ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Μάσκες Ν95 ΠΟΥ: Γιατί απαιτείται η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας Ν95;

Μάσκες Ν95 ΠΟΥ: Γιατί απαιτείται η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας Ν95;

Μάσκες Ν95 ΠΟΥ: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε επικαιροποιημένες οδηγίες ως προς τη χρήση ιατρικής μάσκας, έτσι ώστε να αποφευχθεί η επιμόλυνση και άλλων ατόμων τόσο σε εσωτερικό όσο και σε εξωτερικό περιβάλλον.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δημοσίευσε ενημερωμένες οδηγίες για τη χρήση μάσκας εν μέσω της συνεχιζόμενης πανδημίας COVID-19. Το νέο έγγραφο που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη περιλαμβάνει τόσο οδηγίες που εκδόθηκαν τον Δεκέμβριο και τον Αύγουστο του περασμένου έτους, όσο και ορισμένες νέες οδηγίες που εκδόθηκαν την Τετάρτη για τη χρήση μάσκας σε περιβάλλοντα με κόσμο.Ο ΠΟΥ λέει ότι η χρήση μάσκας σε χώρους όπου υπάρχει κοινότητα ή σύμπλεγμα μετάδοσης της COVID-19 συνιστάται πλέον ανεπιφύλακτα η χρήση μάσκας Ν95. Ο οργανισμός είπε ότι οι μάσκες θα πρέπει να φοριούνται σε αυτές τις ρυθμίσεις «ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού ή το ιστορικό προηγούμενης μόλυνσης». Ο ΠΟΥ λέει ότι μια καλή εφαρμογή μάσκας που καλύπτει τη μύτη και το στόμα θα πρέπει να φοριέται από άτομα που αλληλεπιδρούν με άτομα που δεν είναι μέλη του νοικοκυριού τους, σε μια σειρά από περιβάλλοντα.

Οι ενημερωμένες οδηγίες του ΠΟΥ αναφέρουν ότι πρέπει να φορεθούν μάσκες:

  • Σε εσωτερικούς χώρους με κακό ή άγνωστο αερισμό ή όπου το σύστημα εξαερισμού δεν διατηρείται, «ανεξάρτητα από το αν μπορεί να διατηρηθεί φυσική απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου».
  • Σε εσωτερικούς χώρους με επαρκή αερισμό όπου δεν μπορεί να τηρηθεί φυσική απόσταση ενός μέτρου.
  • Σε εξωτερικούς χώρους όπου δεν μπορεί να διατηρηθεί απόσταση ενός μέτρου.

 

Ο ΠΟΥ λέει επίσης τώρα ότι όσοι διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο σοβαρών επιπλοκών από την COVID-19 θα πρέπει να φορούν ιατρική μάσκα σε οποιαδήποτε κατάσταση δεν μπορεί να διατηρηθεί φυσική απόσταση ενός μέτρου. Ο οργανισμός ορίζει πληθυσμούς υψηλότερου κινδύνου ως άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών και άτομα με «υποκείμενες συννοσηρότητες», όπως καρδιαγγειακή νόσο, διαβήτη, χρόνια πνευμονοπάθεια, καρκίνο, εγκεφαλοαγγειακή νόσο, ανοσοκαταστολή, παχυσαρκία ή άσθμα. Οι ενημερώσεις της Τετάρτης βασίζονται σε γενικές οδηγίες για τις μάσκες που εκδόθηκαν από τον ΠΟΥ τον Δεκέμβριο του 2020, σύμφωνα με τις οποίες οι μάσκες αποτελούν «βασικό μέτρο για την καταστολή της μετάδοσης» της COVID-19 και σώζουν ζωές.

Ο οργανισμός λέει ότι οι μη ιατρικές, υφασμάτινες μάσκες πρέπει να χρησιμοποιούνται από το ευρύ κοινό. Εν τω μεταξύ, ο ΠΟΥ είπε ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, οποιοσδήποτε αισθάνεται αδιαθεσία ή που εμφανίζει συμπτώματα COVID-19 θα πρέπει να φορέσει ιατρική μάσκα. Επιπλέον, ο ΠΟΥ είπε ότι όσοι περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων ή που έχουν βρεθεί θετικοί στην COVID-19 και όσοι φροντίζουν κάποιον με τον ιό, θα πρέπει επίσης να φορούν ιατρική μάσκα. Στα άτομα που διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο σοβαρής ασθένειας από την COVID-19 συνιστάται επίσης να φορούν ιατρική μάσκα.

Ο οργανισμός είπε ότι για εσωτερικούς δημόσιους χώρους όπως εμπορικά κέντρα, θρησκευτικά κτίρια, εστιατόρια, σχολεία και μέσα μαζικής μεταφοράς, θα πρέπει να φοριούνται μάσκες εάν δεν μπορεί να διατηρηθεί φυσική απόσταση. Ο ΠΟΥ λέει επίσης ότι εάν ένας επισκέπτης έρθει στο σπίτι σας που δεν είναι μέλος του νοικοκυριού σας, θα πρέπει να φοράτε μάσκα εάν δεν μπορείτε να διατηρήσετε μια ασφαλή φυσική απόσταση ή εάν ο αερισμός στο δωμάτιο δεν είναι καλός. Ο οργανισμός είπε επίσης ότι οι μάσκες θα πρέπει να φοριούνται έξω εάν δεν μπορεί να διατηρηθεί φυσική απόσταση. «Μερικά παραδείγματα είναι πολυσύχναστες αγορές, πολυσύχναστοι δρόμοι και στάσεις λεωφορείων», αναφέρει ο ιστότοπος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς προστατεύει η μάσκα ΚΝ-95 που εισηγείται η Επιτροπή για είσοδο σε s.market και ΜΜΜ

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να φοράμε τη μάσκα μας;

1 στους 3 Ινδούς ακόμη δεν φορά μάσκα για τον κορωνοϊό

Αύξηση της ανίχνευσης επαφών σε ορισμέλες πολιτείεςτων ΗΠΑ λόγω της παραλλαγής "όμικρον"

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οφέλη της διαλείπουσας νηστείας στον κιρκάδιο ρυθμό

Διαλείπουσα νηστεία: Η διαλείπουσα νηστεία γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής όσον αφορά την απώλεια βάρους. Ωστόσο, έχει πολλά υποσχόμενα οφέλη για τη συνολική υγεία, καθώς μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων χρόνιων ασθενειών.

Υπάρχει κίνδυνος για δηλητηρίαση από υπερβολικής ποσότητας νερού;

Δηλητηρίαση από νερό: Η υπερβολική κατανάλωση νερού μπορεί να διαταράξει τη λειτουργία του εγκεφάλου, μια κατάσταση γνωστή ως υπονατριαιμία, η οποία αραιώνει την ισορροπία των ηλεκτρολυτών στο αίμα.

Εύκολα Pancakes σε λίγα μόλις λεπτά

Brunch: Θέλετε να φτιάξετε κάτι εύκολο, γρήγορο και νόστιμο για τα παιδιά σας; Εδώ θα βρείτε τη συνταγή για τα πιο εύκολα pancakes.

Τι είναι το κύπελλο περιόδου και πόσο ασφαλές αποδεικνύεται;

Έμμηνος ρύση: Το χρονικό διάστημα που κρατά η περίοδος δεν εύκολο. Χρειάζεστε να έχετε μαζί σας πάντα κάποια σερβιέτα ή κάποιο ταμπόν. Πώς θα νιώθατε αν ήσασταν ξέγνοιαστες και χωρίς διαρροές; Αυτό σας υπόσχεται το κύπελλο περιόδου!