Ρεπορτάζ Υγείας

NHS: Η απεργία των γιατρών οδήγησε σε 175.000 ακυρώσεις

NHS: Η απεργία των γιατρών οδήγησε σε 175.000 ακυρώσεις

NHS: Περισσότερα από 175.000 ραντεβού με ασθενείς και διαδικασίες χρειάστηκε να ακυρωθούν στην Αγγλία όταν οι γιατροί κατέβηκαν σε απεργία αυτή την εβδομάδα.

Περισσότερα από 175.000 ραντεβού με ασθενείς και διαδικασίες χρειάστηκε να ακυρωθούν στην Αγγλία όταν οι γιατροί κατέβηκαν σε απεργία αυτή την εβδομάδα, αποκαλύπτουν στοιχεία. Αυτό την καθιστά την πιο ενοχλητική απεργία του NHS αυτόν τον χειμώνα. Δεκάδες χιλιάδες γιατροί συμμετείχαν στην 72ωρη απεργία, η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα, με περισσότερους ανώτερους συναδέλφους του νοσοκομείου να καλούνται να καλύψουν. Η επείγουσα περίθαλψη παρασχέθηκε από συμβούλους, αλλά πολλές προγραμματισμένες, μη επείγουσες θεραπείες επαναπρογραμματίστηκαν.

Ο ιατρικός διευθυντής του NHS England, καθηγητής Sir Stephen Powis, δήλωσε: «Παρά τις τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλε το προσωπικό του NHS για να κρατήσει τους ασθενείς ασφαλείς και να ελαχιστοποιήσει την αναστάτωση, αυτή η απεργία ήταν σε άνευ προηγουμένου κλίμακα και είχε μεγαλύτερο αντίκτυπο από όλες τις άλλες βιομηχανικές ενέργειες που έχουμε δει μέχρι στιγμής. Περισσότερα από 175.000 ραντεβού και διαδικασίες επαναπρογραμματίστηκαν για την προστασία της επείγουσας, κρίσιμης και επείγουσας φροντίδας για τους ασθενείς, κάτι που αναπόφευκτα θα έχει αντίκτυπο στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της εκκρεμότητας της Covid».

Ορισμένα από τα καθυστερημένα ραντεβού και τις διαδικασίες θα περιλαμβάνουν επεμβάσεις ισχίου και γόνατος, καθώς και ελέγχους ρουτίνας για ασθενείς με παθήσεις όπως ο διαβήτης, ακόμη και ο καρκίνος. Το NHS προσπαθεί να αντιμετωπίσει μια καθυστέρηση που επιδεινώθηκε από την Covid – εξακολουθούν να υπάρχουν 7,2 εκατομμύρια άνθρωποι σε λίστες αναμονής για θεραπεία στην Αγγλία.

Ένας οδηγός για τους χρόνους αναμονής του NHS

Οι νοσηλευτές, οι εργαζόμενοι στα ασθενοφόρα και οι ιατροί έχουν επίσης πραγματοποιήσει απεργίες αυτό το χειμώνα, αλλά τώρα έχουν σταματήσει τη δράση τους ενώ εξετάζουν μια προσφορά αμοιβής από την κυβέρνηση. Οι ηγέτες των γιατρών και οι υπουργοί καλούνται να ξεκινήσουν επίσημες συνομιλίες για τις αμοιβές μετά την ανακάλυψη μιας συμφωνίας με άλλα μέλη του προσωπικού του NHS στην Αγγλία. Είναι κατανοητό ότι ο Βρετανικός Ιατρικός Σύλλογος (BMA) θα συναντήσει τους υπουργούς την επόμενη εβδομάδα για προκαταρκτικές συνομιλίες, οι οποίες ενδέχεται να ανοίξουν το δρόμο για πιο ουσιαστικές διαπραγματεύσεις.

Η διαφορά αμοιβών των κατώτερων γιατρών απέχει πολύ από το να επιλυθεί, με το BMA να ζητά αύξηση μισθών κατά 35%, η οποία υποστηρίζει ότι θα αντιστρέψει τις περικοπές 15 ετών. Οι κατώτεροι γιατροί αντιπροσωπεύουν σχεδόν το μισό του ιατρικού εργατικού δυναμικού στην Αγγλία και περιλαμβάνουν εκείνους που έχουν μόλις αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο έως και κάποιους με 10ετή εμπειρία. Τα δύο τρίτα των κατώτερων γιατρών είναι μέλη του BMA. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι τουλάχιστον 86.000 συμμετείχαν στη βιομηχανική δράση αυτή την εβδομάδα.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ηνωμένο Βασίλειο: Υπέρ των γιατρών που ετοιμάζονται να απεργήσουν

NHS: Οι νέοι γιατροί θα απεργήσουν στην Αγγλία 13 με 15 Μαρτίου

Νοσηλευτές NHS: Αναστέλλουν την 48ωρη απεργία ξεκινώντας ξανά συνομιλίες με την κυβέρνηση

NHS: Οι νοσοκόμες προχωρούν σε 48ωρη απεργία καθώς κλιμακώνεται η διαμάχη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Επιδείνωση καιρού από το βράδι της Κυριακής 25/02

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Τα έντονα φαινόμενα που θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, γρήγορα θα επεκταθούν στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Η πρώιμη έκθεση στον αέρα σε μόλυβδο σχετίζεται με χαμηλότερο IQ και αυτοέλεγχο

Μελλοντικές μελέτες μπορούν να εξετάσουν εάν άλλοι παράγοντες στο περιβάλλον ενός παιδιού τροποποιούν τη ρύπανση από μόλυβδο και γιατί τα αγόρια φαίνεται να είναι πιο ευαίσθητα.

Γιατί η ιλαρά επιστρέφει στο Ηνωμένο Βασίλειο;

Οι περισσότεροι άνθρωποι που κολλάνε ιλαρά αναρρώνουν μέσα σε επτά έως 10 ημέρες, αλλά σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσει πνευμονία, μηνιγγίτιδα, επιληπτικές κρίσεις, επιπλοκές που οδηγούν σε τύφλωση, ακόμη και θάνατο.

Ο ΠΙΣ για τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία στα Δημόσια Νοσοκομεία

Ο ΠΙΣ θεωρεί θεμελιώδη ανάγκη τη διατήρηση καθαρών σχέσεων ανάμεσα στο δημόσιο και το ιδιωτικό σύστημα υγείας και κυρίως ανάμεσα στον γιατρό και τον ασθενή και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσει να εκπληρώνει το θεσμικό του ρόλο.

Εξαφανίστηκε η πολιομυελίτιδα από την Ινδία;

Πολιομυελίτιδα Ινδία: Στις αρχές του 20ου αιώνα, η πολιομυελίτιδα ήταν μια από τις πιο τρομακτικές ασθένειες στην Ινδία, παραλύοντας εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά κάθε χρόνο.