Πολιτική Υγείας

Νοσηλευτές NHS: Αναστέλλουν την 48ωρη απεργία ξεκινώντας ξανά συνομιλίες με την κυβέρνηση

Νοσηλευτές NHS: Αναστέλλουν την 48ωρη απεργία ξεκινώντας ξανά συνομιλίες με την κυβέρνηση

Νοσηλευτές NHS: Το Βασιλικό Κολλέγιο Νοσηλευτικής (RCN) και το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας εξέδωσαν κοινή δήλωση αναφέροντας ότι θα ξεκινήσουν «εντατικές» διαπραγματεύσεις.

Οι νοσοκόμες στην Αγγλία διέκοψαν την 48ωρη απεργία της επόμενης εβδομάδας για να ξεκινήσουν εκ νέου συνομιλίες με την κυβέρνηση για τους μισθούς. Το Βασιλικό Κολλέγιο Νοσηλευτικής (RCN) και το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας εξέδωσαν κοινή δήλωση αναφέροντας ότι θα ξεκινήσουν «εντατικές» διαπραγματεύσεις. Υπουργοί, αξιωματούχοι και ηγέτες του RCN θα συναντηθούν την Τετάρτη. Το RCN αρχικά ζήτησε αύξηση μισθών κατά 5% πάνω από τον πληθωρισμό, αλλά έκτοτε δήλωσε ότι θα ήταν πρόθυμο να συναντήσει την κυβέρνηση στα μισά του δρόμου.

Η απεργία της επόμενης εβδομάδας, που επρόκειτο να ξεκινήσει σήμερα, επρόκειτο να είναι η μεγαλύτερη απεργία της μισθολογικής διαμάχης του φετινού χειμώνα, με τις μισές υπηρεσίες πρώτης γραμμής να επηρεάζονται. Το RCN είχε επίσης πει ότι δεν θα εξαιρούσε πλέον βασικές υπηρεσίες όπως η εντατική φροντίδα και η χημειοθεραπεία. Η κυβέρνηση αρνιόταν επί μήνες να μιλήσει για άλλες προσφορές φέτος – 2022-2023 – κατά το οποίο οι νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό του NHS είχαν αύξηση 4,75% κατά μέσο όρο.

Η σημαντική ανακάλυψη ανακοινώθηκε καθώς η κυβέρνηση αποκάλυψε τα σχέδιά της για την αύξηση των μισθών 2023-24, η οποία θα τεθεί σε ισχύ τον Απρίλιο. Λέει ότι είναι διατεθειμένη να δώσει άνοδο 3,5%. Μια πηγή κοντά στις διαπραγματεύσεις είπε ότι αυτό άνοιξε την πόρτα για το συγκεκριμένο βραβείο αμοιβής να μεταφερθεί πίσω φέτος, δίνοντας έτσι στους νοσηλευτές και στο άλλο προσωπικό, όπως παραϊατρικοί, καθαριστές και αχθοφόροι, μια επιπλέον ώθηση στους μισθούς. Η κοινή δήλωση ανέφερε: «Η κυβέρνηση και το RCN συμφώνησαν να εισέλθουν σε μια διαδικασία εντατικών συνομιλιών.

«Και οι δύο πλευρές δεσμεύονται να βρουν μια δίκαιη και λογική διευθέτηση που αναγνωρίζει τον ζωτικό ρόλο που διαδραματίζουν οι νοσηλευτές και οι νοσηλευτές στο NHS και τις ευρύτερες οικονομικές πιέσεις που αντιμετωπίζει το Ηνωμένο Βασίλειο και η προτεραιότητα του πρωθυπουργού για μείωση του πληθωρισμού στο μισό. “Ο υπουργός Υγείας θα συναντηθεί με το RCN την Τετάρτη για να ξεκινήσουν συνομιλίες. Το RCN θα σταματήσει την απεργία κατά τη διάρκεια αυτών των συνομιλιών.”

Ο Sir Julian Hartley, διευθύνων σύμβουλος στο NHS Providers, που εκπροσωπεί τους διευθυντές υγείας, είπε ότι θα «αναπνεύσουν με έναν αναστεναγμό ανακούφισης» στα νέα. “Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρήθηκε μια ανησυχητική κλιμάκωση της βιομηχανικής δράσης, η οποία έχει πλήξει σκληρά τους ασθενείς. Αυτή είναι η λάμψη ελπίδας που χρειαζόμασταν όλοι.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

NHS: Οι νοσοκόμες προχωρούν σε 48ωρη απεργία καθώς κλιμακώνεται η διαμάχη

NHS: Το 90% των νέων γιατρών λέει ότι η ψυχική τους υγεία έχει επιδεινωθεί

NHS: Περισσότερα από 84.000 νεογνά «έχασαν» ελέγχους υγείας

Το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει τον μεγαλύτερο γύρο απεργιών στις υπηρεσίες υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νέος νόμος για τις μεταμοσχεύσεις με σκοπό την αύξηση της δωρεάς οργάνων

Σε σχέση με τη δωρεά οργάνων, από όσους υποστήριξαν ότι δεν επιθυμούν να γίνουν δωρητές οργάνων μετά τον θάνατο, το 35% το αιτιολόγησε αναφέροντας ότι αυτό οφείλεται σε θρησκευτικούς λόγους. Το 36,4% των συμμετεχόντων στην έρευνα υποστήριξε ότι ο νόμος που θα έδινε στο κράτος το δικαίωμα να έχει πρόσβαση στα όργανα ενός εγκεφαλικά νεκρού χωρίς να απαιτείται προηγούμενη έγκριση θα αποτελούσε κατάχρηση εξουσίας. Ένα ποσοστό 30% απάντησε ότι ένας τέτοιος νόμος μπορεί να ήταν ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μην χάνονται όργανα.

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Στην Άμφισσα για τη συνεχή ενίσχυση της Υγείας & της Πρόνοιας σε όλη την Ελλάδα

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Αναφέρθηκαν στα κενά δεκαετιών που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση, καθώς και στην πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία 4 χρόνια σε αυτούς τους τομείς μέσα από ενεργητικές πολιτικές.

Οι Έλληνες έκλεισαν τον διακόπτη συντονισμένοι με εκατομμύρια πολίτες σε 190 χώρες για την «Ώρα της γης»

Αναδάσωση, να καθαρίσουμε παραλίες, να καθαρίσουμε τις όχθες των ποταμών μας και τους υγρότοπους ακόμα και να φτιάξουμε ταΐστρες για πουλιά, φωλιές για πεταλούδες ή και ξενοδοχεία μελισσών στην ίδια μας τη βεράντα. «Απλές αλλά δυνατές και συμβολικές ενέργειες οι οποίες μας στρέφουν προς αυτό που έχουμε ανάγκη», είναι οι προτάσεις του VWF. Η αποκατάσταση των υποβαθμισμένων φυσικών οικοσυστημάτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της φετινής παγκόσμιας εκστρατείας

Ερευνητές επεκτείνουν τον εντοπισμό ασθενειών στα λύματα

Η ερευνητική ομάδα μελετά ήδη τη σκοπιμότητα παρακολούθησης περισσότερων στόχων μολυσματικών ασθενειών στα λύματα, συμπεριλαμβανομένων άλλων αναπνευστικών και γαστρεντερικών ιών, όπως οι νοροϊοί, οι αδενοϊοί και οι εντεροϊοί. Συνεργάζονται, επίσης, στενά με αξιωματούχους της δημόσιας υγείας για να εντοπίσουν περισσότερους ιούς, μύκητες και βακτήρια προς μελέτη, λέει η Boehm. "Πρέπει απλώς να συνεχίσουμε να κάνουμε έρευνα και να διερευνάμε πόσο μακριά μπορούμε να πάμε την επιτήρηση των λυμάτων για στόχους μολυσματικών ασθενειών".