Ρεπορτάζ Υγείας

Παιδιά και COVID ΗΠΑ: Η επιβράδυνση του Σεπτεμβρίου συνεχίζεται

Παιδιά και COVID ΗΠΑ: Η επιβράδυνση του Σεπτεμβρίου συνεχίζεται

"Το αναμνηστικό της Pfizer θα είναι για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών που έχουν ολοκληρώσει μια σειρά πρωτογενών εμβολιασμών [και] τα επικαιροποιημένα αναμνηστικά της Moderna θα είναι για παιδιά ηλικίας 6 έως 17 ετών που έχουν ολοκληρώσει μια σειρά πρωτογενών εμβολιασμών", ανέφερε το WebMD.

ADMAN

Παιδιά και COVID ΗΠΑ: Τα νέα κρούσματα COVID-19 και οι εισαγωγές σε νοσοκομεία σε παιδιά συνεχίζουν να μειώνονται, ενώ ο αργός ρυθμός εμβολιασμών δεν έχει αποτρέψει τους κατασκευαστές από το να αναζητήσουν νέες εγκρίσεις έκτακτης ανάγκης. Την εβδομάδα 16-22 Σεπτεμβρίου αναφέρθηκαν λίγο περισσότερα από 55.000 νέα κρούσματα, σηματοδοτώντας τρεις συνεχόμενες εβδομάδες μείωσης μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Από τότε που έφθασε στο μέγιστο των 112.000 κρουσμάτων μετά την Οmicron στα τέλη Μαΐου, ο αριθμός των εβδομαδιαίων κρουσμάτων παρουσιάζει διακυμάνσεις, χωρίς να υπάρχει διάστημα αύξησης ή μείωσης που να διαρκεί περισσότερο από 4 εβδομάδες ή ο εβδομαδιαίος αριθμός να υπερβαίνει τα 97.000 ή να πέφτει κάτω από τα τρέχοντα 55.000, σύμφωνα με τα στοιχεία σε επίπεδο πολιτείας που συλλέγονται από την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής και την Ένωση Νοσοκομείων Παίδων.

Οι νέες εισαγωγές με επιβεβαιωμένη COVID για παιδιά ηλικίας 0-17 ετών, οι οποίες δεν ακολούθησαν αυτό το μοτίβο και αντίθετα συνέχισαν να αυξάνονται κατά τη διάρκεια της άνοιξης και στις αρχές του καλοκαιριού, μειώθηκαν σε μεγάλο βαθμό τις τελευταίες εβδομάδες και είχαν πέσει στο 0,27 ανά 100.000 πληθυσμό στις 21 Σεπτεμβρίου, αφού κορυφώθηκαν στο 0,46 ανά 100.000 στα τέλη Ιουλίου, ανέφεραν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Παρόμοια μείωση παρατηρήθηκε και για τις επισκέψεις σε τμήματα επειγόντων περιστατικών από τα τέλη Αυγούστου.

Τα μεγαλύτερα νέα της εβδομάδας για τον εμβολιασμό προήλθαν από τις εταιρείες Moderna, Pfizer και BioNTech, οι οποίες ζητούν η καθεμία επείγουσα άδεια από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για ενισχυτικά εμβόλια δύο συστατικών που στοχεύουν τόσο στο αρχικό στέλεχος COVID όσο και στα στελέχη BA.4 και BA.5 της Omicron.

“Το αναμνηστικό της Pfizer θα είναι για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών που έχουν ολοκληρώσει μια σειρά πρωτογενών εμβολιασμών [και] τα επικαιροποιημένα αναμνηστικά της Moderna θα είναι για παιδιά ηλικίας 6 έως 17 ετών που έχουν ολοκληρώσει μια σειρά πρωτογενών εμβολιασμών”, ανέφερε το WebMD.

Παρόλο που σχεδόν το 61% των παιδιών ηλικίας 12-17 ετών είναι ήδη πλήρως εμβολιασμένο, αυτό δεν ισχύει για τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών, από τα οποία μόνο το 31,4% έχει ολοκληρώσει την αρχική εμβολιαστική σειρά.

Από τότε που κατέστησαν επιλέξιμα τον Ιούνιο, μόλις το 1,9% των παιδιών ηλικίας κάτω των 5 ετών έχουν εμβολιαστεί πλήρως και το 6,3% έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση, ανέφερε το CDC στο COVID Data Tracker.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, οι ήδη ενισχυμένοι παιδικοί πληθυσμοί ανέρχονται σε 28,8% για τους 12-17χρονους και σε 14,8% για τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών.

Περίπου 51.000 παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών έλαβαν τον αρχικό τους εμβολιασμό COVID την εβδομάδα 15-21 Σεπτεμβρίου και η τάση για το μέτρο αυτό είναι αυτή της σταδιακής μείωσης από τον Ιούλιο. Μεταξύ των μεγαλύτερων παιδιών την ίδια εβδομάδα, έγιναν 28.000 αρχικοί εμβολιασμοί στα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών και 18.000 για τα παιδιά ηλικίας 12-17 ετών, και η δραστηριότητα και στις δύο ηλικιακές ομάδες έχει μείνει σε μεγάλο βαθμό στάσιμη από την άνοιξη, σύμφωνα με ξεχωριστή έκθεση της Αμερικανικής Ακαδημία Παιδιατρικής AAP που βασίζεται σε στοιχεία του CDC

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η COVID-19 σχετίζεται με αύξηση των νέων διαγνώσεων διαβήτη τύπου 1 στους νέους κατά 72%.

0,1% των νεογνών έχουν διαγνωστεί με κορωνοϊό

Ο FDA εξουσιοδοτεί τους ενημερωμένους ενισχυτές COVID για να στοχεύουν τις νεότερες παραλλαγές

Βοηθήστε τα παιδιά να αντιμετωπίσουν το άγχος της επιστροφής στο σχολείο

Πόσο διαρκούν τα αντισώματα κατά της covid σε παιδιά έναντι ενηλίκων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νοσηλευτής ασέλγησε σε 16χρονη που φιλοξενούνταν σε δομή της Κιβωτού του Κόσμου

Κιβωτός του Κόσμου: Στον απόηχο των καταιγιστικών αποκαλύψεων για την Κιβωτό του Κόσμου, έρχεται στο φως μια ακόμα σκοτεινή υπόθεση που αφορά σε περιστατικό κακοποίησης σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων.

Κρίσιμες αλλαγές στα πρότυπα περίθαλψης COVID-19 που σχετίζονται με βελτιωμένα αποτελέσματα θνησιμότητας

Τα μέτρα του Κέντρου Λειτουργίας Ασφαλείας των προτύπων φροντίδας (SOC) για τους ασθενείς που νοσηλεύονται με COVID-19 εξελίχθηκαν ραγδαία κατά τη διάρκεια της πανδημίας και περιλαμβάνουν αλλαγές στις πρακτικές οξυγόνωσης, στη διαχείριση των αεραγωγών, στη χρήση της πρηνούς τοποθέτησης, στις πρακτικές αντιπηκτικής αγωγής και στη χρήση αντιϊκών φαρμάκων, κορτικοστεροειδών και άλλων ανοσοτροποποιητικών.

Τρίτο είδος κινδύνου μόλυνσης για τους οπαδούς ποδοσφαίρου που ταξιδεύουν στο Κατάρ

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν όσους ταξιδεύουν στο Κατάρ να αποφεύγουν όχι μόνο την άμεση επαφή με καμήλες, αλλά και εκδηλώσεις με καμήλες, όπως αγώνες δρόμου. Προειδοποιούν επίσης τους επισκέπτες να αποφεύγουν να πίνουν γάλα καμήλας (ή ούρα) ή να τρώνε κρέας καμήλας. Ζητείται επίσης από τους επισκέπτες να μπουν σε καραντίνα εάν εμφανίσουν συμπτώματα οποιουδήποτε από τους τρεις τύπους λοιμώξεων.