Πολιτική Υγείας

NHS: Οι νέοι γιατροί θα απεργήσουν στην Αγγλία 13 με 15 Μαρτίου

NHS: Οι νέοι γιατροί θα απεργήσουν στην Αγγλία 13 με 15 Μαρτίου

NHS: Οι νέοι γιατροί στην Αγγλία θα απεργήσουν στις 13, 14 και 15 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε η Βρετανική Ιατρική Ένωση, διεκδικώντας αύξηση μισθών για να αντισταθμίσουν 15 χρόνια πληθωρισμού. 

Οι νέοι γιατροί στην Αγγλία θα απεργήσουν στις 13, 14 και 15 Μαρτίου, ανακοίνωσε η Βρετανική Ιατρική Ένωση. Θέλουν αύξηση μισθών για να αντισταθμίσουν 15 χρόνια πληθωρισμού. Το BMA λέει ότι οι κατώτεροι γιατροί δεν έχουν άλλη επιλογή αφού ο γραμματέας υγείας “αρνήθηκε να παραστεί” σε μια συνάντηση για διαπραγματεύσεις για τις αμοιβές. Η Ντάουνινγκ Στριτ είπε ότι η απεργία ήταν «απογοητευτική» και ο Στιβ Μπάρκλεϊ είχε πρόσφατα συναντηθεί με το συνδικάτο για να συζητήσει τι ήταν δίκαιο και προσιτό.

Η τριήμερη απεργία, που αρχίζει και ολοκληρώνεται στις 07:00, θα δει τους κατώτερους γιατρούς να αποχωρούν τόσο από τη ρουτίνα όσο και από την επείγουσα περίθαλψη. Όμως, βάσει νόμου, μπορούν να αποσυρθούν από την επείγουσα περίθαλψη ζωής και άκρων μόνο εάν το NHS βρει άλλο προσωπικό για να τους καλύψει. Ο όρος «κατώτεροι γιατροί» καλύπτει όλους όσοι έχουν μόλις αποφοιτήσει από την ιατρική σχολή έως εκείνους με πολυετή εμπειρία στην πρώτη γραμμή. Συνολικά, αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 40% του ιατρικού εργατικού δυναμικού.

Σχεδόν 48.000 κατώτεροι γιατροί που εργάζονται σε νοσοκομεία και στην κοινότητα είχαν δικαίωμα ψήφου σε μια πρόσφατη απεργιακή ψηφοφορία, με περισσότερους από 36.000 να ψηφίζουν υπέρ της δράσης. Το συνδικάτο BMA λέει ότι οι κατώτεροι γιατροί είναι «αποθαρρυμένοι, θυμωμένοι και δεν είναι πλέον πρόθυμοι να εργαστούν για μισθούς που έχουν δει μια πραγματική μείωση των όρων πάνω από 26% τα τελευταία 15 χρόνια».

Είπαν ότι αυτό, μαζί με «το άγχος και την εξάντληση της εργασίας σε μια κρίση του NHS» τους είχαν φέρει σε αυτή τη στιγμή. «Δεν μας έχουν πει γιατί δεν μας έχουν προταθεί εντατικές διαπραγματεύσεις ούτε τι πρέπει να κάνουμε για να ξεκινήσει η κυβέρνηση διαπραγματεύσεις μαζί μας. «εν έχουμε άλλη επιλογή από το να προχωρήσουμε σε αυτήν την ενέργεια», δήλωσε η επιτροπή κατώτερων ιατρών BMA. Ο κ. Μπάρκλεϊ είπε ότι είναι «βαθιά απογοητευτικό» το γεγονός ότι ορισμένα μέλη του συνδικάτου ψήφισαν υπέρ της απεργίας.

Οι υπουργοί λένε ότι η αμοιβή των κατώτερων γιατρών είχε αυξηθεί σωρευτικά κατά 8,2% από το 2019-20, και είχε εισαχθεί υψηλότερο όριο αμοιβών για το πιο έμπειρο προσωπικό και αυξήθηκαν τα ποσοστά για τις νυχτερινές βάρδιες. Η τελευταία φορά που οι γιατροί κατέβηκαν σε απεργία ήταν το 2016, λόγω νέας σύμβασης που είχε εισαχθεί. Κατά τη διάρκεια της απεργίας του 2016, παρενέβησαν σύμβουλοι, αλλά αυτό σήμαινε ότι ένας τεράστιος αριθμός προσχεδιασμένων θεραπειών, όπως οι αντικαταστάσεις γονάτων και ισχίου έπρεπε να ακυρωθούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νοσηλευτές NHS: Αναστέλλουν την 48ωρη απεργία ξεκινώντας ξανά συνομιλίες με την κυβέρνηση

NHS: Οι νοσοκόμες προχωρούν σε 48ωρη απεργία καθώς κλιμακώνεται η διαμάχη

NHS: Το 90% των νέων γιατρών λέει ότι η ψυχική τους υγεία έχει επιδεινωθεί

NHS: Περισσότερα από 84.000 νεογνά «έχασαν» ελέγχους υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νέος νόμος για τις μεταμοσχεύσεις με σκοπό την αύξηση της δωρεάς οργάνων

Σε σχέση με τη δωρεά οργάνων, από όσους υποστήριξαν ότι δεν επιθυμούν να γίνουν δωρητές οργάνων μετά τον θάνατο, το 35% το αιτιολόγησε αναφέροντας ότι αυτό οφείλεται σε θρησκευτικούς λόγους. Το 36,4% των συμμετεχόντων στην έρευνα υποστήριξε ότι ο νόμος που θα έδινε στο κράτος το δικαίωμα να έχει πρόσβαση στα όργανα ενός εγκεφαλικά νεκρού χωρίς να απαιτείται προηγούμενη έγκριση θα αποτελούσε κατάχρηση εξουσίας. Ένα ποσοστό 30% απάντησε ότι ένας τέτοιος νόμος μπορεί να ήταν ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μην χάνονται όργανα.

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Στην Άμφισσα για τη συνεχή ενίσχυση της Υγείας & της Πρόνοιας σε όλη την Ελλάδα

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Αναφέρθηκαν στα κενά δεκαετιών που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση, καθώς και στην πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία 4 χρόνια σε αυτούς τους τομείς μέσα από ενεργητικές πολιτικές.

Οι Έλληνες έκλεισαν τον διακόπτη συντονισμένοι με εκατομμύρια πολίτες σε 190 χώρες για την «Ώρα της γης»

Αναδάσωση, να καθαρίσουμε παραλίες, να καθαρίσουμε τις όχθες των ποταμών μας και τους υγρότοπους ακόμα και να φτιάξουμε ταΐστρες για πουλιά, φωλιές για πεταλούδες ή και ξενοδοχεία μελισσών στην ίδια μας τη βεράντα. «Απλές αλλά δυνατές και συμβολικές ενέργειες οι οποίες μας στρέφουν προς αυτό που έχουμε ανάγκη», είναι οι προτάσεις του VWF. Η αποκατάσταση των υποβαθμισμένων φυσικών οικοσυστημάτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της φετινής παγκόσμιας εκστρατείας

Ερευνητές επεκτείνουν τον εντοπισμό ασθενειών στα λύματα

Η ερευνητική ομάδα μελετά ήδη τη σκοπιμότητα παρακολούθησης περισσότερων στόχων μολυσματικών ασθενειών στα λύματα, συμπεριλαμβανομένων άλλων αναπνευστικών και γαστρεντερικών ιών, όπως οι νοροϊοί, οι αδενοϊοί και οι εντεροϊοί. Συνεργάζονται, επίσης, στενά με αξιωματούχους της δημόσιας υγείας για να εντοπίσουν περισσότερους ιούς, μύκητες και βακτήρια προς μελέτη, λέει η Boehm. "Πρέπει απλώς να συνεχίσουμε να κάνουμε έρευνα και να διερευνάμε πόσο μακριά μπορούμε να πάμε την επιτήρηση των λυμάτων για στόχους μολυσματικών ασθενειών".