Νεογέννητα

Νέα Υόρκη: Σοφοί τρόποι για να ξεπεράσετε την έλλειψη γάλακτος για μωρά, σύμφωνα με παιδίατρο

Νέα Υόρκη: Σοφοί τρόποι για να ξεπεράσετε την έλλειψη γάλακτος για μωρά, σύμφωνα με παιδίατρο

Είπε επίσης ότι εάν ένα μωρό είναι άνω των 9 μηνών, οι γονείς μπορούν να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αλλάξουν σε πλήρες γάλα συν μια κατάλληλη βιταμίνη με σίδηρο — αλλά ότι θα πρέπει πρώτα να συμβουλευτούν τον παιδίατρό τους σχετικά με αυτό. Είπε επίσης, «μην αραιώνεις τη φόρμουλα».

Νέα Υόρκη: Παιδίατρος της Νέας Υόρκης μοιράζεται σοφούς τρόπους για να ξεπεράσετε την έλλειψη γάλακτος για μωρά Οι γονείς «το χάνουν» λόγω της έλλειψης φόρμουλας — αλλά ένας παιδίατρος έχει λύσεις για απελπισμένους γονείς Maureen Mackey Οι οικογένειες πρέπει να είναι «ευέλικτες» με τις μάρκες βρεφικoύ γάλακτος Η Παιδίατρος Δρ Dyan Hes, παιδίατρος στη Νέα Υόρκη, προσχώρησε στο “Fox and Friends Weekend” το Σάββατο για να συζητήσει την έλλειψη γάλακτος για μωρά — και να μοιραστεί τρόπους με τους γονείς να ξεπεράσουν αυτήν την έλλειψη.

Το γραφείο της, είπε, συμμετέχει στην τηλεϊατρική — και σημείωσε ότι περίπου τα μισά ερωτήματα αφορούν την έλλειψη γάλακτος για μωρά.

«Πήρα τηλέφωνο σε οικογένειες που χρειάζονται φόρμουλα και έβαλα να έρθουν να το παραλάβουν από το γραφείο μας». Αναγνώρισε ότι ορισμένοι γονείς «φρικάρουν» γι’ αυτό.

“Αυτός είναι ένας πραγματικός φόβος” μεταξύ των γονέων σήμερα, είπε, σχετικά με την ικανότητά τους να βρουν αρκετό βρεφικό γάλα για να ταΐσουν τα βρέφη τους.

Το καλύτερο πράγμα που πρέπει να κάνουν οι γονείς είναι να ηρεμήσουν — ακόμη και για χάρη του μωρού, είπε.

Η Δρ. Χες, η οποία είναι συνδεδεμένη με πολλά νοσοκομεία στην πόλη της Νέας Υόρκης, είπε επίσης ότι πολλές μαμάδες που βλέπει το ιατρείο της θηλάζουν τα μωρά τους καθώς και ταΐζουν τα βρέφη τους με φόρμουλα — αλλά ότι πολλές επίσης τρέφουν τομωρό τους αποκλειστικά με γάλα.

Οι γονείς θα πρέπει να επισκέπτονται τα μικρά μαγαζιά στις πόλεις ή τις περιοχές τους για να βρουν προμήθειες φόρμουλας, όχι απλώς να ψωνίζουν στα μεγάλα καταστήματα, είπε. Είπε, επίσης, ότι έχει ακούσει, μέσω της Abbott, “ότι η εφαρμογή Instacart” είναι στην πραγματικότητα η καλύτερη εφαρμογή για την εύρεση φόρμουλας για μωρά.

Άλλες προτάσεις περιλαμβάνουν τη σύνδεση στους ιστότοπους της Costco, της Walmart και άλλων μεγάλων καταστημάτων για να δείτε τι είναι διαθέσιμο εκεί — και να διατηρήσετε την προσφορά όσον αφορά την έγκαιρη παραγγελία.

Επιπλέον, είπε, είναι έξυπνο να απευθύνονται οι γονείς στα γραφεία των παιδιάτρων σχετικά με τη φόρμουλα.

Το γραφείο της έλαβε πρόσφατα μια προμήθεια βρεφικού γάλακτος, είπε. Και “Έχω τηλεφωνήσει σε οικογένειες που χρειάζονται φόρμουλα και τους βάζω να έρθουν να το παραλάβουν από το γραφείο μας.” Μια παιδίατρος είπε ότι οι οικογένειες θα πρέπει να είναι πιο «ευέλικτες σχετικά με το εμπορικό σήμα», είπε, ενώ παράλληλα να συμβουλεύονται τους γιατρούς τους.

Επίσης, είπε, οι οικογένειες θα πρέπει να είναι πιο «ευέλικτες σχετικά με το εμπορικό σήμα», είπε. Μπορούν να «κολλήσουν πολύ» σε μια συγκεκριμένη μάρκα, είπε — αλλά «ως επί το πλείστον, η πλειοψηφία των μωρών μπορεί να ανεχθεί τα περισσότερα γενικά παρασκευάσματα», συμβούλεψε.

«Μην αραιώσετε τη φόρμουλα», συμβούλεψε η Δρ Ντυάν Χες από τη Νέα Υόρκη.

Όσον αφορά άλλες συμβουλές προς τους γονείς των μωρών, είπε ότι οι γιατροί λένε τώρα ότι εάν ένα μωρό είναι άνω των 6 μηνών, “είναι εντάξει αν βρείτε φόρμουλα για νήπια — είναι λίγο πιο εύκολο να τη βρείτε” αυτή τη στιγμή στην αγορά, είπε — «και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε προσωρινά» μέχρι να βγει στην αγορά περισσότερη φόρμουλα για μωρά. Και πάλι, είναι πάντα σοφό για τους γονείς να την ελέγχουν πρώτα με τους γιατρούς τους. “Μην κάνετε σπιτικές φόρμουλες”, είπε ο Δρ Ντυάν Χες στο “Fox & Friends Weekend” το Σάββατο 14 Μαΐου 2022.

Είπε επίσης ότι εάν ένα μωρό είναι άνω των 9 μηνών, οι γονείς μπορούν να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αλλάξουν σε πλήρες γάλα συν μια κατάλληλη βιταμίνη με σίδηρο — αλλά ότι θα πρέπει πρώτα να συμβουλευτούν τον παιδίατρό τους σχετικά με αυτό. Είπε επίσης, «μην αραιώνεις τη φόρμουλα».

Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για τα μωρά, είπε, «και μπορεί να οδηγήσει σε επιληπτικές κρίσεις». Και «μην κάνετε σπιτικές» φόρμουλες, είπε επίσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο θηλασμός ενισχύει την ψυχική υγεία της μητέρας-Μελέτη

Θηλασμός : Οι λόγοι που πρέπει να θρέφεστε σωστά

Η αξία των μεταβιοτικών στο βρεφικό γάλα

Διατροφικές συστάσεις για βρεφικούς παιδικούς σταθμούς της Ελλάδας

Παιδί και αλλεργία στο γάλα: Τι συμβαίνει;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πρόληψη εγκεφαλικής βλάβης σε πρόωρα μωρά

Σύμφωνα με τον καθηγητή Malhotra, τα ευρήματα αυτά είναι σημαντικά "επειδή δείξαμε ότι μπορούμε να συλλέξουμε αυτά τα κύτταρα σε εξαιρετικά μικρά μωρά και μπορούμε πλέον να τα χρησιμοποιήσουμε στη μελέτη CORD-SAFE που βρίσκεται σε εξέλιξη στο νοσοκομείο παίδων Monash".

Παιδιατρικοί ειδικοί δίνουν νέες συστάσεις για την ασφάλεια των μωρών που κοιμούνται

Και όταν ένα βρέφος δείχνει σημάδια ότι προσπαθεί να φτάσει στο ορόσημο της κύλισης, το οποίο είναι συχνά γύρω στην ηλικία των τριών έως τεσσάρων μηνών, η δήλωση συμβουλεύει να μην το σπαργανώνετε επειδή το σπαργανωμένο βρέφος μπορεί να κυλήσει στην πρηνή θέση και να πνιγεί.

Η έλλειψη βρεφικού γάλακτος δεν αποτελεί πρόβλημα στο Μεξικό, λένε οι γονείς της Τιχουάνα

Η Άμποτ και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχουν λάβει μέτρα για να μετριάσουν το πρόβλημα, αλλά μπορεί να χρειαστούν έως και δύο μήνες για να ξαναγεμιστούν τα ράφια, δήλωσε την Πέμπτη ο Επίτροπος της FDA Ρόμπερτ Κάλιφ.

Τα ποσοστά γεννήσεων αυξήθηκαν πέρυσι στις ΗΠΑ, αλλά ακόμη δεν επιστρέφουν στα προ πανδημίας επίπεδα

Τα ποσοστά γεννήσεων των εφήβων μειώθηκαν σημαντικά κατά 6%, ενώ οι εγκυμοσύνες στις μεγαλύτερες γυναίκες αυξήθηκαν. Τα δεδομένα δείχνουν ότι οι γεννήσεις μεταξύ των γυναικών στις αρχές της δεκαετίας των 30 αυξήθηκαν κατά 3%, 5% για τις γυναίκες στα τέλη της δεκαετίας των 30 και 3% για τις γυναίκες στις αρχές των 40 ετών.

Η πανδημία baby boom προκαλεί ελλείψεις πάνας και βρεφικών ειδών

Η Logan, η οποία εργάζεται στο κατάστημα από το 1979, έχει καταφύγει σε δανεικά μοντέλα δαπέδου, έπιπλα, καρέκλες και καθίσματα αυτοκινήτου για να γεφυρώσει την καθυστέρηση παρά το κόστος για την επιχείρησή της

Εγκυμοσύνη: Αντιεπιληπτικά΄με αυξημένο κίνδυνο νευροαναπτυξιακών διαταραχών στο παιδί που θα γεννηθεί

Μία άλλη αμερικανική μελέτη βρήκε ότι οι έγκυες που παίρνουν βαλπροϊκό οξύ έχουν διπλάσιο κίνδυνο να γεννήσουν παιδί με αυτισμό ή ΔΕΠΥ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας).

Πώς αντιμετωπίζεται ο λόξιγκας του μωρού

Ο λόξιγκας αν και ενοχλητικός, θεωρείται μια φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού. Ο πρώτος λόξιγκας σε ένα μωράκι παρατηρείται όταν ακόμα βρίσκεται μέσα στην κοιλιά. Αυτό συμβαίνει γιατί το έμβρυο καταπίνει αρκετά αμνιακά υγρά. Με το που έρχεται στον κόσμο, ο λόξιγκας είναι αρκετά συχνός, όμως δεν θα πρέπει να αγχώνει τους γονείς. Μπορεί να διαρκεί […]