Ρεπορτάζ Υγείας

Κρυπτοσπορίδιο: Οι υγειονομικές Αρχές στη Νέα Ζηλανδία αναζητούν την πηγή μόλυνσης

Κρυπτοσπορίδιο: Οι υγειονομικές Αρχές στη Νέα Ζηλανδία αναζητούν την πηγή μόλυνσης

Κρυπτοσπορίδιο: Οι πιθανές πηγές μόλυνσης περιλαμβάνουν από ανθρώπους που ταξίδεψαν πρόσφατα στο εξωτερικό, προϊόντα φαγητού ή ποτού, χώρους φιλοξενίας, νερό αναψυχής ή νερό που έχει μολυνθεί από παράσιτα ζώων.

Το Te Whatu Ora κοιτάζει ευρύτερα από την παροχή νερού της πόλης του Κουίνσταουν, καθώς αναζητά την πηγή της επιδημίας κρυπτοσποριδίου της πόλης. Υπήρχαν πλέον 30 επιβεβαιωμένα κρούσματα γαστρεντερίτιδας, ένα περισσότερο από χθες. Δεκαέξι ακόμη περιπτώσεις διερευνώνται και ένα άτομο νοσηλεύτηκε. Τα περισσότερα κρούσματα ήταν ηλικίας μεταξύ 15 και 39 ετών, με ένα κρούσμα κάτω των 10 ετών.

Η ελεγκτής περιστατικών Lynette Finnie είπε ότι ένας θερμικός χάρτης θετικών κρουσμάτων από σπίτια και επιχειρήσεις έδειξε ότι οι περισσότερες μολύνσεις είχαν εντοπιστεί στο CBD του Queenstown. “Δεν αφήνουμε κανένα πέτρα πάνω – θέλουμε να φτάσουμε στο βάθος αυτού όσο το δυνατόν γρηγορότερα”, είπε η Finnie. “Αναγνωρίζουμε ότι αυτό είναι μια τεράστια ταλαιπωρία για το κοινό, τις επιχειρήσεις και τις βιομηχανίες φιλοξενίας και τουρισμού.”

Η γιατρός της υγείας Δρ Έμα Σέργουντ είπε ότι ο προσδιορισμός της πηγής της μόλυνσης ήταν περίπλοκος και δύσκολος, καθώς θα μπορούσε να εξαπλωθεί με πολλούς τρόπους. «Οι τυπικές πιθανές πηγές μόλυνσης περιλαμβάνουν από ανθρώπους που ταξίδεψαν πρόσφατα στο εξωτερικό, προϊόντα φαγητού ή ποτού, χώρους φιλοξενίας, νερό αναψυχής ή νερό που έχει μολυνθεί από παράσιτα ζώων», είπε ο Σέργουντ. «Πρόκειται για μια τεράστια δεξαμενή πιθανών πηγών μόλυνσης».

Το πιο συνηθισμένο σύμπτωμα ενός κρυπτοσποριδίου ήταν η δύσοσμη, υδαρής διάρροια και οι κράμπες στο στομάχι. Τα άτομα που επισκέφθηκαν, ζούσαν ή εργάστηκαν στο Κουίνσταουν και στο Φράνκτον στις 19 Αυγούστου ή μετά, παροτρύνθηκαν να καλέσουν τον γιατρό τους για να κανονίσουν εξετάσεις εάν εμφανιστούν συμπτώματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μπορεί η κολύμβηση να αποβεί μοιραία για την υγεία μας;

Κολύμπι σε πισίνα κάτω από αυστηρά απαραίτητες προϋποθέσεις

Οι λοιμώξεις που μεταδίδονται στο νερό μπορεί να παραμονεύουν σε υδρομασάζ, δημόσιες πισίνες, λίμνες και ωκεανούς αυτό το καλοκαίρι

Κολύμβηση σε πισίνα και τρόποι προφύλαξης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Παύεται από τα καθήκοντά της η Διοικήτρια του Γ.Ν ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Συνέχεια στις εκκαθαρίσεις των νοσοκομείων εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας, αφού στις αρχές του περασμένου μήνα «καρατομήθηκε» η διοίκηση του Κωνσταντοπούλειου νοσοκομείου «Αγία Όλγα» στη Νέα Ιωνία.

Θεσσαλία - Το ύψος των αποζημιώσεων μετά από έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος

Η μέση δηλωθείσα ζημία (για το σύνολο των κινδύνων) ανέρχεται στα 70.885 ευρώ, ενώ το μέσο ποσοστό (‰) της ζημιάς επί των ασφαλισμένων κεφαλαίων μόνο των εγκαταστάσεων που επλήγησαν έφτασε στα 20,11‰.

Γάζα - Ελπίδες για παράταση της παύσης των εχθροπραξιών κατά δύο με τρεις ημέρες

Υπέρ της παράτασης της παύσης των εχθροπραξιών κατά δύο με τρείς ημέρες τάσσεται και η Χαμάς, όπως δήλωσαν εκπρόσωποί της στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων. Κι ενώ οι σχετικές συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη με τη μεσολάβηση του Κατάρ και της Αιγύπτου, ο Καταριανός πρωθυπουργός δήλωσε στους Financial Times ότι η Χαμάς πρέπει να εντοπίσει 40 ομήρους, οι οποίοι κρατούνται από άλλες ομάδες σε διάφορα σημεία στη Γάζα.