Ρεπορτάζ Υγείας

ΠΟΕΔΗΝ ανακοινώσεις: Προγραμματίζει νέες κινητοποιήσεις

Προειδοποιούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία για την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας

ΠΟΕΔΗΝ ανακοινώσεις: Νέες κινητοποιήσεις προγραμματίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), διαμαρτυρόμενοι για υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας και ζητώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων του κλάδου.

Οι προγραμματισμένες κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας

Ειδικότερα, η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ αποφάσισε στάση εργασίας από 8.00 έως 10.00 και συγκέντρωση των εργαζομένων στις πύλες των νοσοκομείων, την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου.

Η Ομοσπονδία προγραμματίζει επίσης δεύτερη κινητοποίηση στις αρχές Δεκεμβρίου (θα καθοριστεί σε νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν), με στάση εργασίας από 8.00 έως 11.00 και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας με αίτημα αιχμής την ένταξη των εργαζομένων στα νοσοκομεία στα ΒΑΕ.

Αυξάνεται η νοσηρότητα από άλλες παθήσεις

«Τα νοσοκομεία και οι εργαζόμενοι δοκιμάζονται από την πανδημία λόγω των χρόνιων παθογενειών που αντιμετωπίζουν. Προσαρμόζουν τη λειτουργία τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας με μεγάλη επικινδυνότητα, αναφέρει η Ομοσπονδία. Σημειώνει ότι από το πρώτο κύμα της πανδημίας είχε επισημάνει ότι «η μετατροπή του Συστήματος στην αντιμετώπιση μίας νόσου, του κορωνοϊού, αυξάνει την νοσηρότητα από άλλες παθήσεις. Θεωρεί υπερβολική την απόφαση για αναστολή των χειρουργείων σε τέτοιο υψηλό ποσοστό 80% και τη σταδιακή μετατροπή των ΜΕΘ μόνο για περιστατικά κορωνοϊού και τονίζει την ανάγκη άμεσων προσλήψεων και περισσότερων μέσων ατομικής προστασίας των εργαζομένων.

Απεργία: Κατεβαίνουν οι γιατροί στον δρόμο

Σοβαρές καταγγελίες για το ΑΧΕΠΑ από ΠΟΕΔΗΝ

Συναγερμός στο Δρομοκαΐτειο: Ασυμπτωματικοί ασθενείς θετικοί στον κορωνοϊό

Κακοκαιρία - Μήνυμα 112 στη Θεσσαλία ενόψει της κακοκαιρίας express

Κακοκαιρία - Όπως αναφέρει η ΕΜΥ βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από μέτωπα προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, από σήμερα νωρίς το απόγευμα μέχρι αύριο το μεσημέρι.

ΠΟΥ: Ανησυχία για την εξάπλωση της γρίπης των πτηνών στους ανθρώπους

ΠΟΥ: «Ο Η5Ν1 είναι (μια) λοίμωξη γρίπης, που ξεκίνησε κυρίως από πουλερικά και πάπιες και εξαπλώθηκε αποτελεσματικά κατά τη διάρκεια των τελευταίων ενός ή δύο ετών για να γίνει μια παγκόσμια πανδημία ζωονόσων – ζώων»

Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ: Επιδεινώνεται ο καιρός με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ: Τα έντονα φαινόμενα που θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, γρήγορα θα επεκταθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και αργότερα στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Μπορεί η αναγεννητική ιατρική να σταματήσει τη γήρανση;

Η αναγέννηση με χρήση φωτός σε διαφορετικά μήκη κύματος έχει αποδειχθεί ότι επιταχύνει την επούλωση των πληγών, διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών, αντιμετωπίζει την ενεργό ακμή και προσφέρει ευχάριστα αποτελέσματα.