Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Αναφέρει ότι τα κρούσματα COVID και οι θάνατοι μειώνονται για τρίτη συνεχή εβδομάδα

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Αναφέρει ότι τα κρούσματα COVID και οι θάνατοι μειώνονται για τρίτη συνεχή εβδομάδα

Πέρα από την Αφρική, επιστήμονες έχουν επιβεβαιώσει κρούσματα στο Βέλγιο, τη Δανία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο ΠΟΥ είπε ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία ότι οι νέες υποπαραλλαγές εξαπλώνονται διαφορετικά από την αρχική παραλλαγή της όμικρον.

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Τα κρούσματα COVID και οι θάνατοι μειώνονται για τρίτη συνεχή εβδομάδα, αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Το Πρακτορείο είπε ότι παρακολουθούσε αρκετούς μεταλλαγμένους ιούς της παραλλαγής όμικρον Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού και των θανάτων που αναφέρθηκαν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) μειώθηκε για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, μια τάση που πιθανότατα βοηθήθηκε από την κατάργηση των προγραμμάτων δοκιμών και επιτήρησης. Στην τελευταία εβδομαδιαία έκθεσή της για την πανδημία, που εκδόθηκε αργά την Τρίτη, η υπηρεσία υγείας του ΟΗΕ είπε ότι τα περισσότερα από τα 7 εκατομμύρια νέα κρούσματα που αναφέρθηκαν αντιπροσωπεύουν μείωση 24% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο εβδομαδιαίος αριθμός θανάτων από COVID-19 παγκοσμίως μειώθηκε κατά 18%, σε πάνω από 22.000. Ο ΠΟΥ είπε ότι οι μειώσεις «πρέπει να ερμηνεύονται με προσοχή», καθώς πολλές χώρες όπου ο ιός αρχίζει να υποχωρεί έχουν αλλάξει τις στρατηγικές δοκιμών τους, πράγμα που σημαίνει ότι εντοπίζονται πολύ λιγότερα κρούσματα.

Νέα κρούσματα και θάνατοι μειώνονται σε κάθε περιοχή του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του Δυτικού Ειρηνικού, όπου η αύξηση των μολύνσεων έχει προκαλέσει αυστηρά μέτρα καραντίνας στην Κίνα.

Ο ΠΟΥ είπε ότι παρακολουθούσε αρκετές μεταλλάξεις του ιού που προέρχονται από την παραλλαγή της όμικρον, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων ανασυνδυασμένων μορφών υπαρχόντων υποπαραλλαγών της όμικρον.

Σε ξεχωριστή δήλωση, ο Οργανισμός Υγείας ανέφερε ότι επιστήμονες στη Μποτσουάνα και τη Νότια Αφρική εντόπισαν νέες μορφές της παραλλαγής όμικρον, που χαρακτηρίζονται ως BA.4 και BA.5, αλλά δεν είναι ακόμη σίγουροι εάν μπορεί να είναι πιο μεταδοτικές ή επικίνδυνες.

Μέχρι σήμερα, οι νέες εκδόσεις της omicron έχουν εντοπιστεί σε τέσσερα άτομα στη Μποτσουάνα και 23 άτομα στη Νότια Αφρική.

Πέρα από την Αφρική, επιστήμονες έχουν επιβεβαιώσει κρούσματα στο Βέλγιο, τη Δανία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο ΠΟΥ είπε ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία ότι οι νέες υποπαραλλαγές εξαπλώνονται διαφορετικά από την αρχική παραλλαγή της όμικρον.

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας με την εμφάνιση των νέων υποπαραλλαγών», δήλωσε ο Δρ Matshidiso Moeti, διευθυντής του ΠΟΥ για την Αφρική, σε μια δήλωση.

«Δεν παρατηρούμε ακόμη μεγάλη αύξηση σε κρούσματα, νοσηλείες ή θανάτους».

Ο Οργανισμός κάλεσε όλες τις χώρες να ακολουθήσουν τουλάχιστον το 5% των δειγμάτων τους COVID-19.

Πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, της Σουηδίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, ακύρωσαν πρόσφατα τα ευρέως διαδεδομένα προγράμματα δοκιμών καθώς ο αριθμός των σοβαρών κρουσμάτων μειώθηκε δραματικά.

Δρ. Ρέντφιλντ: Η πολιτική μηδενικής ανοχής της Κίνας για την COVID δείχνει ότι τα lockdown δεν λειτουργούν Ωστόσο, οι ΗΠΑ θα σημειώσουν σύντομα 1 εκατομμύριο θανάτους από COVID-19 και ο ιός συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία στην Κίνα.

Οι αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι η Σαγκάη εξακολουθεί να μην έχει υπό έλεγχο την τελευταία της αύξηση των κρουσμάτων που σχετίζονται με την όμικρον, παρά την προσέγγιση «μηδενικής ανοχής» που οδήγησε ορισμένους κατοίκους να είναι περιορισμένοι στα σπίτια τους για τρεις εβδομάδες ή περισσότερο.

Το lockdown οδήγησε σε απογοήτευση τους κατοίκους της Σαγκάης για το ότι ξεμένουν από τρόφιμα και δεν μπορούν να λάβουν παραδόσεις τροφίμων

Οι λογοκριτές έχουν σκουπίσει επιμελώς τις καταγγελίες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα ελεγχόμενα από το κράτος καταστήματα περιγράφουν μια επιτυχημένη εκστρατεία για την παροχή τροφίμων και άλλων προμηθειών και συμβουλεύουν τους κατοίκους ότι «η επιμονή είναι νίκη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το Ιλινόις και άλλες πολιτείες των ΗΠΑ κλείνουν τις δοκιμές και τις τοποθεσίες εμβολιασμού covid

Το κύμα όμικρον που επιτέθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτόν τον χειμώνα ενίσχυσε επίσης τις άμυνές τους, αφήνοντας αρκετή προστασία έναντι του κορωνοϊού

Θα χρειαστούν οι κάτοικοι των ΗΠΑ ένα τέταρτο εμβόλιο για την COVID-19;

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επισημαίνει ότι μόλις πάνω από 16 εκατομμύρια νέες μολύνσεις covid-19 αναφέρθηκαν παγκοσμίως την περασμένη εβδομάδα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το μέγεθος του σουτιέν σας επηρεάζει το πόσο ιδρώνετε και δεν είναι αυτό που νομίζετε

Η Blount πρόσθεσε: «Γινόμαστε πιο καθιστικοί ως κοινωνία, οπότε αν μπορούμε να κάνουμε οτιδήποτε για να βοηθήσουμε τις γυναίκες να γίνουν πιο δραστήριες ενώ παράλληλα να κάνουν τον αθλητισμό πιο προσιτό, τότε αυτό είναι πραγματικά συναρπαστικό».

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος αύριο σε Αττική και Στερεά Ελλάδα

Κίνδυνος πυρκαγιάς 18/6: Το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των ανωτέρω Περιφερειακών Ενοτήτων τιθεται σε μερική επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.

Μειώστε τον κίνδυνο να πέσετε καθώς μεγαλώνετε με αυτά τα απλά βήματα

Και, αν πέσετε, ενημερώστε το γιατρό σας — ακόμη κι αν φαίνεται ασήμαντο. Μια πτώση μπορεί να έχει εκτεταμένες επιπτώσεις και θα θελήσετε να αντιμετωπίσετε τη βασική αιτία για να μην γίνει πρότυπο. «Ίσως είναι κάτι που γίνεται μία φορά, αλλά ούτως ή άλλως ελέγξτε το», είπε ο McDermott.

Close Icon