Ρεπορτάζ Υγείας

NHS: Η απεργία των γιατρών οδήγησε σε 175.000 ακυρώσεις

NHS: Η απεργία των γιατρών οδήγησε σε 175.000 ακυρώσεις

NHS: Περισσότερα από 175.000 ραντεβού με ασθενείς και διαδικασίες χρειάστηκε να ακυρωθούν στην Αγγλία όταν οι γιατροί κατέβηκαν σε απεργία αυτή την εβδομάδα.

Περισσότερα από 175.000 ραντεβού με ασθενείς και διαδικασίες χρειάστηκε να ακυρωθούν στην Αγγλία όταν οι γιατροί κατέβηκαν σε απεργία αυτή την εβδομάδα, αποκαλύπτουν στοιχεία. Αυτό την καθιστά την πιο ενοχλητική απεργία του NHS αυτόν τον χειμώνα. Δεκάδες χιλιάδες γιατροί συμμετείχαν στην 72ωρη απεργία, η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα, με περισσότερους ανώτερους συναδέλφους του νοσοκομείου να καλούνται να καλύψουν. Η επείγουσα περίθαλψη παρασχέθηκε από συμβούλους, αλλά πολλές προγραμματισμένες, μη επείγουσες θεραπείες επαναπρογραμματίστηκαν.

Ο ιατρικός διευθυντής του NHS England, καθηγητής Sir Stephen Powis, δήλωσε: «Παρά τις τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλε το προσωπικό του NHS για να κρατήσει τους ασθενείς ασφαλείς και να ελαχιστοποιήσει την αναστάτωση, αυτή η απεργία ήταν σε άνευ προηγουμένου κλίμακα και είχε μεγαλύτερο αντίκτυπο από όλες τις άλλες βιομηχανικές ενέργειες που έχουμε δει μέχρι στιγμής. Περισσότερα από 175.000 ραντεβού και διαδικασίες επαναπρογραμματίστηκαν για την προστασία της επείγουσας, κρίσιμης και επείγουσας φροντίδας για τους ασθενείς, κάτι που αναπόφευκτα θα έχει αντίκτυπο στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της εκκρεμότητας της Covid».

Ορισμένα από τα καθυστερημένα ραντεβού και τις διαδικασίες θα περιλαμβάνουν επεμβάσεις ισχίου και γόνατος, καθώς και ελέγχους ρουτίνας για ασθενείς με παθήσεις όπως ο διαβήτης, ακόμη και ο καρκίνος. Το NHS προσπαθεί να αντιμετωπίσει μια καθυστέρηση που επιδεινώθηκε από την Covid – εξακολουθούν να υπάρχουν 7,2 εκατομμύρια άνθρωποι σε λίστες αναμονής για θεραπεία στην Αγγλία.

Ένας οδηγός για τους χρόνους αναμονής του NHS

Οι νοσηλευτές, οι εργαζόμενοι στα ασθενοφόρα και οι ιατροί έχουν επίσης πραγματοποιήσει απεργίες αυτό το χειμώνα, αλλά τώρα έχουν σταματήσει τη δράση τους ενώ εξετάζουν μια προσφορά αμοιβής από την κυβέρνηση. Οι ηγέτες των γιατρών και οι υπουργοί καλούνται να ξεκινήσουν επίσημες συνομιλίες για τις αμοιβές μετά την ανακάλυψη μιας συμφωνίας με άλλα μέλη του προσωπικού του NHS στην Αγγλία. Είναι κατανοητό ότι ο Βρετανικός Ιατρικός Σύλλογος (BMA) θα συναντήσει τους υπουργούς την επόμενη εβδομάδα για προκαταρκτικές συνομιλίες, οι οποίες ενδέχεται να ανοίξουν το δρόμο για πιο ουσιαστικές διαπραγματεύσεις.

Η διαφορά αμοιβών των κατώτερων γιατρών απέχει πολύ από το να επιλυθεί, με το BMA να ζητά αύξηση μισθών κατά 35%, η οποία υποστηρίζει ότι θα αντιστρέψει τις περικοπές 15 ετών. Οι κατώτεροι γιατροί αντιπροσωπεύουν σχεδόν το μισό του ιατρικού εργατικού δυναμικού στην Αγγλία και περιλαμβάνουν εκείνους που έχουν μόλις αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο έως και κάποιους με 10ετή εμπειρία. Τα δύο τρίτα των κατώτερων γιατρών είναι μέλη του BMA. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι τουλάχιστον 86.000 συμμετείχαν στη βιομηχανική δράση αυτή την εβδομάδα.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ηνωμένο Βασίλειο: Υπέρ των γιατρών που ετοιμάζονται να απεργήσουν

NHS: Οι νέοι γιατροί θα απεργήσουν στην Αγγλία 13 με 15 Μαρτίου

Νοσηλευτές NHS: Αναστέλλουν την 48ωρη απεργία ξεκινώντας ξανά συνομιλίες με την κυβέρνηση

NHS: Οι νοσοκόμες προχωρούν σε 48ωρη απεργία καθώς κλιμακώνεται η διαμάχη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φάρμακο με βάση αντίσωμα προκαλεί σπάνια φλεγμονώδη οφθαλμικά προβλήματα σε ασθενείς με εκφύλιση ωχράς κηλίδας

Οι Karle και Kearns, μαζί με τους συναδέλφους τους, προειδοποιούν ότι απαιτείται περισσότερη δουλειά για πιο οριστικές απαντήσεις. Και οι δύο ερευνητές σημειώνουν ότι μπορεί να παίζουν ρόλο και άλλοι άγνωστοι παράγοντες, καθώς τα πειράματά τους περιορίστηκαν από την έλλειψη ενδοφθάλμιων κλινικών δειγμάτων και την έλλειψη γενετικών παραγόντων κινδύνου.

Αποκλειστικό : Μετατίθεται για 1 Ιουλίου η λειτουργία της  ηλεκτρονικής πλατφόρμας προμήθειων της ΕΚΑΠΥ

Μετατίθεται για την 1 Ιουλίου η λειτουργία της  ηλεκτρονικής πλατφόρμας που έφτιαξε η  Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας ( Ε.Κ.Α.Π.Υ. ) ώστε   να πραγματοποιούνται κεντρικά οι προμήθειες φαρμάκων αλλά και ιατροτεχνολογικων στα Δημόσια Νοσοκομεία, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του www.healthweb.gr.

Μελέτη αποκαλύπτει πώς μπορεί να μειωθεί η ευθραυστότητα στους κατοίκους γηροκομείων

"Στη μελέτη μας, μια αλλαγή 6% στην ευθραυστότητα ενός κατοίκου κρίθηκε σημαντική", δήλωσε ο Δρ Τόμσον. "Είναι ενδιαφέρον ότι διαπιστώσαμε πως η σταθερότητα και η βελτίωση της κατάστασης ευθραυστότητας ήταν δυνατή ακόμη και μεταξύ των πιο εύθραυστων κατοίκων. Το 32% παρέμεινε σταθερό σε διάστημα 12 μηνών, ενώ το 14% βελτιώθηκε.

ΕΟΔΥ: Παγκόσμια Ημέρα Διπολικής Διαταραχής

ΕΟΔΥ: Η 30ή Μαρτίου έχει ανακηρυχτεί ως Παγκόσμια Ημέρα Διπολικής Διαταραχής (World Bipolar Day), τιμώντας με αυτό τον τρόπο τους ασθενείς και τις οικογένειες τους, που βιώνουν τις επιπτώσεις της νόσου.

Η υψηλή υγρασία και η χαμηλή θερμοκρασία άλλαξαν την εξάπλωση της COVID-19 στη Βραζιλία, αλλά μόνο ελαφρώς, σύμφωνα με μελέτη

Αν και η μετεωρολογία παίζει μικρό ρόλο στην εξάπλωση της COVID-19, οι συγγραφείς τονίζουν ότι πιο αποδεδειγμένα μέτρα μετριασμού, όπως τα εμβόλια και άλλα μέτρα δημόσιας υγείας, είναι πιο πιθανό να μειώσουν τη μετάδοση της νόσου. Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό GeoHealth.

Να αποκατασταθεί η αδικία στις παιδιατρικές φυσικοθεραπείες ειδικής αγωγής

ΕΕΝΑ: Την άμεση αποκατάσταση μιας αδικίας, που στερεί από χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής θεραπευτή, ζητάει από τα αρμόδια υπουργεία η Ελληνική Εταιρεία Νευροεξελικτικής Αγωγής.