Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

Μητέρα από την Αϊόβα: Καταπολεμά την έλλειψη βρεφικού γάλακτος δωρίζοντας 45 γαλόνια μητρικού

Μητέρα από την Αϊόβα: Καταπολεμά την έλλειψη βρεφικού γάλακτος δωρίζοντας 45 γαλόνια μητρικού

Σύμφωνα με την Mother’s Milk Bank of Iowa, οι δωρεές στον οργανισμό έχουν αυξηθεί εν μέσω της έλλειψης. «Βιώνουμε μια αύξηση στις δότριες γάλακτος που αναφέρουν την έλλειψη γάλακτος και την επιθυμία τους να βοηθήσουν», είπε ένας εκπρόσωπος της οργάνωσης. «Είναι αξιόλογες και γενναιόδωρες γυναίκες».

Μητέρα από την Αϊόβα: Η δωρεά μητρικού γάλακτος μητέρας στην Αϊόβα ανήλθε συνολικά στα 45 γαλόνια. Μια μαμά από την Αϊόβα άρχισε να δραστηριοποιείται όταν παρατήρησε άλλες μητέρες να δυσκολεύονται να ταΐσουν τα μωρά τους, δωρίζοντας 45 γαλόνια μητρικού γάλακτος εν μέσω μιας πανεθνικής έλλειψης βρεφικού γάλακτος. «Υπάρχουν γονείς που είναι πολύ αγχωμένοι προσπαθώντας να βρουν γάλα για να ταΐσουν τα μωρά τους και για μητέρες που δεν μπορούν να θηλάσουν», είπε η μητέρα, Andrea Heidenreich, σύμφωνα με μια έκθεση στο Fox Carolina.

«Είναι ένας αγώνας να αναρωτηθείς από πού θα προέλθει αυτό».

Η έλλειψη γάλακτος για μωρά έχει οδηγήσει σε άδεια ράφια σε όλη τη χώρα.

Ενώ πολλές μητέρες σε ολόκληρο το έθνος δυσκολεύονται να βρουν φόρμουλα για μωρά, οι κάτοικοι της Αϊόβα έχουν πληγεί ιδιαίτερα.

Το επιτόκιο εκτός αποθέματος της πολιτείας βρίσκεται πάνω από το 50%, το οποίο κατατάσσεται στα έξι χειρότερα στη χώρα.

Η κρίση οδήγησε τη Heidenreich να προσφέρει βοήθεια με τη μορφή δωρεών μητρικού γάλακτος την Mother’s Milk Bank of Iowa, με την πιο πρόσφατη δωρεά της το Σάββατο να ανεβάζει τις συνολικές της δωρεές στα 45 γαλόνια.

«Μερικές φορές οι γυναίκες μπορούν να υπερπαράγουν μητρικό γάλα, και εγώ ήμουν μία από αυτές τις υπερπαραγωγούς», είπε η Heidenreich. «Απλώς αποφασίσαμε ότι θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε άλλους γονείς και μωρά στην πορεία».

Οι μητέρες σε όλη τη χώρα μπορούν να κατανοήσουν τη δεινή κατάσταση των Κατοίκων της Αϊόβα, με το εθνικό ποσοστό εξαντλημένου βρεφικού γάλακτος να βρίσκεται στο 43% την περασμένη εβδομάδα.

Ένας συνδυασμός περιορισμών πανδημίας, ζητημάτων εφοδιαστικής αλυσίδας και μαζικής ανάκλησης συνέβαλαν στην έλλειψη της φόρμουλας.

Η Abbott Nutrition, η εταιρεία που αναγκάστηκε να σταματήσει την παραγωγή μετά από ανάκληση του FDA τον Φεβρουάριο, δήλωσε τη Δευτέρα ότι κατέληξαν σε συμφωνία με τον FDA για να ανοίξουν ξανά το εργοστάσιό τους στο Μίσιγκαν.

«Η νούμερο ένα προτεραιότητά μας είναι να αποκτήσουν τα βρέφη και οι οικογένειες τα υψηλής ποιότητας παρασκευάσματα που χρειάζονται, και αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς την εκ νέου έναρξη λειτουργίας των εγκαταστάσεών μας στο Sturgis, ώστε να μπορέσουμε να μειώσουμε την έλλειψη γάλακτος σε εθνικό επίπεδο», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Abbott, Robert B. Ford, σε δήλωση.

Στο μεταξύ, μητέρες όπως η Heidenreich κάνουν ό,τι μπορούν για να καλύψουν τα κενά.

Σύμφωνα με την Mother’s Milk Bank of Iowa, οι δωρεές στον οργανισμό έχουν αυξηθεί εν μέσω της έλλειψης. «Βιώνουμε μια αύξηση στις δότριες γάλακτος που αναφέρουν την έλλειψη γάλακτος και την επιθυμία τους να βοηθήσουν», είπε ένας εκπρόσωπος της οργάνωσης. «Είναι αξιόλογες και γενναιόδωρες γυναίκες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Παιδίατρος της Νέας Υόρκης μοιράζεται σοφούς τρόπους για να ξεπεράσετε τη σημερινή έλλειψη γάλακτος για μωρά

Ο θηλασμός ενισχύει την ψυχική υγεία της μητέρας-Μελέτη

Σημειώστε τον Εθνικό Μήνα Αναδοχής βοηθώντας τα παιδιά και τους νέους με την ανάδοχη φροντίδα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νεφρολογικό Κέντρο Σαρωνικού: Δεν καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΟΠΥΥ αιμοκαθάρσεις το 2020

Νεφρολογικό Κέντρο Σαρωνικού: Ο ΕΟΠΥΥ αποφάσισε να μην καλύψει ασφαλιστικά τις αιμοκαθάρσεις που διενεργήθηκαν εν μέσω πανδημίας Covid-19 για 10 μήνες μέσα στο έτος 2020.

Η ζέστη μπορεί να συνέβαλε σε τέσσερα ανθρώπινα κρούσματα γρίπης των πτηνών στο Κολοράντο

«Η γρίπη των πτηνών ήταν, από την άποψη της υγείας των ζώων, το κύριο μέλημά μας», είπε ο Giles. «Η πρόκληση, και νομίζω ότι η βιομηχανία ανταποκρίθηκε καλά σε αυτήν, ήταν η διατήρηση της κατάστασης ετοιμότητας και επείγουσας ανάγκης και η εστίαση στη βιοασφάλεια, και νομίζω ότι αυτό έχει επιτευχθεί».

Τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα αποτελούν σχεδόν τα 2/3 της πρόσληψης θερμίδων των εφήβων στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ελπίζουμε ότι αυτά τα στοιχεία μπορούν να βοηθήσουν τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να σχεδιάσουν πιο αποτελεσματικές πολιτικές για την καταπολέμηση των αρνητικών επιπτώσεων της υπερεπεξεργασμένης κατανάλωσης τροφίμων στους νέους και των κυματιστικών επιπτώσεων που έχει αυτό στη δημόσια υγεία».

Συνεδριάζει το απόγευμα ο ΠΙΣ για την επίταξη ιδιωτών γιατρών

ΠΙΣ επίταξη: "Πριν αναγκαστούμε να πάμε σε μέτρα τα οποία είναι πιο σκληρά, ζητώ πραγματικά από τους τοπικούς ιατρικούς συλλόγους και από όλους να αναλογιστούν εδώ όχι την ατομική ευθύνη αλλά την κοινωνική ευθύνη.", ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Close Icon