Ρεπορτάζ Υγείας

Παιδιά και COVID: Η τελευταία άνοδος σε νέα κρούσματα στις ΗΠΑ οδηγεί προς σταθεροποίηση

Παιδιά και COVID: Η τελευταία άνοδος σε νέα κρούσματα στις ΗΠΑ οδηγεί προς σταθεροποίηση

Παρά την απουσία σημαντικής αύξησης αυτό το καλοκαίρι, ωστόσο, οι εβδομαδιαίοι αριθμοί "είναι πολύ υψηλότεροι από ό,τι πριν από ένα χρόνο, στις 15 Ιουλίου 2021, όταν αναφέρθηκαν 24.000 κρούσματα παιδιών", ανέφεραν οι δύο ομάδες, σημειώνοντας επίσης ότι πολλές πολιτείες έχουν σταματήσει να ενημερώνουν τους διαδικτυακούς πίνακες εργαλείων τους το περασμένο έτος, καθιστώντας το τρέχον σύνολο τεχνητά χαμηλό σε σύγκριση.

Παιδιά και COVID: Τα νέα κρούσματα COVID-19 αυξήθηκαν για δεύτερη φορά μέσα σε 3 εβδομάδες, καθώς η προσπάθεια εμβολιασμού των μικρότερων παιδιών συνέχισε να επιβραδύνεται μετά από μόλις 3 ολόκληρες εβδομάδες. Σε εθνικό επίπεδο, περισσότερα από 75.000 παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών έλαβαν την πρώτη τους δόση του εμβολίου για την COVID-19 κατά την εβδομάδα 7-13 Ιουλίου.

Αυτός ο αριθμός είναι μειωμένος από την προηγούμενη εβδομάδα – 118.000 από τις 30 Ιουνίου έως τις 6 Ιουλίου – που, με τη σειρά του, ήταν χαμηλότερος από τις 206.000 δόσεις που χορηγήθηκαν τις πρώτες 10 ημέρες μετά την έγκριση, με βάση δεδομένα από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Όλα αυτά ανέρχονται σε μόλις 400.000 εμβολιασμένα παιδιά, ή το 2% του επιλέξιμου πληθυσμού κάτω των 5 ετών, από τις 13 Ιουλίου.

Τα δεδομένα σε κρατικό επίπεδο, εν τω μεταξύ, δείχνουν σημαντική διακύμανση, σημείωσε η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής στην εβδομαδιαία ανάλυσή της για τα δεδομένα του εμβολίου CDC.

Το Βερμόντ έχει ήδη εμβολιάσει το 10,0% των παιδιών ηλικίας κάτω των 5 ετών και η Μασαχουσέτη βρίσκεται στο 9,5%, ενώ ο Μισισίπι (0,3%), η Αλαμπάμα (0,5%) και η Λουιζιάνα (0,8%) εξακολουθούν να είναι κάτω από το 1%, σύμφωνα με την  Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής AAP.

Τα νέα κρούσματα δείχνουν σημάδια σταθεροποίησης

Ο εθνικός αριθμός αυξήθηκε κατά 11,1% για την εβδομάδα 8-14 Ιουλίου, αυξάνοντας σε 75.000 τα νέα κρούσματα, έναντι 68.000 την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά η πρόσφατη τάση φαίνεται να κλίνει προς τη σταθερότητα.

Ο συνολικός αριθμός ήταν μεταξύ 67.000 και 76.000 τις τελευταίες 4 εβδομάδες με εναλλαγή μεταξύ ανόδου και πτώσης σε αυτό το χρονικό διάστημα, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής AAP και την Ένωση Παίδων Νοσοκομείων από κρατικές και περιφερειακές υπηρεσίες υγείας.

Παρά την απουσία σημαντικής αύξησης αυτό το καλοκαίρι, ωστόσο, οι εβδομαδιαίοι αριθμοί “είναι πολύ υψηλότεροι από ό,τι πριν από ένα χρόνο, στις 15 Ιουλίου 2021, όταν αναφέρθηκαν 24.000 κρούσματα παιδιών”, ανέφεραν οι δύο ομάδες, σημειώνοντας επίσης ότι πολλές πολιτείες έχουν σταματήσει να ενημερώνουν τους διαδικτυακούς πίνακες εργαλείων τους το περασμένο έτος, καθιστώντας το τρέχον σύνολο τεχνητά χαμηλό σε σύγκριση.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, ο αθροιστικός αριθμός παιδικών κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας είναι λίγο πάνω από 13,9 εκατομμύρια, που αντιπροσωπεύει το 18,6% όλων των κρουσμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το ποσοστό αυτό μειώνεται τις τελευταίες εβδομάδες και έφθασε στο 19,0% μέχρι τα μέσα Μαΐου.

«Ενώ τα κρούσματα COVID-19 είναι πιθανό να υποδηλώνονται όλο και περισσότερο για όλες τις ηλικιακές ομάδες, αυτή η μείωση δείχνει ότι τα παιδιά υπομετρώνται δυσανάλογα στα αναφερόμενα κρούσματα COVID-19», ανέφεραν η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής AAP και η Ένωση Παίδων Νοσοκομείων CHA.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς επηρέασε η έκρηξη της παραλλαγής Omicron τα παιδικά κρούσματα MIS-C

Κορωνοϊός: Στο 5.63% η θετικότητα - 41.489 παιδικά κρούσματα

Κορωνοϊός: Στο 5.92% η θετικότητα-39.227 παιδικά κρούσματα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το  αυτοστίγμα επηρεάζει τον έλεγχο της γλυκόζης αίματος σε άτομα με διαβήτη τύπου 1

Αν και η διαπίστωση της συσχέτισης μεταξύ του αυτοστίγματος και της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης HbA1c είναι σημαντική, απαιτείται περαιτέρω διαχρονική έρευνα για να προσδιοριστεί εάν το αυτοστίγμα οδηγεί σε υποβέλτιστη γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη HbA1c", δήλωσε ο αντίστοιχος συγγραφέας Yukiko Onishi MD, Ph.D., του Ινστιτούτου Ιατρικής Επιστήμης, Asahi Life Foundation, στο Τόκιο. "Αυτή η έρευνα υποστηρίζει και αναδεικνύει τη σημασία της εξάλειψης του αυτοστίγματος κατά τη θεραπεία των ατόμων με διαβήτη τύπου 1".

H Κίνα λέει ότι οι θάνατοι από covid μειώθηκαν κατά σχεδόν 80 τοις εκατό

Η ανακοίνωση ήρθε κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης δημόσιας αργίας της Κίνας, της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς, με τις αρχές να προειδοποιούν προηγουμένως ότι η περίοδος των μαζικών ταξιδιών και των κοινωνικών συγκεντρώσεων μπορεί να προκαλέσει νέα έξαρση των λοιμώξεων. Από την Τρίτη, περίπου 664 εκατομμύρια ταξίδια είχαν πραγματοποιηθεί σε εθνικό επίπεδο κατά τη διάρκεια της ταξιδιωτικής περιόδου της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς, μετέδωσε το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CCTV, επικαλούμενο επίσημα στοιχεία.

Οι ανισότητες στην πρόσβαση στη μεταμόσχευση νεφρού μπορούν να μειωθούν μέσω μιας πολυεπίπεδης προσπάθειας βελτίωσης της ποιότητας, σύμφωνα με μελέτη

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι οι παρεμβάσεις μείωσαν την ανισότητα των μεταμοσχεύσεων και αύξησαν την επιβίωση μετά τη μεταμόσχευση, αλλά κανένα από τα δύο αποτελέσματα δεν βρέθηκε στατιστικά σημαντικό. "Είμαι υπερήφανος για τα αποτελέσματα της επιβίωσης μετά τη μεταμόσχευση, ιδίως δεδομένου ότι τα ποσοστά αποδοχής οργάνων μας είναι σχεδόν 2,5 φορές μεγαλύτερα από τον εθνικό μέσο όρο", δήλωσε ο Δρ DuBay. Σημείωσε επίσης ότι πέρυσι, το κέντρο του είχε τις δεύτερες περισσότερες προσθήκες στη λίστα αναμονής στις ΗΠΑ.

Η όσφρησή σας θα μπορούσε να προβλέψει πόσο θα ζήσετε

Προσδόκιμο ζωής: Ένα απλό τεστ οσμής που διαρκεί μόνο λίγα λεπτά, το οποίο θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί ως πολύτιμο εργαλείο για την αξιολόγηση του κινδύνου αδυναμίας ή ανθυγιεινής γήρανσης.

Απειλητικά email: Και πάλι φάρσα σε νοσοκομεία, στο αεροδρόμιο και σε εκκλησία

Απειλητικά email: Οκτώ νέα απειλητικά e-mail έφτασαν σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, έξι νοσοκομεία της Αττικής (Γεννηματάς, Παμμακάριστος, Ερρίκος Ντυνάν, Τζάνειο, Ευαγγελισμός και Παίδων) καθώς και σε μία εκκλησία, αλλά αποδείχτηκαν φάρσα.