Ρεπορτάζ Υγείας

Νέα Ζηλανδία: Η παραλλαγή Omicron δεν θα σταματήσει τα σχέδια επαναλειτουργίας της χώρας λέει η πρωθυπουργός

Νέα Ζηλανδία: Η παραλλαγή Omicron δεν θα σταματήσει τα σχέδια επαναλειτουργίας της χώρας λέει η πρωθυπουργός

Αλλά με το 85% περίπου των Νεοζηλανδών ηλικίας 12 ετών και άνω να είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ο Άρντερν αποφάσισε ότι ήταν καιρός να κάνει την κίνηση. Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το έθνος θα ανοίξει ξανά τα σύνορά του στον κόσμο τους επόμενους μήνες, επιτρέποντας την επιστροφή των εκτοπισμένων κατοίκων από τον Ιανουάριο και των τουριστών από τον Απρίλιο.

Νέα Ζηλανδία: Η εμφάνιση της παραλλαγής όμικρον δεν άλλαξε τα σχέδια της Νέας Ζηλανδίας να χαλαρώσει τους περιορισμούς στο Ώκλαντ και να μεταφέρει το έθνος σε μια νέα, πιο ανοιχτή φάση της αντιμετώπισης της πανδημίας, δήλωσε τη Δευτέρα η πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν. Τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα γυμναστήρια στο Ώκλαντ μπορούν να ανοίξουν ξανά από αργά την Πέμπτη, τερματίζοντας το lockdown για τον κορωνοϊό που ξεκίνησε τον Αύγουστο.

Σε όλη τη χώρα, ένα νέο σύστημα «φαναριών» θα βάλει τέλος στα lockdown, αλλά οι άνθρωποι θα πρέπει να εμβολιαστούν πλήρως, προκειμένου να εξασφαλιστεί η συμμετοχή σε οτιδήποτε, από το κούρεμα μέχρι την παρακολούθηση συναυλίας.

Η Νέα Ζηλανδία περιόρισε την Κυριακή τα ταξίδια από εννέα χώρες της Νότιας Αφρικής ως απάντηση στην απειλή της Omicron. Η Άρντερν είπε ότι δεν περίμενε άλλους περιορισμούς. Είπε ότι καθώς η νέα παραλλαγή μελετάται περισσότερο, η Νέα Ζηλανδία θα συνεχίσει να κάνει θεμελιώδη πράγματα όπως ο εντοπισμός επαφών, η απομόνωση μολυσματικών ατόμων και η απαίτηση χρήσης μάσκας σε ορισμένες ρυθμίσεις.

Η Άρντερν είπε ότι το Όκλαντ και ορισμένα άλλα μέρη του Βόρειου Νησιού θα εισέλθουν στο νέο σύστημα φαναριών κάτω από κόκκινο φανάρι, λόγω επιδημιών ή χαμηλότερων ποσοστών εμβολιασμού.

Άλλα μέρη της χώρας θα έμπαιναν κάτω από ένα πορτοκαλί φως.

Είπε ότι οι τελευταίοι μήνες ήταν ίσως οι δυσκολότεροι που αντιμετώπισε η χώρα από την έναρξη της πανδημίας, αλλά ότι οι θυσίες πολλών συνέβαλαν στη σταθεροποίηση της επιδημίας του Ώκλαντ ενώ τα ποσοστά εμβολιασμού βελτιώθηκαν.

«Περάσαμε τα τελευταία δύο χρόνια της COVID σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι σχεδόν οπουδήποτε στον κόσμο», είπε ο Ardern, επισημαίνοντας τα χαμηλά ποσοστά θνησιμότητας, την αναπτυσσόμενη οικονομία και τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού.

Το σύστημα φωτεινών σηματοδοτών έχει σχεδιαστεί για να υποδεικνύει πού οι εστίες ασκούν πίεση στο σύστημα υγείας. Η πράσινη ονομασία επιβάλλει λίγους περιορισμούς, το πορτοκαλί απαιτεί περισσότερη χρήση μάσκας και απόσταση, ενώ το κόκκινο περιορίζει τα μεγέθη συγκέντρωσης.

Ο Ardern τον Οκτώβριο έθεσε έναν φιλόδοξο στόχο να εμβολιαστεί πλήρως το 90% όλων των επιλέξιμων ατόμων σε κάθε μία από τις 20 υγειονομικές περιφέρειες πριν μεταβούν στο νέο σύστημα.

Αλλά με το 85% περίπου των Νεοζηλανδών ηλικίας 12 ετών και άνω να είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ο Άρντερν αποφάσισε ότι ήταν καιρός να κάνει την κίνηση. Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το έθνος θα ανοίξει ξανά τα σύνορά του στον κόσμο τους επόμενους μήνες, επιτρέποντας την επιστροφή των εκτοπισμένων κατοίκων από τον Ιανουάριο και των τουριστών από τον Απρίλιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η επιστροφή στο σχολείο θέτει στο προσκήνιο τα παιδικά εμβόλια

Νέα κέντρα καραντίνας ως αποτελεσματικότερα των ξενοδοχείων σχεδιάζουν Αυστραλία και Κίνα

Από τις 20 Μαρτίου 2020, απαγορεύτηκε στους  Αυστραλούς να ταξιδεύουν στο εξωτερικό

Νέα παράταση στις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί ορισμένες κοινότητες δεν έχουν εμπιστοσύνη στους γιατρούς και στις προσπάθειες δημόσιας υγείας

«Οι άνθρωποι εμπιστεύονται κυριολεκτικά στους γιατρούς την υγεία και τη ζωή τους», είπε ο Σαλέρνο. "Χωρίς εμπιστοσύνη, οι ασθενείς έχουν ελάχιστο λόγο να ακολουθούν τις συμβουλές των γιατρών τους. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί αυτό είναι ανησυχητικό."

Τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι περισσότεροι άνθρωποι επιστρέφουν στις δοκιμές COVID-19

Ωστόσο, η έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι η επίγνωση του πού μπορούν να αγοράσουν τεστ πλευρικής ροής παραμένει εμπόδιο (όπως η δυνατότητα αγοράς κιτ δοκιμών από μεγάλα σούπερ μάρκετ).

Προσωπικός  Γιατρός : Είναι ανάγκη να δοθεί παράταση στη διαδικασία εγγραφής γιατρών

‘’Είναι ανάγκη να οριστεί επακριβώς το ποιες θα είναι οι σχέσεις του προσωπικού γιατρού με τους εγγεγραμμένους σε αυτόν ασφαλισμένους και να δοθεί παράταση στη διαδικασία εγγραφής .’’ λέει ο τονίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής Μάριος Πυρπασόπουλος.

Nέα Βρετανική Επιστημονική Έρευνα προειδοποιεί τις γυναίκες για τους κινδύνους της φυτοφαγικής διατροφής

Η νέα μελέτη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για να κατανοηθεί καλύτερα ο δυνητικός κίνδυνος από τις φυτοφαγικές δίαιτες σε βάθος χρόνου και τι μπορεί να γίνει για να μετριαστούν αυτοί οι κίνδυνοι».

Σεξουαλική δυσλειτουργία, απώλεια μαλλιών που συνδέονται με Μακρά COVID

Ο Haroon, αναπληρωτής κλινικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, λέει ότι ένας λόγος που φάνηκε ότι οι νεότεροι άνθρωποι είχαν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν συμπτώματα μακράς διάρκειας COVID μπορεί να είναι ότι οι ηλικιωμένοι με COVID ήταν πιο πιθανό να νοσηλευτούν και δεν συμπεριλήφθηκαν σε αυτή τη μελέτη.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλυνσης από ευλογιά των πιθήκων από άνθρωπο σε κατοικίδιο

Η ευλογιά των πιθήκων μπορεί να εξαπλωθεί μέσω στενής, προσωπικής επαφής, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης επαφής με εξάνθημα, ψώρα ή σωματικά υγρά από άτομο με τον ιό ή επαφή με υφάσματα ή αντικείμενα που χρησιμοποιούνται από κάποιον που έχει τον ιό.