Ρεπορτάζ Υγείας

Νέα Ζηλανδία Lockdown: Η μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας θα παραμείνει σε lockdown για τουλάχιστον δύο ακόμη εβδομάδες

Νέα Ζηλανδία Lockdown: Η μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας θα παραμείνει σε lockdown για τουλάχιστον δύο ακόμη εβδομάδες

Νέα Ζηλανδία Lockdown: Η μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας θα παραμείνει σε lockdown για τουλάχιστον δύο ακόμη εβδομάδες, αν και ορισμένοι περιορισμοί θα αρθούν από την Τρίτη.

Το Όκλαντ βρισκόταν στην αυστηρότερη μορφή lockdown για λίγο περισσότερο από ένα μήνα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από την έναρξη της πανδημίας. Η Νέα Ζηλανδία έχει υιοθετήσει μια ασυνήθιστη προσέγγιση μηδενικής ανοχής στον κορωνοϊό. Με αυτό τον τρόπο, προσπαθεί να εξαλείψει εντελώς το ξέσπασμα της παραλλαγής δέλτα του ιού. Αλλά το ξέσπασμα έχει αποδειχθεί επίμονο, με την πόλη να συνεχίζει να αναφέρει περίπου 20 νέα τοπικά κρούσματα κάθε μέρα. Και το ξέσπασμα έχει επεκταθεί πέρα από το Όκλαντ, αφού ένας μολυσμένος κρατούμενος απελευθερώθηκε στο σπίτι του σε μια μικρή αγροτική πόλη.

Νέα Ζηλανδία Lockdown δηλώσεις της Πρωθυπουργού

Η πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν δήλωσε ότι είναι βέβαιη ότι το lockdown λειτουργεί. Επιπλέον ανέφερε ότι δεν υπάρχει εκτεταμένη μετάδοση που να μην έχει ανιχνευθεί με επιτυχία. Η πόλη φεύγει από το επίπεδο 4 και προχωρά στο επίπεδο 3. Όμως κάτι τέτοιο δεν σημαίνει ότι ο κίνδυνος έχει παρέλθει πια. «Το επίπεδο 4 έκανε αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Μας βοήθησε να περιορίσουμε το ξέσπασμα. Το επίπεδο 3 μας βοηθά να συνεχίσουμε αυτό το σημαντικό έργο», δήλωσε η Άρντερν.

 

«Δεν βγαίνουμε από το επίπεδο 4 επειδή η δουλειά έχει ολοκληρωθεί. Ούτε όμως κινούμαστε γιατί δεν πιστεύουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο της εξάλειψης του Covid-19. Κινούμαστε επειδή το επίπεδο 3 εξακολουθεί να παρέχει μια προσεκτική προσέγγιση, ενώ συνεχίζουμε να εξαλείφουμε τον Covid-19 », είπε. «Αυτό σημαίνει να μένετε προστατευμένοι, σημαίνει να συνεχίσετε τις ανέπαφες συναλλαγές και να κρατάτε τις αποστάσεις. Σημαίνει ότι ευχαριστούμε τους ανθρώπους του Όκλαντ για την ακούραστη δουλειά τους και συνεχίζουμε συλλογικά».

Από την Τρίτη, οι κάτοικοι Όκλαντ θα μπορούν να αγοράζουν φαγητό από τα εστιατόρια, αλλά μόνο σε takeaway. Επιπλέον, ορισμένοι χώροι εργασίας μπορούν να ανοίξουν ξανά. Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι θα εξακολουθούν να υποχρεούνται να ζουν και να εργάζονται από το σπίτι. Αυτή θα συνεχίσει να είναι η νόρμα για την μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας. Φυσικά και τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σε μίνι lockdown από σήμερα Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα - Ποια μέτρα ισχύουν

Μίνι lockdown σε Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα-Παράταση μέτρων σε Ευρυτανία και Αργολίδα

Κορωνοϊός: Στα ύψη η θετικότητα σε Ευρυτανία με 5,03% και Κάρπαθο με 4,69% - «Καμπανάκι» για 4 περιοχές

Η Βουλγαρία βρίσκεται αντιμέτωπη με το μεγαλύτερο κίνημα άρνησης του εμβολιασμού covid στην ΕΕ.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οδηγίες της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για τη μείωση νατρίου στη διατροφή των Αμερικανών

Τα μειωμένα μεγέθη μερίδων σημαίνουν επίσης λιγότερο νάτριο και όσοι τρώνε έξω μπορούν να χωρίσουν γεύματα με φίλους, να πάρουν μέρος των γευμάτων τους στο σπίτι ή να επιλέξουν μικρότερα γεύματα.

Ο γενικός εισαγγελέας της Νεμπράσκα δεν θα επιδιώξει πειθαρχική δίωξη εναντίον γιατρών που συνταγογραφούν αμφιλεγόμενα,φάρμακα covid-19

Ο διευθύνων σύμβουλος του Τμήματος Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών της Νεμπράσκα, Ντάνετ Σμιθ, είπε στην επιστολή αιτήματός του ότι οι καταναλωτές και οι γιατροί έχουν πλημμυρίσει με πληροφορίες σχετικά με τις θεραπείες για την COVID-19 και "μπορεί να είναι δύσκολο να διακρίνουμε την ποιότητα ή την εγκυρότητα των πληροφοριών", εγείροντας ερωτήματα σχετικά με το με ποια νομιμότητα μπορούν να συνταγογραφήσουν οι γιατροί.