Ρεπορτάζ Υγείας

Θεσσαλία: 46 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας – 104 λοιμώξεις του αναπνευστικού

Θεσσαλία: 46 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας – 104 λοιμώξεις του αναπνευστικού

Θεσσαλία: 8 ήταν οι νέες νοσηλείες γαστρεντερίτιδας και 14 οι νέες νοσηλείες λόγω λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού.

Η υγειονομική κρίση στη Θεσσαλία φαίνεται πως υπάρχει και είναι ακόμη αρκετά έντονη. Πιο συγκεκριμένα, 46 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 104 νέες λοιμώξεις αναπνευστικού καταγράφηκαν σήμερα στην περιοχή της Θεσσαλίας. 8 ήταν οι νέες νοσηλείες γαστρεντερίτιδας και 14 οι νέες νοσηλείες λόγω λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού.

5 πιθανά κρούσματα λεπτοσπείρωσης εξετάζονται εργαστηριακά (3 στη Λάρισα και 2 στη Καρδίτσα). Παράλληλα, υπάρχει 1 τυχαίο εύρημα καμπυλοβακτηρίου στη Μαγνησία. Αναφορικά με το νερό, είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση στη τοπική κοινότητα Ζαιμίου Καρδίτσας.

Παράλληλα, τη Δευτέρα αναμένεται να ανοίξουν τα περισσότερα σχολεία της Θεσσαλίας μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, ωστόσο σημείωσε πως σε κάποια σχολεία, ελάχιστα, ίσως θα γίνει τηλεκπαίδευση. Συγκεκριμένα η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή είπε: «Σε όλη τη Θεσσαλία είναι κλειστά τα σχολεία και θα ανοίξουν τη Δευτέρα. Είμαστε σε συνεχή συνεννόηση και συνεργασία με τους δημάρχους, γιατί εκείνοι μέσω των τεχνικών υπηρεσιών θα πιστοποιήσουν την καταλληλότητα των κτιρίων, μεταξύ αυτών και την υγειονομική. Και συγκεκριμένες οδηγίες θα έχουμε από το Υπουργείο Υγείας όπου και αν χρειάζεται και προφανώς κάπου χρειάζεται.

Η προσβασιμότητα είναι ένας άλλος λόγος, η επαρκής στατική επάρκεια των κτιρίων, αλλά και η υγειονομική ασφάλεια. Όλα αυτά λοιπόν, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες θα ληφθούν υπόψη. Η Περιφέρεια θα ανοίξει τα σχολεία εξ όσων γνωρίζουμε ξανά και αυτό είναι και η δική μας επιθυμία, γιατί πληρούνται οι προδιαγραφές οι αυστηρές τις οποίες έχουμε κάνει. Δεν κάνουμε εκπτώσεις στην ασφάλεια των παιδιών μας, ούτε των εκπαιδευτικών. Σε κάποιες περιοχές θα χρειαστεί συστέγαση σε συνεννόηση και με τους γονείς,τα παιδιά να μην απομακρυνθούν πολύ από τους τόπους στους οποίους φιλοξενούνται και σε πολύ πολύ ελάχιστες ίσως χρειαστεί τηλεκπαίδευση, αλλά θα είναι πάρα πολύ λίγες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συντονιστικό Κέντρο Δημόσιας Υγείας: Για την ασφάλεια και καταλληλότητα του νερού στη Θεσσαλία

Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: Δηλώσεις για το δύσκολο έργο της περισυλλογής των νεκρών ζώων

Συντονιστικό: 44 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας - 54 λοιμώξεις ανώτερου αναπνευστικού

Ειρήνη Αγαπηδάκη - Δύο κρούσματα σαλμονέλας - Ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση παραμένει το νερό στον Βόλο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εμβολιασμός κατά της γρίπης και καρκίνος

Σε αντίθεση με το κοινό κρυολόγημα και τη γρίπη του στομάχου, υπάρχει εμβόλιο για τη γρίπη. Αν και δεν είναι 100% αποτελεσματικό, το να εμβολιαστείτε για τη γρίπη μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο να μολυνθείτε από τη γρίπη, να μειώσει τη σοβαρότητά της και να μειώσει τον κίνδυνο νοσηλείας σας σε περίπτωση που έχετε μολυνθεί.

Το Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης είναι πιο συχνό από ό,τι δείχνουν παρελθοντικές μελέτες, λέει το CDC

Η έκθεση βασίστηκε στις αναμνήσεις των ασθενών, χωρίς να επαληθεύει τις διαγνώσεις τους μέσω των ιατρικών αρχείων. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάποια υπεραρίθμηση, αλλά οι ειδικοί πιστεύουν ότι μόνο ένα κλάσμα των ατόμων με σύνδρομο χρόνιας κόπωσης διαγιγνώσκεται, δήλωσε ο δρ Ντάνιελ Κλάου, διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Χρόνιου Πόνου και Κόπωσης του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.

Ρέντη: Νέο ιατρικό ανακοινωθέν - εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση του αστυνομικού

Ρέντη: Σε καταστολή ο αστυνομικός που τραυματίστηκε στα άγρια επεισόδια μεταξύ οπαδών. Υποστηρίζεται μηχανικά η αναπνοή του μετά από δεύτερο χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη.

Τα χρόνια τραύματα αποτελούν σημαντική επιβάρυνση για την υγεία και την οικονομία - Κοστίζουν 350 δολ. ετησίως στη Σιγκαπούρη

Για να συμβάλει στον περιορισμό αυτού του προβλήματος, ο Οργανισμός Επιστήμης, Τεχνολογίας και Έρευνας A*STAR αναπτύσσει επί του παρόντος μια ψηφιακή πλατφόρμα με γνώμονα τα δεδομένα, η οποία έχει σχεδιαστεί για τον εξορθολογισμό της αξιολόγησης των τραυμάτων, την παροχή διαστρωμάτωσης κινδύνου, την εμπλοκή των ασθενών και, κυρίως, τη διευκόλυνση του συντονισμού της περίθαλψης.