Ρεπορτάζ Υγείας

Μέχρι τέλος Οκτωβρίου οι αιτήσεις γιατρών στο ΠΕΔΥ

Μέχρι τέλος Οκτωβρίου οι αιτήσεις γιατρών στο ΠΕΔΥ

Στις 29 Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία που έχουν οι γενικοί γιατροί και αγροτικοί  γιατροί για την πρόσληψή τους στις  κενές και κενούµενες θέσεις Π.Ε.∆.Υ –  Κέντρων Υγείας – Π.Ε.Δ.Υ –  Περιφερειακών Ιατρείων και Πλοίων. 

Όπως αναφέρει η σχετική προκήρυξη, δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι ιατροί που έχουν ειδικότητα γενικής ιατρικής (οι οποίοι και προηγούνται), οι γιατροί υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου, καθώς και οι γιατροί με θητεία. 

Οι προϋποθέσεις είναι οι εξής:

  • Για τον υπολογισμό των μορίων, ως προς την ημερομηνία κτήσης πτυχίου και τον βαθμό (αριθμητικά), ο ιατρός μπορεί να προσκομίσει βεβαίωση από τη Γραμματεία της Ιατρικής Σχολής, που αποφοίτησε. Ειδικευόμενοι γιατροί, που κατέχουν θέση με παράταση, μπορούν να λάβουν μέρος στην παρούσα πρόσκληση ενδιαφέροντος, το ίδιο ισχύει και για τους γιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου που υπηρετούν με παράταση της θητείας τους. 
  • Γιατροί με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής, σε περίπτωση, που κατέχουν θέση στο δημόσιο, να έχουν προχωρήσει σε λύση υπαλληλικής σχέσης  και να προσκομίσουν το ΦΕΚ παραίτησής τους μέχρι και την τελευταία ημέρα της υποβολής αιτήσεων της προκήρυξης.  
  • Γιατροί με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ της συμμετοχής τους σε θέσεις ΠΛΟΙΩΝ. 
  • Γενικοί γιατροί, άνω των σαράντα πέντε (45) ετών μπορούν να επιλέγουν ιατρεία, τα οποία ανήκουν μόνο στις Α’ προβληματικές περιοχές (Π.∆. 131/87 (ΦΕΚ 73 Α). 
  • Γιατροί που έχουν ιθαγένεια Κράτους – Μέλους της Ε.Ε. υποχρεούνται στην προσκόμιση βεβαίωσης γνώσης της Ελλ. Γλώσσας & Ιατρικής Ορολογίας. 

Στις έντυπες αιτήσεις οι γιατροί δηλώνουν μέχρι πέντε (5) προτιμήσεις για θέσεις ενώ γιατροί, που μετά καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής σε προκήρυξη, ή σε πρόσκληση ενδιαφέροντος, µε υπεύθυνη δήλωση δεν αποδέχονται τη θέση, ή παραιτούνται  πριν την συμπλήρωση της υποχρεωτικής προεκπαίδευσης, ή της υπηρεσίας υπαίθρου, σε επόμενη προκήρυξη, ή πρόσκληση ενδιαφέροντος, δεν έχουν δικαίωμα επιλογής θέσης, αλλά διορίζονται και τοποθετούνται εκ νέου για εκπλήρωση, ή συμπλήρωσης υπηρεσίας υπαίθρου σε  κενά Κ.Υ και Π.Ι κατά την κρίση της υπηρεσίας. 

Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στο Πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας ή θα αποστέλλονται στην  παρακάτω διεύθυνση με απόδειξη ταχυδρομικά ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς (courier): ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΓΕΝΙΚΗΔ/ΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ, Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ν.Π. – ΤΜΗΜΑ Γ, Αριστοτέλους 17 Τ.Κ.: 10433 Αθήνα. 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

1.388 νέα κρούσματα και 84 θάνατοι – Στους 549 οι διασωληνωμένοι

Ενθαρρυντικά τα νέα για τον Ιερώνυμο

3ο κύμα κορωνοϊού μετά τα Χριστούγεννα, δυσκολότερο από τα προηγούμενα

Παγώνη: 3ο κύμα κορωνοϊού μετά τα Χριστούγεννα και ενδέχεται να είναι δυσκολότερο από το δεύτερο, δήλωσε η πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Αθήνας-Πειραιά, μιλώντας στον Σκαϊ. “Έχουμε πολλά κρούσματα και πάνω από 3.000 νοσηλευόμενους, ενώ οι διασωληνωμένοι και οι θάνατοι αυξάνονται συνεχώς. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται νέοι άνθρωποι, 18-20 ετών.  Το τρίτο κύμα θα έρθει μετά τα […]

Διευκρινίσεις από τους ειδικούς για την υπερμετάδοση του κορωνοϊού

Σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη η Αττική αυτή την εβδομάδα συνέχισε να βελτιώνεται με περαιτέρω συρρίκνωση του δείκτη Rt. Η Θεσσαλονίκη σε σχέση με την Αττική διατηρεί υπερπενταπλάσιο επιδημικό φορτίο ενδεικτικό της μεγάλης έντασης της υπερμετάδοσης που βίωσε προς τα τέλη Οκτωβρίου.

Μεγάλη απώλεια του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου

Κορωνοϊός θάνατος: Εκοιμήθη ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος. Ένα μεγάλο κεφάλαιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας ήταν ο Μακαριστός Πατριάρχης Σερβίας κυρός Ειρηναίος όχι μόνο για το λαό που ποίμαινε αλλά και για τις θέσεις που πρέσβευε. Ο Πατριάρχης νοσηλεύτηκε στις 4 Νοεμβρίου και ενώ οι γιατροί περίμεναν να πάρει εξιτήριο σε δύο εβδομάδες, η  κατάσταση της υγείας […]