Έτσι, στο πλαίσιο αυτό εντοπίστηκαν περισσότερα από 16 e-shops και φυσικά καταστήματα που προχώρησαν σε υψηλά ποσοστά ανατιμήσεων σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από την ανακοίνωση των νέων μέτρων που ισχύουν από την Παρασκευή 24/12/2021.

Στα καταστήματα αυτά ήδη πραγματοποιείται έλεγχος από τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) και άλλες ελεγκτικές μονάδες, προκειμένου να τεκμηριωθεί η ενδεχόμενη άσκηση πρακτικών αισχροκέρδειας, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το άρθρο 58 του ν. 4818/2021.

Στις επιχειρήσεις που αποδεικνύεται ότι αισχροκερδούν έναντι του καταναλωτικού κοινού, εκμεταλλευόμενες την ανάγκη των καταναλωτών να προστατευθούν από την περαιτέρω διασπορά του COVID-19, θα επιβληθούν πολύ υψηλά πρόστιμα που μπορούν να έχουν ύψος ως και 1.000.000 ευρώ.

Η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή υπενθυμίζει τη δυνατότητα των καταναλωτών να γνωστοποιούν περιστατικά αισχροκέρδειας μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 1520 αλλά και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] και [email protected]

Μάσκα σε όλους τους χώρους – εσωτερικούς και εξωτερικούς – ανεξαρτήτως συνωστισμού

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα νέα μέτρα, που ισχύουν από την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου, όλοι οι πολίτες θα πρέπει να φορούν διπλή μάσκα ή μάσκα υψηλής προστασίας προκειμένου να εισέλθουν σε μέσα μαζικής μεταφοράς και σε σούπερ μάρκετ, ενώ υποχρεωτική είναι πλέον η χρήση της μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, ανεξαρτήτως συνωστισμού.