Ρεπορτάζ Υγείας

Κορωνοϊός εμβόλιο: Στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων με το ήδη υπάρχον προσωπικό των νοσοκομείων

Κορωνοϊός εμβόλιο: Στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων με το ήδη υπάρχον προσωπικό των νοσοκομείων

Κορωνοϊός εμβόλιο: Οι εργαζόμενοι των δημόσιων νοσοκομείων στηλίτευσαν με ανακοίνωσή τους την απόφαση του Υπουργείου Υγείας να ζητήσει από τα νοσοκομεία της χώρας να ετοιμάσουν πολυάριθμες λίστες με ονόματα υπαλλήλων των νοσοκομείων, συμπεριλαμβανομένων νοσηλευτών, επισκεπτών, μαίων κλπ, ούτως ώστε αυτοί να στελεχώσουν τα εκάστοτε κέντρα υγείας, που έχουν καθοριστεί ως κέντρα για τον εμβολιασμό των πολιτών κατά του Covid - 19.

Το προσωπικό των νοσοκομείων, καθώς είναι ήδη περιορισμένο σε αριθμό, δεν επαρκεί για να καλύψει ούτε τις βασικές, πόσο μάλλον τις αυξημένες ανάγκες για περίθαλψη, εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού. Αντί για την απόσπαση του ήδη υπάρχοντος προσωπικού, χρειάζεται ενίσχυση των νοσοκομείων. Η αφαίμαξη του προσωπικού θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα, αντιθέτως ενδείκνυται η πρόσληψη νέου προσωπικού, το οποίο μάλιστα πρέπει να εκπαιδευτεί κατάλληλα.

Με τις αλλεπάλληλες μετακινήσεις προσωπικού μεταξύ των κέντρων υγείας και των νοσοκομείων για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι αδύνατο να λειτουργήσουν τα κέντρα υγείας με ασφάλεια. Είναι αδύνατη η διάθεση υπαλλήλων για τον εμβολιασμό του πληθυσμού από το σύνολο των ήδη εργαζομένων στα νοσοκομεία, γιατί κάτι τέτοιο θα είχε ως αποτέλεσμα τη διάλυση των νοσοκομείων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων με ανακοίνωσή της σήμερα, 01 Δεκεμβρίου 2020, ζητά την ανάκλιση της απόφασης του Υπουργείου Υγείας για μετακίνηση του προσωπικού των νοσοκομείων, ώστε να στελεχωθούν τα εμβολιαστικά κέντρα για τον κορωνοϊό και την άμεση πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού στα κέντρα υγείας, ούτως ώστε να καταστεί δυνατή η άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες εμβολιασμού των πολιτών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) είναι δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο με μέλη 250 πρωτοβάθμια εργασιακά σωματεία νοσοκομείων – προνοιακών ιδρυμάτων – κέντρων υγείας – ΕΚΑΒ. Ιδρύθηκε το 1978 και καλύπτει ως συνδικαλιστικό όργανο περί τους ογδόντα χιλιάδες επαγγελματίες στο χώρο της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα. Το Γενικό Συμβούλιο απαρτίζεται από 33 μέλη και εκλέγει εκτελεστική επιτροπή 11 μελών, με πρόεδρο, τρεις αντιπροέδρους, γενικό γραμματέα, ταμία, αναπληρωτή γραμματέα, οργανωτικό γραμματέα και αναπληρωτή ταμία. Ανά τρία χρόνια ανανεώνονται τα όργανα από συνέδριο αντιπροσώπων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πανελλαδική απεργία με βασικό αίτημα τη θωράκιση του ΕΣΥ

«Καμπανάκι» χτυπούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία

Απεργία: Κατεβαίνουν οι γιατροί στον δρόμο

Τι είναι το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού και ποιο είναι το σχέδιο της Κομισιόν

Ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού: Σχέδιο της λειτουργίας του σύμφωνα με Κομισιόν. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δεσμευθεί επίσης σε μία συμφωνία με τα κράτη - μέλη μέχρι το τέλος Ιανουαρίου επάνω σε ένα ενιαίο πρωτόκολλο σχετικά με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Το πρωτόκολλο θα εξασφαλίζει ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα είναι αναγνωρίσιμο από τα συστήματα υγείας σε όλες τις χώρες - μέλη, καθώς και σε παγκόσμια κλίμακα, μέσω συντονισμού με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Τι λέει για άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων αλλά και για εστίαση η κ. Παγώνη

Παγώνη γυμνάσιο- λύκειο: Την επόμενη βδομάδα πρέπει να ανοίξουν - Τι λέει για εστίαση. Γυμνάσια και Λύκεια πρέπει να ανοίξουν την επόμενη βδομάδα ανέφερε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, στον Σκαϊ. 'Πρέπει την επόμενη εβδομάδα να ανοίξουν τα σχολεία και μάλιστα με προσοχή με τεστ σε καθηγητές και τα παιδιά" υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Αντιδράσεις για τους εμβολιασμούς στα Κέντρα Υγείας

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό την απόφασή της να χρησιμοποιηθούν τα Κέντρα Υγείας ως Εμβολιαστικά Κέντρα. Αντιδρά η η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Δημόσιου Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας .

Ν. Σύψας: Οι περιοχές με χαμηλές θερμοκρασίες έχουν μεγαλύτερο R

Σύψας κορωνοϊός και χαμηλές θερμοκρασίες: Πώς επηρεάζουν τη μετάδοση του ιού.Ο Λοιμωξιολόγος, καθηγητής πανεπιστημίου Αθηνών και Μέλος Επιτροπής την εκπομπή μίλησε  στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τον κορωνοϊό και για την πορεία της πανδημίας και το άνοιγμα των δραστηριοτήτων.