Πολιτική Υγείας

NHS: Οι νοσοκόμες προχωρούν σε 48ωρη απεργία καθώς κλιμακώνεται η διαμάχη

NHS: Οι νοσοκόμες προχωρούν σε 48ωρη απεργία καθώς κλιμακώνεται η διαμάχη

NHS: Το Βασιλικό Κολλέγιο Νοσηλευτικής ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη αποχώρηση από τη μισθολογική διαμάχη στην Αγγλία, συμμετέχοντας στην 48ωρη απεργία από 1 έως 3 Μαρτίου.

Το Βασιλικό Κολλέγιο Νοσηλευτικής ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη αποχώρηση από τη μισθολογική διαμάχη στην Αγγλία. Τα μέλη του στα μισά νοσοκομεία, ινστιτούτα ψυχικής υγείας και κοινοτικές υπηρεσίες θα συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία από 1 έως 3 Μαρτίου. Το σωματείο θα ζητήσει επίσης από τα μέλη που εργάζονται σε βασικούς τομείς όπως η εντατική και η χημειοθεραπεία να λάβουν μέρος σε απεργιακές κινητοποιήσεις για πρώτη φορά. Οι υπουργοί κατηγόρησαν το σωματείο ότι θέτει ασθενείς σε κίνδυνο. «Συνεργαζόμαστε στενά με το NHS England για σχέδια έκτακτης ανάγκης, αλλά αυτή η ενέργεια αναπόφευκτα θα προκαλέσει περαιτέρω αναστάτωση», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας Steve Barclay.

NHS: Ποιος κάνει απεργία και τι σημαίνει για τους ασθενείς;

Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων έξι απεργιών, το RCN εξαιρούσε τις βασικές υπηρεσίες από την απεργία – αιμοκάθαρση, νεογνική φροντίδα, εντατική φροντίδα, παιδιατρική A&E και χημειοθεραπεία. Οποιαδήποτε υπηρεσία θέλει τα μέλη του RCN να παρέχουν κάλυψη ζωής και άκρων – όπως απαιτείται να κάνουν σύμφωνα με τους νόμους των συνδικάτων – θα πρέπει επίσης να διαπραγματευτεί με τους ηγέτες των συνδικάτων αντί να συνάπτονται τοπικές συμφωνίες με τοπικούς αντιπροσώπους. Το RCN πιστεύει ότι αυτό οδήγησε σε πάρα πολλές τοπικές εξαιρέσεις, ιδιαίτερα σε περιοχές όπως η A&E ενηλίκων.

Αντίθετα, οι υπηρεσίες θα κληθούν να χρησιμοποιήσουν νοσηλευτές που δεν είναι μέλη του RCN ή άλλους επαγγελματίες υγείας για την κάλυψη υπηρεσιών κατά τη διάρκεια της απεργίας. Μόνο αφού εξαντληθούν αυτές οι δυνατότητες, το RCN θα συμφωνήσει να παρέχει κάλυψη. Η απεργία είναι επίσης η πρώτη φορά που το RCN ανακοίνωσε συνεχή 48ωρη απεργία. Υπήρξαν αποχωρήσεις για δύο συνεχόμενες ημέρες, αλλά διήρκεσαν μόνο 12 ώρες η καθεμία. Περισσότερες από 100 υπηρεσίες θα συμμετάσχουν σε αυτήν την απεργία, καλύπτοντας όλους τους ιστότοπους όπου έχει εντολή το RCN.

Κατά τη διάρκεια της απεργιακής ψηφοφορίας, πραγματοποιήθηκαν ατομικές κάλπες σε κάθε καταπίστευμα. Στα μισά περίπου καταπιστεύματα, οι ψήφοι δεν έφτασαν το απαιτούμενο όριο για την ανάληψη δράσης. Ο γενικός γραμματέας του RCN, Pat Cullen, δήλωσε: «Με βαριά καρδιά ζήτησα σήμερα ακόμη περισσότερο νοσηλευτικό προσωπικό να συμμετάσχει σε αυτή τη διαμάχη». Το RCN ζήτησε αύξηση μισθών κατά 5% πάνω από τον πληθωρισμό, αλλά η κυβέρνηση έχει επιβραβεύσει το προσωπικό κάτω του βαθμού των γιατρών 4,75% κατά μέσο όρο.

Ωστόσο, το συνδικάτο ανέστειλε τις απεργίες στη Σκωτία και την Ουαλία μετά από νέες προσφορές που έγιναν, παρόλο που ήταν πολύ κάτω από αυτό που απαιτούσαν. Η απεργιακή δράση δεν λαμβάνει χώρα στη Βόρεια Ιρλανδία, όπου το προσωπικό έχει αυξηθεί κατά 4,75%, επειδή δεν υπάρχει κυβέρνηση εκεί αυτή τη στιγμή. Ο Μάθιου Τέιλορ, διευθύνων σύμβουλος της Συνομοσπονδίας NHS, που εκπροσωπεί τους διευθυντές υγείας, δήλωσε: «Το διακύβευμα μόλις αυξήθηκε και οι ηγέτες του NHS ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για τα κλιμακούμενα κύματα βιομηχανικής δράσης. Είναι απελπισμένοι για μια λύση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

NHS: Το 90% των νέων γιατρών λέει ότι η ψυχική τους υγεία έχει επιδεινωθεί

NHS: Περισσότερα από 84.000 νεογνά «έχασαν» ελέγχους υγείας

Το NHS θα χρησιμοποιήσει τεστ που εμποδίζει την κώφωση των μωρών

Ο μεγαλύτερος γύρος απεργιών ξεκινάει σήμερα στη Βρετανία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νέος νόμος για τις μεταμοσχεύσεις με σκοπό την αύξηση της δωρεάς οργάνων

Σε σχέση με τη δωρεά οργάνων, από όσους υποστήριξαν ότι δεν επιθυμούν να γίνουν δωρητές οργάνων μετά τον θάνατο, το 35% το αιτιολόγησε αναφέροντας ότι αυτό οφείλεται σε θρησκευτικούς λόγους. Το 36,4% των συμμετεχόντων στην έρευνα υποστήριξε ότι ο νόμος που θα έδινε στο κράτος το δικαίωμα να έχει πρόσβαση στα όργανα ενός εγκεφαλικά νεκρού χωρίς να απαιτείται προηγούμενη έγκριση θα αποτελούσε κατάχρηση εξουσίας. Ένα ποσοστό 30% απάντησε ότι ένας τέτοιος νόμος μπορεί να ήταν ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μην χάνονται όργανα.

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Στην Άμφισσα για τη συνεχή ενίσχυση της Υγείας & της Πρόνοιας σε όλη την Ελλάδα

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Αναφέρθηκαν στα κενά δεκαετιών που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση, καθώς και στην πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία 4 χρόνια σε αυτούς τους τομείς μέσα από ενεργητικές πολιτικές.

Οι Έλληνες έκλεισαν τον διακόπτη συντονισμένοι με εκατομμύρια πολίτες σε 190 χώρες για την «Ώρα της γης»

Αναδάσωση, να καθαρίσουμε παραλίες, να καθαρίσουμε τις όχθες των ποταμών μας και τους υγρότοπους ακόμα και να φτιάξουμε ταΐστρες για πουλιά, φωλιές για πεταλούδες ή και ξενοδοχεία μελισσών στην ίδια μας τη βεράντα. «Απλές αλλά δυνατές και συμβολικές ενέργειες οι οποίες μας στρέφουν προς αυτό που έχουμε ανάγκη», είναι οι προτάσεις του VWF. Η αποκατάσταση των υποβαθμισμένων φυσικών οικοσυστημάτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της φετινής παγκόσμιας εκστρατείας

Ερευνητές επεκτείνουν τον εντοπισμό ασθενειών στα λύματα

Η ερευνητική ομάδα μελετά ήδη τη σκοπιμότητα παρακολούθησης περισσότερων στόχων μολυσματικών ασθενειών στα λύματα, συμπεριλαμβανομένων άλλων αναπνευστικών και γαστρεντερικών ιών, όπως οι νοροϊοί, οι αδενοϊοί και οι εντεροϊοί. Συνεργάζονται, επίσης, στενά με αξιωματούχους της δημόσιας υγείας για να εντοπίσουν περισσότερους ιούς, μύκητες και βακτήρια προς μελέτη, λέει η Boehm. "Πρέπει απλώς να συνεχίσουμε να κάνουμε έρευνα και να διερευνάμε πόσο μακριά μπορούμε να πάμε την επιτήρηση των λυμάτων για στόχους μολυσματικών ασθενειών".