέλλονται τελικά τα τακτικά χειρουργεία

Παίδων: Δεν αναστέλλονται τελικά τα τακτικά χειρουργεία

Παίδων: Σε συμφωνία με τη διοίκηση και το υπουργείο Υγείας για να αποτραπεί το κλείσιμο των τακτικών ιατρείων την 1η Ιουνίου κατέληξαν οι γιατροί στο νοσοκομείο παίδων «Η Αγία Σοφία». 

Αίσιο τέλος δόθηκε τελικώς στην υπόθεση με την επερχόμενη αναστολή των τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων στο Παίδων, καθώς γιατροί, υπουργείο και διοίκηση βρήκαν τη λύση. Αναλυτικότερα, σε συμφωνία με τη διοίκηση και το υπουργείο Υγείας για να αποτραπεί το κλείσιμο των τακτικών ιατρείων την 1η Ιουνίου κατέληξαν οι γιατροί στο νοσοκομείο παίδων «Η Αγία Σοφία». Ως αποτέλεσμα, η αναστολή των χειρουργείων που ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τις σκληρές συνθήκες εργασίας, τις πολυάριθμες οφειλόμενες ημέρες άδειας και κυρίως την υποστελέχωση, δεν θα πραγματοποιηθεί.

Όπως ανακοίνωσαν από το νοσοκομείο: “Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Ν.Π.Α. «Π. & Α. Κυριακού» συνελθόν σήμερα 24.05.2024 και ώρα 12:00 σε Έκτακτη Συνεδρίαση με θέμα : «Ενημέρωση και λήψη απόφασης σχετικά με την αναστολή των τακτικών χειρουργείων του Νοσοκομείου» και αφού έλαβε υπόψιν του την κατηγορηματική διαβεβαίωση τόσο της Διευθύντριας Ιατρικής Υπηρεσίας όσο και του Διευθυντή Χειρουργικού Τομέα, ότι με το υπάρχον προσωπικό δεν τίθεται θέμα ασφαλείας και δύνανται να λειτουργούν καθημερινά οι τρεις χειρουργικές τράπεζες. ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Την μη αναστολή των τακτικών χειρουργικών περιστατικών, από Δευτέρα 27.05.2024.”

Έλλειψη Αναισθησιολόγων

Μέρος της λύσης του προβλήματος φαίνεται να είναι η επιστροφή προσωρινού αναισθησιολόγου που είχε μεταφερθεί σε άλλη νοσοκομειακή μονάδα και του οποίου η απουσία δεν είχε μέχρι τώρα καλυφθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι η λύση της μεταφοράς προσωπικού από άλλα νοσοκομεία στο νοσοκομείο παίδων είχε τεθεί ξανά σε προτεραιότητα στο παρελθόν. Ωστόσο, μια από τις τρεις χειρουργικές κλινικές που λειτουργούν αυτή τη στιγμή στην «Αγία Σοφία» δεν θα αποφύγει το κλείσιμο από τις 27 Μαΐου, καθώς το προσωπικό φαίνεται ανεπαρκές.

Το θέμα της υποστελέχωσης στο συγκεκριμένο νοσοκομείο είναι διαχρονικό, καθώς προηγούμενες αναφορές δείχνουν ότι οι ίδιες ειδικότητες (π.χ. αναισθησιολόγοι) λείπουν εδώ και χρόνια. Για παράδειγμα, τα τελευταία χρόνια η «Αγία Σοφία» λειτουργεί με 12 αναισθησιολόγους αντί των 17 που απαιτεί το πρόγραμμά της και πρωτίστως χρειάζεται με τις σημερινές συνθήκες. Μάλιστα, η έκθεση αποκαλύπτει ότι οι 3 από τους 12 αναισθησιολόγους προσλήφθηκαν μόνο μετά από αλλεπάλληλες απεργίες των εργαζομένων, οι οποίοι είχαν κλείσει ξανά τα τακτικά ιατρεία λόγω αδυναμίας να αντεπεξέλθουν στα περιστατικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κακώς ο χειρουργικός τομέας στο Παίδων εμμένει σε αναστολή

Γεωργιάδης: Δεν μπορώ να φέρω τον ουρανό με τ' άστρα στους εργαστηριακούς γιατρούς

Σε αναστολή των τακτικών χειρουργείων από τις 27 Μαΐου οι αναισθησιολόγοι του νοσοκομείου Παίδων

Σημαντικές ελλείψεις γιατρών στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αγαπηδάκη: «Σε πλήρη ανάπτυξη το δίκτυο τηλεϊατρικής μέχρι το τέλος του 2025»

Αγαπηδάκη: Εργαζόμαστε μαζί με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και την ΗΔΙΚΑ για να φέρουμε τον πολίτη σε μία πραγματικότητα, στην οποία δε χρειάζεται να ανησυχεί για τίποτα.

Μαρκ Ρούτε: Ο Ολλανδός Πρωθυπουργός θα είναι ο επόμενος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ

Μαρκ Ρούτε: Ως αρχηγός του ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει μια δύσκολη πράξη εξισορρόπησης, καθώς τα μέλη της συμμαχίας προσπάθησαν να υποστηρίξουν την κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ουκρανία χωρίς να προκαλέσουν περαιτέρω ρωσική επιθετικότητα.

Ποια μέτρα εξήγγειλε ο Γιώργος Φλωρίδης για την ενδοοικογενειακή βία;

Ενδοοικογενειακή βία: 13 νέες διατάξεις εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης στην προσπάθεια της Πολιτείας να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των κακοποιήσεων και της βίας που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις.

Σουδάν: Ο πόλεμος βυθίζει τη χώρα σε βαθύτερο χάος

Σουδάν: Η ανθρωπιστική έκκληση υπό την ηγεσία του ΟΗΕ 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι «θλιβερά υποχρηματοδοτούμενη», καθώς μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί μόνο 441 εκατομμύρια δολάρια - 16 τοις εκατό.

Παιδική παχυσαρκία: Με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας η ημερίδα του ΠΟΥ Ευρώπης

Παιδική παχυσαρκία: Η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι είναι η κοιτίδα της διάσημης μεσογειακής διατροφής, αντιμετωπίζει ανησυχητικά υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας στους νέους της.

Close Icon