Πολιτική Υγείας

NHS: Οι νοσοκόμες προχωρούν σε 48ωρη απεργία καθώς κλιμακώνεται η διαμάχη

NHS: Οι νοσοκόμες προχωρούν σε 48ωρη απεργία καθώς κλιμακώνεται η διαμάχη

NHS: Το Βασιλικό Κολλέγιο Νοσηλευτικής ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη αποχώρηση από τη μισθολογική διαμάχη στην Αγγλία, συμμετέχοντας στην 48ωρη απεργία από 1 έως 3 Μαρτίου.

Το Βασιλικό Κολλέγιο Νοσηλευτικής ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη αποχώρηση από τη μισθολογική διαμάχη στην Αγγλία. Τα μέλη του στα μισά νοσοκομεία, ινστιτούτα ψυχικής υγείας και κοινοτικές υπηρεσίες θα συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία από 1 έως 3 Μαρτίου. Το σωματείο θα ζητήσει επίσης από τα μέλη που εργάζονται σε βασικούς τομείς όπως η εντατική και η χημειοθεραπεία να λάβουν μέρος σε απεργιακές κινητοποιήσεις για πρώτη φορά. Οι υπουργοί κατηγόρησαν το σωματείο ότι θέτει ασθενείς σε κίνδυνο. «Συνεργαζόμαστε στενά με το NHS England για σχέδια έκτακτης ανάγκης, αλλά αυτή η ενέργεια αναπόφευκτα θα προκαλέσει περαιτέρω αναστάτωση», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας Steve Barclay.

NHS: Ποιος κάνει απεργία και τι σημαίνει για τους ασθενείς;

Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων έξι απεργιών, το RCN εξαιρούσε τις βασικές υπηρεσίες από την απεργία – αιμοκάθαρση, νεογνική φροντίδα, εντατική φροντίδα, παιδιατρική A&E και χημειοθεραπεία. Οποιαδήποτε υπηρεσία θέλει τα μέλη του RCN να παρέχουν κάλυψη ζωής και άκρων – όπως απαιτείται να κάνουν σύμφωνα με τους νόμους των συνδικάτων – θα πρέπει επίσης να διαπραγματευτεί με τους ηγέτες των συνδικάτων αντί να συνάπτονται τοπικές συμφωνίες με τοπικούς αντιπροσώπους. Το RCN πιστεύει ότι αυτό οδήγησε σε πάρα πολλές τοπικές εξαιρέσεις, ιδιαίτερα σε περιοχές όπως η A&E ενηλίκων.

Αντίθετα, οι υπηρεσίες θα κληθούν να χρησιμοποιήσουν νοσηλευτές που δεν είναι μέλη του RCN ή άλλους επαγγελματίες υγείας για την κάλυψη υπηρεσιών κατά τη διάρκεια της απεργίας. Μόνο αφού εξαντληθούν αυτές οι δυνατότητες, το RCN θα συμφωνήσει να παρέχει κάλυψη. Η απεργία είναι επίσης η πρώτη φορά που το RCN ανακοίνωσε συνεχή 48ωρη απεργία. Υπήρξαν αποχωρήσεις για δύο συνεχόμενες ημέρες, αλλά διήρκεσαν μόνο 12 ώρες η καθεμία. Περισσότερες από 100 υπηρεσίες θα συμμετάσχουν σε αυτήν την απεργία, καλύπτοντας όλους τους ιστότοπους όπου έχει εντολή το RCN.

Κατά τη διάρκεια της απεργιακής ψηφοφορίας, πραγματοποιήθηκαν ατομικές κάλπες σε κάθε καταπίστευμα. Στα μισά περίπου καταπιστεύματα, οι ψήφοι δεν έφτασαν το απαιτούμενο όριο για την ανάληψη δράσης. Ο γενικός γραμματέας του RCN, Pat Cullen, δήλωσε: «Με βαριά καρδιά ζήτησα σήμερα ακόμη περισσότερο νοσηλευτικό προσωπικό να συμμετάσχει σε αυτή τη διαμάχη». Το RCN ζήτησε αύξηση μισθών κατά 5% πάνω από τον πληθωρισμό, αλλά η κυβέρνηση έχει επιβραβεύσει το προσωπικό κάτω του βαθμού των γιατρών 4,75% κατά μέσο όρο.

Ωστόσο, το συνδικάτο ανέστειλε τις απεργίες στη Σκωτία και την Ουαλία μετά από νέες προσφορές που έγιναν, παρόλο που ήταν πολύ κάτω από αυτό που απαιτούσαν. Η απεργιακή δράση δεν λαμβάνει χώρα στη Βόρεια Ιρλανδία, όπου το προσωπικό έχει αυξηθεί κατά 4,75%, επειδή δεν υπάρχει κυβέρνηση εκεί αυτή τη στιγμή. Ο Μάθιου Τέιλορ, διευθύνων σύμβουλος της Συνομοσπονδίας NHS, που εκπροσωπεί τους διευθυντές υγείας, δήλωσε: «Το διακύβευμα μόλις αυξήθηκε και οι ηγέτες του NHS ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για τα κλιμακούμενα κύματα βιομηχανικής δράσης. Είναι απελπισμένοι για μια λύση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

NHS: Το 90% των νέων γιατρών λέει ότι η ψυχική τους υγεία έχει επιδεινωθεί

NHS: Περισσότερα από 84.000 νεογνά «έχασαν» ελέγχους υγείας

Το NHS θα χρησιμοποιήσει τεστ που εμποδίζει την κώφωση των μωρών

Ο μεγαλύτερος γύρος απεργιών ξεκινάει σήμερα στη Βρετανία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Θεανώ Καρποδίνη - ΕΟΠΥΥ: Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία

Θεανώ Καρποδίνη - ΕΟΠΥΥ: «Ο ΕΟΠΥΥ μεθοδικά, σταθερά και αποφασιστικά μετατρέπεται σε έναν σύγχρονο και αποτελεσματικό Οργανισμό εστιάζοντας πάντα στην βέλτιστη εξυπηρέτηση του ασθενή».

Μητσοτάκης: Δέσμευσή μας να εργαζόμαστε στην κατεύθυνση μιας πιο ισότιμης κοινωνίας

Μητσοτάκης: Πολύ σημαντικό για τους συμπολίτες μας που κέρδισαν τη μάχη με τον καρκίνο είναι το «Δικαίωμα στη Λήθη» που θεσπίσαμε ώστε να μην υπάρχουν πλέον οικονομικές και κοινωνικές διακρίσεις εις βάρος τους στη συνέχεια της ζωής τους.

Το CDC μοιράζεται το όραμα για το μέλλον της Δημόσιας Υγείας

Το CDC δίνει προτεραιότητα στις επικοινωνίες για την υγεία ως ζωτική δεξιότητα για το εργατικό δυναμικό της δημόσιας υγείας και αναγνωρίζει ότι ο τρόπος με τον οποίο το κοινό καταναλώνει τις πληροφορίες συνεχώς εξελίσσεται.

Κικίλιας: Ήμασταν όλοι εδώ συντονισμένοι και οργανωμένοι

Κικίλιας: Δηλώσεις για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων έκανε νωρίς το πρωί του Σαββάτου από το συντονιστικό κέντρο των επιχειρήσεων στη Θεσσαλία έκανε ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής Βασίλης Κικίλιας.

Επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα

Η περιοδεία του Υπουργού Υγείας, ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς.

Το Ισραήλ εξαπολύει πυραυλικές επιθέσεις στο Ιράν

Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε πυραυλικές επιδρομές κατά του Ιράν, δήλωσε στο NPR υψηλόβαθμος στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΠΑ την Πέμπτη. Υπάρχουν επίσης αναφορές για εκρήξεις στο Ιράκ και τη Συρία. Τα πλήγματα φαίνεται να είναι η απάντηση που υποσχέθηκε να πραγματοποιήσει το Ισραήλ μετά την ιρανική επίθεση την Κυριακή, όταν η Τεχεράνη εκτόξευσε εκατοντάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη […]