Ρεπορτάζ Υγείας

Μέχρι τέλος Οκτωβρίου οι αιτήσεις γιατρών στο ΠΕΔΥ

Μέχρι τέλος Οκτωβρίου οι αιτήσεις γιατρών στο ΠΕΔΥ

Στις 29 Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία που έχουν οι γενικοί γιατροί και αγροτικοί  γιατροί για την πρόσληψή τους στις  κενές και κενούµενες θέσεις Π.Ε.∆.Υ –  Κέντρων Υγείας – Π.Ε.Δ.Υ –  Περιφερειακών Ιατρείων και Πλοίων. 

Όπως αναφέρει η σχετική προκήρυξη, δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι ιατροί που έχουν ειδικότητα γενικής ιατρικής (οι οποίοι και προηγούνται), οι γιατροί υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου, καθώς και οι γιατροί με θητεία. 

Οι προϋποθέσεις είναι οι εξής:

  • Για τον υπολογισμό των μορίων, ως προς την ημερομηνία κτήσης πτυχίου και τον βαθμό (αριθμητικά), ο ιατρός μπορεί να προσκομίσει βεβαίωση από τη Γραμματεία της Ιατρικής Σχολής, που αποφοίτησε. Ειδικευόμενοι γιατροί, που κατέχουν θέση με παράταση, μπορούν να λάβουν μέρος στην παρούσα πρόσκληση ενδιαφέροντος, το ίδιο ισχύει και για τους γιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου που υπηρετούν με παράταση της θητείας τους. 
  • Γιατροί με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής, σε περίπτωση, που κατέχουν θέση στο δημόσιο, να έχουν προχωρήσει σε λύση υπαλληλικής σχέσης  και να προσκομίσουν το ΦΕΚ παραίτησής τους μέχρι και την τελευταία ημέρα της υποβολής αιτήσεων της προκήρυξης.  
  • Γιατροί με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ της συμμετοχής τους σε θέσεις ΠΛΟΙΩΝ. 
  • Γενικοί γιατροί, άνω των σαράντα πέντε (45) ετών μπορούν να επιλέγουν ιατρεία, τα οποία ανήκουν μόνο στις Α’ προβληματικές περιοχές (Π.∆. 131/87 (ΦΕΚ 73 Α). 
  • Γιατροί που έχουν ιθαγένεια Κράτους – Μέλους της Ε.Ε. υποχρεούνται στην προσκόμιση βεβαίωσης γνώσης της Ελλ. Γλώσσας & Ιατρικής Ορολογίας. 

Στις έντυπες αιτήσεις οι γιατροί δηλώνουν μέχρι πέντε (5) προτιμήσεις για θέσεις ενώ γιατροί, που μετά καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής σε προκήρυξη, ή σε πρόσκληση ενδιαφέροντος, µε υπεύθυνη δήλωση δεν αποδέχονται τη θέση, ή παραιτούνται  πριν την συμπλήρωση της υποχρεωτικής προεκπαίδευσης, ή της υπηρεσίας υπαίθρου, σε επόμενη προκήρυξη, ή πρόσκληση ενδιαφέροντος, δεν έχουν δικαίωμα επιλογής θέσης, αλλά διορίζονται και τοποθετούνται εκ νέου για εκπλήρωση, ή συμπλήρωσης υπηρεσίας υπαίθρου σε  κενά Κ.Υ και Π.Ι κατά την κρίση της υπηρεσίας. 

Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στο Πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας ή θα αποστέλλονται στην  παρακάτω διεύθυνση με απόδειξη ταχυδρομικά ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς (courier): ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΓΕΝΙΚΗΔ/ΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ, Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ν.Π. – ΤΜΗΜΑ Γ, Αριστοτέλους 17 Τ.Κ.: 10433 Αθήνα. 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Κρίσιμο το επόμενο 15νθήμερο για τα κρούσματα κορωνοϊού

Γεωγραφική κατανομή κρουσμάτων κορωνοϊού:Στο κόκκινο Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Πόσο κοντά είμαστε σε ένα νέο lockdown

Lockdown Κορωνοϊός: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέο lockdown. Παρότι το σενάριο του lockdown για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως ξεκάθαρα είπε, δεν είναι επιλογή… Ωστόσο η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, ενδεχομένως μπορεί να οδηγήσει σε ένα νέο lockdown που πιθανότατα θα μοιάζει με αυτό του Μαρτίου.  Στο πλαίσιο αυτό, οι γνωρίζοντες των διεργασιών στο Μέγαρο Μαξίμου […]

Νέα μέτρα για αποφυγή lockdown στις Σέρρες

Κορωνοϊός Σέρρες: Μέτρα αντί lockdown στις Σέρρες. Ο Δήμαρχος Σερρών τόνισε την ανάγκη για συνέπεια στα μέτρα ώστε να περιορισθεί η έξαρση των κρουσμάτων. «Η έξαρση της πανδημίας πρέπει να μας βρει όλους συμμάχους, ώστε να αποτρέψουμε τον κίνδυνο του lockdown. Πρωταρχικός στόχος του δήμου Σερρών είναι να περιορίσουμε την έξαρση των κρουσμάτων. Οι επόμενες […]

Τέταρτο κρούσμα στη βουλή και 10 καταγεγραμμένοι θάνατοι τα τελευταία 24ωρα

Κορωνοϊός Βουλή: Τέταρτο κρούσμα επιβεβαιωμένο . «Την Παρασκευή βράδυ 23 Οκτωβρίου διαπιστώθηκε ασυμπτωματικό κρούσμα με θετική PCR για SARS-nCOV2 σε υπάλληλο υπηρεσίας στο Μέγαρο της Βουλής (Διεύθυνση Διαρκών Επιτροπών). Σύμφωνα με την ενημέρωση από τη Βουλή, “ο υπάλληλος δεν είχε προσέλθει στην εργασία του από τις 15 Οκτωβρίου. Παρότι το πρωτόκολλο ιχνηλάτησης επέβαλε τον έλεγχο […]

Υποχρεωτική η μάσκα παντού

Μάσκες κορωνοϊού: Σε ποιες περιοχές καθολική χρήση της μάσκας. Υποχρεωτική καθίσταται πλέον η χρήση της μάσκας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς οι δυο περιοχές βρίσκονται στο επίπεδο 3 του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας. Η καθολική χρήση της μάσκας, σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους επιβάλλεται σε όλες τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 4 και επίπεδο 3. […]