Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

Παίδων Αγλαΐα Κυριακού: Κανονικά θα λειτουργήσουν τα χειρουργεία τη Δευτέρα

Παίδων Αγλαΐα Κυριακού: Κανονικά θα λειτουργήσουν τα χειρουργεία τη Δευτέρα

Παίδων Αγλαΐα Κυριακού: Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το νοσοκομείο παίδων «Αγία Σοφία», γνωστοποιεί ότι ελήφθη η απόφαση να παρέχεται βοήθεια από Δευτέρα έως και Παρασκευή στο «Αγλαΐα Κυριακού».

Κανονικά θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα τα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, μετά την εξεύρεση προσωρινής λύσης από το υπουργείο Υγείας. Οι χειρουργοί του νοσοκομείου είχαν ανακοινώσει ότι θα σταματήσουν τις προγραμματισμένες επεμβάσεις από τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου λόγω έλλειψης προσωπικού και ειδικά αναισθησιολόγων. Σε μια προσπάθεια να μην μπει λουκέτο στα χειρουργεία, το υπουργείο υγείας προχωρά σε μετακίνηση ιατρών από άλλα νοσοκομεία, ενώ ταυτόχρονα προκηρύσσει 3 θέσεις ειδικευμένων γιατρών για το αναισθησιολογικό τμήμα.

Η ανακοίνωση της πρώτης ΥΠΕ

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) θα μετακινηθεί γιατρός, Διευθυντής Αναισθησιολογίας , κλάδου ΕΣΥ, από το Γ.Ν. ΚΟΡΙΝΘΟΥ, για την κάλυψη των αναγκών. Επίσης, ορίστηκε να συμμετέχουν τρεις γιατροί από το ΠΑΙΔΩΝ «ΠΕΝΤΕΛΗΣ» στο Πρόγραμμα Εφημεριών του Αναισθησιολογικού Τμήματος Γ.Ν.Π.Α. «Π&Α ΚΥΡΙΑΚΟΥ». Παράλληλα έχει υποβληθεί αίτημα προκήρυξης τριών θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ, για το αναισθησιολογικό τμήμα, για την κάλυψη των ήδη κενών θέσεων και της θέσης που θα κενωθεί.

Να σημειωθεί ότι το Νοσοκομείο Παίδων «Π &Α ΚΥΡΙΑΚΟΥ» διαθέτει οκτώ χειρουργικές αίθουσες, εκ των οποίων λειτουργούν οι τρεις. Μετά από αυτές τις εξελίξεις ο χειρουργικός τομέας του νοσοκομείου αποφάσισε να πραγματοποιηθούν κανονικά τα τακτικά χειρουργεία από τη Δευτέρα με την προϋπόθεση ότι εντός των επόμενων ημερών θα προκηρυχθούν με κατ’ επείγουσα διαδικασία οι 3 θέσεις γιατρών αναισθησιολόγων. Τέλος επισημαίνει ο χειρουργικός τομέας πως θα ξανασυνεδριάσει τις επόμενες 15 ημέρες ώστε να αξιολογήσει την κατάσταση και να αποφασίσει για τις περαιτέρω κινήσεις.

Βοήθεια από το «Αγία Σοφία»

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το νοσοκομείο παίδων «Αγία Σοφία», γνωστοποιεί ότι ελήφθη η απόφαση να παρέχεται βοήθεια από Δευτέρα έως και Παρασκευή στο «Αγλαΐα Κυριακού». Πιο συγκεκριμένα από 12 Φεβρουαρίου έως και 29 Φεβρουαρίου ένας γιατρός από το «Αγία Σοφία» θα παρέχει ιατρικές υπηρεσίες στο Αναισθησιολογικό Τμήμα του «Αγλαΐα Κυριακού».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νοσοκομεία: Γενικές Συνελεύσεις - 24ωρη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου

Μηνιγγίτιδα: Διασωληνωμένος ο 9χρονος που νοσηλεύεται στο Παίδων

Με μηνιγγίτιδα νοσηλεύεται 9χρονος στο νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία"

Επίσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας στο Παίδων "Αγία Σοφία"

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οικογένεια των ΗΠΑ μολύνθηκε από σκουλήκι του εγκεφάλου μετά την κατανάλωση κρέατος αρκούδας

Έκθεση CDC: Σε μια παράξενη τροπή των γεγονότων, τουλάχιστον έξι μέλη μιας οικογένειας με καταγωγή από τις Ηνωμένες Πολιτείες μολύνθηκαν από τριχινέλλωση, που είναι ένα σπάνιο παράσιτο στρογγυλού σκουληκιού, αφού έφαγαν κακοψημένο κρέας μαύρης αρκούδας.

ΕΚΑΒ: Αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την υγειονομική κάλυψη της διεξαγωγής του τελικού ποδοσφαιρικού αγώνα του UEFA Europa Conference League

ΕΚΑΒ: Έχει εκπονήσει ειδικό σχέδιο για την υγειονομική κάλυψη των επειγόντων περιστατικών που θα προκύψουν κατά την διεξαγωγή του τελικού ποδοσφαιρικού αγώνα του UEFA Europa Conference League, θέτοντας τις δυνάμεις του σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία: "Ο υπουργός εξαπολύει προσωπικές επιθέσεις πολιτικών φρονημάτων σε αναισθησιολόγους"

Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία: Κατηγορεί τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ότι «υποβάθμισε τις αντιδράσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε προεκλογικές ενέργειες και εξαπέλυσε προσωπικές πολιτικές επιθέσεις κατά των αναισθησιολόγων». 

Η ΗΔΙΚΑ συμμετέχει στην υλοποίηση έργου για την ευρωπαϊκή κάρτα εμβολιασμού

ΗΔΙΚΑ: Μέσω του EUVAC οι πολίτες θα μπορούν να αποθηκεύουν και να βλέπουν τα δεδομένα των εμβολιασμών τους, καθώς και να τα μοιράζονται με επαγγελματίες Υγείας κατά τη διάρκεια προσωπικών επισκέψεων.

ΗΠΑ - Καθώς οι πολιτείες χαλαρώνουν τις απαιτήσεις για παιδικά εμβόλια, οι ανησυχίες των ειδικών στη δημόσια υγεία μεγαλώνουν

Σε ολόκληρη τη χώρα, εν τω μεταξύ, η ιλαρά έχει εκτιναχθεί, με τουλάχιστον 132 περιπτώσεις ιλαράς να έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με το CDC. Τα δύο τρίτα αυτών των περιπτώσεων αφορούν άτομα κάτω των 19 ετών και πάνω από τα μισά από αυτά έχουν οδηγήσει σε νοσηλεία. Τα κρούσματα έχουν εξαπλωθεί σε 20 πολιτείες. Αλλά όχι, μέχρι στιγμής, στον Μισισιπή.

ΕΚΑΒ: Πώς θα επανδρώνονται τα πληρώματα των ασθενοφόρων στα νησιά σε περιόδους κρίσης;

ΕΚΑΒ: Σε περιόδους έκτακτης ανάγκης ή αυξημένων απαιτήσεων υπηρεσιών, όταν το προσωπικό του ΕΚΑΒ είναι ανεπαρκές για τη στελέχωση ασθενοφόρων, το ΔΣ του ΕΚΑΒ μπορεί κατ' εξαίρεση να αποφασίσει να συμπληρώσει τα πληρώματα με έναν φοιτητή ΙΕΚ ΕΚΑΒ που έχει ολοκληρώσει επιτυχώς το θεωρητικό μέρος των σπουδών του.

Close Icon