Ρεπορτάζ Υγείας

Μετάλλαξη Όμικρον: Επιβεβαιώθηκαν τα πρώτα κρούσματα σε Σουηδία και Ισπανία

Μετάλλαξη Όμικρον: Επιβεβαιώθηκαν τα πρώτα κρούσματα σε Σουηδία και Ισπανία

Μετάλλαξη Όμικρον: Στη λίστα με τα ευρωπαϊκά κράτη που έχουν ήδη καταγράψει περιπτώσεις κορωνοϊού από τη νέα παραλλαγή Όμικρον προστίθενται η Σουηδία και η Ισπανία.

Σε Ισπανία και Σουηδία ανιχνεύτηκε η μετάλλαξη Όμικρον, με τις δύο χώρες να μπαίνουν στη λίστα με τα ευρωπαϊκά κράτη στα οποία έχουν ήδη εντοπιστεί περιπτώσεις κορωνοϊού από τη νέα παραλλαγή. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα (29/11), δημόσια δομή Υγείας στη Σουηδία, επιβεβαιώθηκε κρούσμα που αφορά το νέο παραλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού. Πρόκειται για ταξιδιώτη από τη Νότια Αφρική, ο οποίος είχε κάνει το τεστ πριν από μια εβδομάδα.

Πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ισπανία

Το πρώτο κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον κατέγραψε και η Ισπανία. Πρόκειται για έναν 51χρονο άνδρα, που έφθασε στη χώρα από τη Νότια Αφρική την Κυριακή, έπειτα από μια στάση στο Άμστερνταμ. Το κρούσμα ανακοίνωσε η διοίκηση νοσοκομείου στη Μαδρίτη. «Το μικροβιολογικό τμήμα του νοσοκομείου “Gregorio Marañon” της Μαδρίτης ανακοίνωσε την πρώτη ταυτοποίηση της μετάλλαξης Όμικρον στην Ισπανία», ανέφερε ο δημόσιος υγειονομικός φορέας στο Twitter, διευκρινίζοντας πως ο ασθενής βρίσκεται σε καλή κατάσταση στην υγεία του.

Που εντοπίζονται τα πρώτα κρούσματα της Όμικρον στην Ευρώπη

Την ίδια ώρα, αξίζει να σημειωθεί πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον βρίσκονται σε Σουηδία, Ισπανία, Βρετανία, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ιταλία, Τσεχία, Δανία, Πορτογαλία, Σκωτία και Αυστρία. Την ίδια ώρα, 10 και πλέον είναι οι περιπτώσεις της νέας παραλλαγής που έχουν τεθεί υπό έλεγχο στην Ιρλανδία, σύμφωνα με τα νέα επιδημιολογικά στοιχεία.

Πιθανά 8 κρούσματα της νέας μετάλλαξης και στην Γαλλία

Εντωμεταξύ, το βράδυ της Κυριακής και το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε οκτώ πιθανά κρούσματα της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού. Πρόκειται για άτομα που είχαν μεταβεί στη Γαλλία από χώρες της νότιας Αφρικής.

ΠΟΥ: Πολύ υψηλός ο παγκόσμιος κίνδυνος λόγω της νέας παραλλαγής

Κι ενώ η μετάλλαξη Όμικρον έχει μπει για τα καλά στην γηραιά ήπειρο, ο ΠΟΥ επισημαίνει ότι είναι «πολύ υψηλός ο παγκόσμιος κίνδυνος λόγω της νέας παραλλαγής» και καλεί τα 194 μέλη του ΟΗΕ «να επιταχύνουν τον εμβολιασμό των ευάλωτων ομάδων και να καταρτίσουν σχέδια μετριασμού».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μάριος Θεμιστοκλέους: Από τις 20/12 και μετά το εμβόλιο της Pfizer για τα παιδιά 5 έως 11 ετών

Η εμφάνιση της μετάλλαξης "Όμικρον" πυροδότησε εικασίες ανά την υφήλιο για την ανθεκτικότητά της έναντι του εμβολίου covid-19

Για πολύ υψηλό κίνδυνο προειδοποιεί ο ΠΟΥ σχετικά με τη νέα μετάλλαξη Όμικρον

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί ορισμένες κοινότητες δεν έχουν εμπιστοσύνη στους γιατρούς και στις προσπάθειες δημόσιας υγείας

«Οι άνθρωποι εμπιστεύονται κυριολεκτικά στους γιατρούς την υγεία και τη ζωή τους», είπε ο Σαλέρνο. "Χωρίς εμπιστοσύνη, οι ασθενείς έχουν ελάχιστο λόγο να ακολουθούν τις συμβουλές των γιατρών τους. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί αυτό είναι ανησυχητικό."

Τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι περισσότεροι άνθρωποι επιστρέφουν στις δοκιμές COVID-19

Ωστόσο, η έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι η επίγνωση του πού μπορούν να αγοράσουν τεστ πλευρικής ροής παραμένει εμπόδιο (όπως η δυνατότητα αγοράς κιτ δοκιμών από μεγάλα σούπερ μάρκετ).

Προσωπικός  Γιατρός : Είναι ανάγκη να δοθεί παράταση στη διαδικασία εγγραφής γιατρών

‘’Είναι ανάγκη να οριστεί επακριβώς το ποιες θα είναι οι σχέσεις του προσωπικού γιατρού με τους εγγεγραμμένους σε αυτόν ασφαλισμένους και να δοθεί παράταση στη διαδικασία εγγραφής .’’ λέει ο τονίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής Μάριος Πυρπασόπουλος.

Nέα Βρετανική Επιστημονική Έρευνα προειδοποιεί τις γυναίκες για τους κινδύνους της φυτοφαγικής διατροφής

Η νέα μελέτη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για να κατανοηθεί καλύτερα ο δυνητικός κίνδυνος από τις φυτοφαγικές δίαιτες σε βάθος χρόνου και τι μπορεί να γίνει για να μετριαστούν αυτοί οι κίνδυνοι».

Σεξουαλική δυσλειτουργία, απώλεια μαλλιών που συνδέονται με Μακρά COVID

Ο Haroon, αναπληρωτής κλινικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, λέει ότι ένας λόγος που φάνηκε ότι οι νεότεροι άνθρωποι είχαν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν συμπτώματα μακράς διάρκειας COVID μπορεί να είναι ότι οι ηλικιωμένοι με COVID ήταν πιο πιθανό να νοσηλευτούν και δεν συμπεριλήφθηκαν σε αυτή τη μελέτη.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλυνσης από ευλογιά των πιθήκων από άνθρωπο σε κατοικίδιο

Η ευλογιά των πιθήκων μπορεί να εξαπλωθεί μέσω στενής, προσωπικής επαφής, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης επαφής με εξάνθημα, ψώρα ή σωματικά υγρά από άτομο με τον ιό ή επαφή με υφάσματα ή αντικείμενα που χρησιμοποιούνται από κάποιον που έχει τον ιό.