Ρεπορτάζ Υγείας

Νέα έκθεση: Η κλιματική αλλαγή αποτελεί τεράστια απειλή για τις δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές του Καναδά.

Νέα έκθεση: Η κλιματική αλλαγή αποτελεί τεράστια απειλή για τις δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές του Καναδά.

Ο Alyson Slater, Ανώτερος Διευθυντής, Sustainable Finance, Global Risk Institute δήλωσε: «Καθώς ο Καναδάς αφυπνίζεται με την πραγματικότητα ενός ταχέως μεταβαλλόμενου κλίματος, δεν υπάρχει καλύτερη ή πιο επείγουσα ανάγκη επένδυσης από ό,τι σε κλιματικά ανθεκτικές υποδομές που μας βοηθούν να μειώσουμε τις εκπομπές άνθρακα.

Νέα Έκθεση: Μια νέα έκθεση από το Καναδικό Ινστιτούτο για τις Κλιματικές Επιλογές (CICC), το ανεξάρτητο ερευνητικό ινστιτούτο για την κλιματική πολιτική του Καναδά, διαπιστώνει ότι οι επιπτώσεις στην κλιματική αλλαγή θα μπορούσαν να αφήσουν τους Καναδούς σωματικά και οικονομικά κάτω από το νερό, καθώς το θερμαζόμενο και όλο και περισσότερο ασταθές κλίμα βλάπτει τη δημόσια και ιδιωτική υποδομή. Σύμφωνα με την έκθεση που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα από το ομοσπονδιακά χρηματοδοτούμενο think-tank, χωρίς νέες επενδύσεις και βελτιωμένους κανονισμούς, η καναδική υποδομή δεν θα είναι σε θέση να αντέξει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, η οποία θα μπορούσε να αφήσει «τους Καναδούς σωματικά και οικονομικά κάτω από το νερό».

Η CBC Canada αναφέρει ότι υπάρχουν πολύ λίγες δημόσιες πληροφορίες για τους τρέχοντες κινδύνους πλημμύρας, πυρκαγιών ή απόψυξης, και πόσο μάλλον λαμβάνοντας υπόψη το μέλλον του κλίματος, σύμφωνα με τον Dylan Clark, ανώτερο ερευνητικό συνεργάτη στο ινστιτούτο και συν-συγγραφέα του «κάνω ΑΝΑΦΟΡΑ». “Υπάρχει αρκετά κακή κατανόηση των κλιματικών κινδύνων και πραγματικά κακές πρακτικές αποκάλυψης κινδύνων σε όλη τη χώρα”, δήλωσε ο Clark κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των μέσων ενημέρωσης. “Οι πληροφορίες που είναι άμεσα διαθέσιμες στους περισσότερους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων και επενδυτές και καταναλωτές δεν παρέχουν αρκετές πληροφορίες για τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων-και αυτό είναι ένα βασικό εμπόδιο στην προσαρμογή.”

«Επειδή οι αποφάσεις σχετικά με τις υποδομές στον Καναδά αυτή τη στιγμή δεν υπολογίζουν το θερμό κλίμα, ενδέχεται να βρεθούμε σε δαπάνες δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα σε λίγες δεκαετίες», δήλωσε ο Ryan Ness, διευθυντής έρευνας. στο Καναδικό Ινστιτούτο για τις Κλιματικές Επιλογές CICC, σε συνέντευξη με την iPolitics την περασμένη εβδομάδα.

Η έκθεση υπογραμμίζει τρεις περιοχές όπου η υποδομή του Καναδά κινδυνεύει από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, οι οποίες περιλαμβάνουν πλημμύρες σε σπίτια και κτίρια, ζημιές σε δρόμους και ράγες και επιπτώσεις στα ηλεκτρικά δίκτυα του Καναδά.

Η έκθεση ολοκληρώνεται με συγκεκριμένες συστάσεις προς τις κυβερνήσεις να κατευθύνουν τις δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις προς πιο ανθεκτικές υποδομές – αλλαγές που θα εξοικονομήσουν στη χώρα δισεκατομμύρια δολάρια σε μειωμένες απώλειες και ζημιές.

Και οι κίνδυνοι δεν περιορίζονται στις παράκτιες περιοχές … Οι εσωτερικές πλημμύρες κοστίζουν σήμερα στους Καναδούς περίπου 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, αναφέρει η έκθεση, αλλά θα μπορούσαν να αυξηθούν σε σχεδόν 7 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το μέσο του αιώνα, και σχεδόν 10 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του αιώνα εάν ο Καναδάς δεν τα καταφέρει στη μείωση των εκπομπών.

Οι ερευνητές μπόρεσαν να λάβουν δεδομένα – διαθέσιμα έναντι αμοιβής από μια ιδιωτική εταιρεία, JBA Risk Management – που έδειξαν ότι 325.000 κτίρια στον Καναδά κινδυνεύουν από πλημμύρες από έντονες βροχοπτώσεις και άλλα 625.000 κινδυνεύουν από πλημμύρες λόγω των ποταμών που παραβιάζουν τις όχθες τους. Οι ιδιοκτήτες «δεν έχουν κανέναν τρόπο να γνωρίζουν ότι οι ιδιοκτησίες τους κινδυνεύουν να πλημμυρίσουν», αναφέρεται στην έκθεση.

Το Καναδικό Ινστιτούτο για τις Κλιματικές Επιλογές CICC σημείωσε ότι ακραία καιρικά φαινόμενα όπως οι πλημμύρες επιφέρουν επίσης άλλα κόστη – συμπεριλαμβανομένης της φθοράς στην ψυχική υγεία και της διατάραξης των κοινοτήτων – αλλά αυτά δεν μπορούν να ποσοτικοποιηθούν εύκολα, επομένως έμειναν εκτός ανάλυσης.

Η έκθεση έτυχε καλής αποδοχής από τους επιστήμονες του κλίματος καθώς και από άλλους επαγγελματίες.

Η Ann Dale, καθηγήτρια και διευθύντρια της Σχολής Περιβάλλοντος και Αειφορίας στο Πανεπιστήμιο Royal Roads στη Βικτώρια, λέει ότι η έκθεση ήταν «ακριβώς αυτό που χρειάζεται» για να δείξει τι θα συμβεί εάν οι κυβερνήσεις δεν ενεργήσουν για την προσαρμογή.

Ο Ian Burton, ομότιμος καθηγητής στο τμήμα γεωγραφίας και σχεδιασμού του Πανεπιστημίου του Τορόντο, ο οποίος ήταν ιδρυτικός διευθυντής του τμήματος προσαρμογής στο Environment Canada, είπε ότι οι συστάσεις της έκθεσης είναι καλές και ελπίζει ότι και τα τρία επίπεδα διακυβέρνησης θα τα εφαρμόσουν.

Ο Alyson Slater, Ανώτερος Διευθυντής, Sustainable Finance, Global Risk Institute δήλωσε: «Καθώς ο Καναδάς αφυπνίζεται με την πραγματικότητα ενός ταχέως μεταβαλλόμενου κλίματος, δεν υπάρχει καλύτερη ή πιο επείγουσα ανάγκη επένδυσης από ό,τι σε κλιματικά ανθεκτικές υποδομές που μας βοηθούν να μειώσουμε τις εκπομπές άνθρακα. Η υπεύθυνη διαχείριση του κινδύνου φυσικού κλίματος στον χρηματοπιστωτικό τομέα είναι ζωτικής σημασίας για τη μετατροπή επικίνδυνων επενδύσεων σε ανθεκτικές».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Καναδάς απομακρύνει το προσωπικό της πρεσβείας του απο το Αφγανιστάν

Τα σχέδια των Καναδών για ταξίδια ανατρέπονται γιατί δεν θεωρούν όλες οι κυβερνήσεις κάποιον με δύο διαφορετικές δόσεις εμβολίου ως πλήρως εμβολιασμένο.

Εσφαλμένη μελέτη Covid-19 στον Καναδά εξαπλώνεται μέσω social media

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φυσικοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την υπογλυκαιμία.

Κάποιοι άνθρωποι δυσκολεύονται να μασήσουν και να καταπιούν όταν τα επίπεδα του σακχάρου πέσουν τόσο πολύ, οπότε χρειαζόμαστε συμπυκνωμένες πηγές υδατανθράκων. Πριν φυσικά εφαρμόσετε τις παραπάνω προτάσεις και τις εντάξετε στο διατροφικό σας σχέδιο, βεβαιωθείτε ότι θα έχετε επικοινωνήσει και με τον γιατρό που σας παρακολουθεί.

Οικονόμου υποχρεωτικός εμβολιασμός: Έως τώρα 59.864 πολίτες άνω των 60 έχουν κλείσει ραντεβού

Οικονόμου υποχρεωτικός εμβολιασμός: Οι ενδείξεις έως τώρα είναι άκρως θετικές, καθώς όπως είπε ο κ. Οικονόμου, μέχρι στιγμής έχουν κλειστεί αισίως 59.864 ραντεβού από την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Αυτό αποτελεί το 10% των ευάλωτων συμπολιτών μας που έχουν παραμείνει απροστάτευτοι εδώ και 11 μήνες.

Επιβεβαιώθηκαν τα 2 πρώτα κρούσματα της Όμικρον στη Ρωσία

Ρωσία Όμικρον: Η Ρωσία επιβεβαίωσε τα δύο πρώτα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον από την Μποτσουάνα στη χώρα. Πρόκειται για ταξιδιώτες που επέστρεψαν από τη Νότια Αφρική, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές τη Δευτέρα.

Ξεκινά σήμερα η διάθεση δωρεάν self tests

Self test δωρεάν: Στόχος του μέτρου, που δεν είναι υποχρεωτικό, είναι η πλήρης και έγκυρη καταγραφή της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα, λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

Αξιωματούχοι στην περιοχή τριών πολιτειών των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν 12 περιπτώσεις όμικρον μέχρι στιγμής

Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε συνολικά οκτώ κρούσματα, ενώ το Νιου Τζέρσεϊ επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα την Παρασκευή και το Κονέκτικατ το πρώτο κρούσμα το Σάββατο.

Το ξέσπασμα της όμικρον υποδηλώνει ότι τα τρέχοντα εμβόλια για την COVID-19 δεν προλαμβάνουν τις λοιμώξεις, αλλά μπορεί να αποτρέψουν σοβαρές ασθένειες

Το ξέσπασμα της όμικρον υποδηλώνει ότι τα τρέχοντα εμβόλια για την COVID-19 δεν προλαμβάνουν τις λοιμώξεις, αλλά μπορεί να αποτρέψουν σοβαρές ασθένειες.