Ρεπορτάζ Υγείας

Κίνα: Καταγράφει σχεδόν 13.000 θανάτους από COVID σε μία εβδομάδα

Κίνα: Καταγράφει σχεδόν 13.000 θανάτους από COVID σε μία εβδομάδα

"Αν και ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων που ταξιδεύουν κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ της Άνοιξης μπορεί να προωθήσει την εξάπλωση της επιδημίας σε κάποιο βαθμό... το τρέχον κύμα της επιδημίας έχει ήδη μολύνει περίπου το 80 τοις εκατό των ανθρώπων στη χώρα", δήλωσε ο Wu Zunyou, επικεφαλής επιδημιολόγος στο CDC, σε ανάρτησή του στην κινεζική πλατφόρμα Weibo που μοιάζει με το Twitter το Σάββατο.

Κίνα: Η Κίνα ανέφερε σχεδόν 13.000 θανάτους που σχετίζονται με την COVID σε νοσοκομεία μεταξύ 13 και 19 Ιανουαρίου, αφού κορυφαίος αξιωματούχος της υγείας δήλωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού είχε ήδη μολυνθεί. Ο απολογισμός των θανάτων ήρθε μια εβδομάδα αφότου η Κίνα δήλωσε ότι σχεδόν 60.000 άνθρωποι πέθαναν με COVID στα νοσοκομεία σε μόλις ένα μήνα – αλλά υπήρξε ευρεία επιφυλακτικότητα για τα επίσημα στοιχεία από τότε που το Πεκίνο έθεσε απότομα σε ισχύ τους ελέγχους κατά των ιών τον περασμένο μήνα. Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) της Κίνας ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Σάββατο ότι 681 νοσηλευόμενοι ασθενείς πέθαναν από αναπνευστική ανεπάρκεια που προκλήθηκε από μόλυνση από κορωνοϊό και 11.977 πέθαναν από άλλες ασθένειες σε συνδυασμό με μόλυνση κατά την περίοδο αυτή. Τα στοιχεία δεν περιλαμβάνουν κανέναν που πέθανε στο σπίτι. Η Airfinity, μια ανεξάρτητη εταιρεία προβλέψεων, έχει εκτιμήσει ότι οι ημερήσιοι θάνατοι από COVID στην Κίνα θα κορυφωθούν σε περίπου 36.000 κατά τη διάρκεια των διακοπών της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς. Η εταιρεία εκτίμησε επίσης ότι περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την ασθένεια από τότε που η Κίνα εγκατέλειψε την πολιτική μηδενικής COVID τον Δεκέμβριο. Η Κίνα έχει περάσει την περίοδο κορύφωσης των ασθενών με COVID σε κλινικές πυρετού, σε τμήματα επειγόντων περιστατικών και με κρίσιμες καταστάσεις, δήλωσε ο Γκουό Γιανχόνγκ, αξιωματούχος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη.

“Δεν υπάρχει δεύτερο κύμα” Δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι ταξίδεψαν σε όλη τη χώρα τις τελευταίες ημέρες για τις πολυαναμενόμενες επανενώσεις με τις οικογένειές τους με αφορμή το σεληνιακό νέο έτος της Κυριακής, αυξάνοντας τους φόβους για νέα κρούσματα. Οι αρχές μεταφορών της Κίνας έχουν προβλέψει ότι περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια ταξίδια θα πραγματοποιηθούν αυτόν τον μήνα μέχρι τον Φεβρουάριο, σε μια από τις μεγαλύτερες μαζικές μετακινήσεις ανθρώπων στον κόσμο. Ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ εξέφρασε την Τετάρτη τις ανησυχίες του για την εξάπλωση του ιού στην αγροτική Κίνα, μεγάλο μέρος της οποίας στερείται ιατρικών πόρων. Αλλά ένας κορυφαίος αξιωματούχος της υγείας δήλωσε ότι η Κίνα δεν θα αντιμετωπίσει ένα δεύτερο κύμα μολύνσεων κατά τους μήνες μετά την εορταστική μετανάστευση, επειδή σχεδόν το 80% του πληθυσμού έχει ήδη μολυνθεί από τον ιό. “Αν και ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων που ταξιδεύουν κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ της Άνοιξης μπορεί να προωθήσει την εξάπλωση της επιδημίας σε κάποιο βαθμό… το τρέχον κύμα της επιδημίας έχει ήδη μολύνει περίπου το 80 τοις εκατό των ανθρώπων στη χώρα”, δήλωσε ο Wu Zunyou, επικεφαλής επιδημιολόγος στο CDC, σε ανάρτησή του στην κινεζική πλατφόρμα Weibo που μοιάζει με το Twitter το Σάββατο. “Βραχυπρόθεσμα, για παράδειγμα, τους επόμενους δύο με τρεις μήνες, η πιθανότητα… ενός δεύτερου κύματος της επιδημίας σε ολόκληρη τη χώρα είναι πολύ μικρή”. Οι κάτοικοι στην πόλη Γουχάν της κεντρικής Κίνας, όπου αναφέρθηκαν οι πρώτες μολύνσεις από τον κορωνοϊό στα τέλη του 2019, γιόρτασαν την άφιξη του Έτους του Κουνελιού το βράδυ του Σαββάτου με πυροτεχνήματα, λουλούδια και προσφορές σε αγαπημένα πρόσωπα που έχασαν από τον ιό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κίνα Covid: Εορτασμοί της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς με προσευχές για καλή υγεία

Οι Κινέζοι στρέφονται στις παραδοσιακές θεραπείες για την καταπολέμηση της covid

Το υποχωρούν κύμα COVID της αγροτικής Κίνας υποδηλώνει εξάπλωση του ιού πριν από την επαναλειτουργία του

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Περισσότεροι από 1 στους 6 ανεμβολίαστους αναφέρουν επιπτώσεις της COVID στην υγεία δύο χρόνια μετά την επιβεβαιωμένη μόλυνση

Ο σχεδιασμός μελλοντικών θεραπειών, κλινικών δοκιμών και παρεμβάσεων πολιτικής "θα εξαρτηθεί από ισχυρές μελέτες που βασίζονται σε υψηλής ποιότητας δεδομένα σε επίπεδο πληθυσμού", γράφει.

Η Σουηδία κοντά στο να γίνει η πρώτη χώρα «χωρίς καπνό» στην Ευρώπη καθώς η καθημερινή χρήση τσιγάρων μειώνεται

Η Tove Marina Sohlberg, ερευνήτρια στο Τμήμα Επιστημών Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, είπε ότι οι αντικαπνιστικές πολιτικές της Σουηδίας είχαν ως αποτέλεσμα να στιγματίζουν το κάπνισμα και τους καπνιστές, απομακρύνοντάς τους από δημόσιους χώρους σε αυλές και καθορισμένους χώρους καπνίσματος.

Οι έφηβοι με ακανόνιστα πρότυπα ύπνου διαπιστώθηκε ότι έχουν υψηλότερο κίνδυνο σχολικών προβλημάτων

Ο Mathew σημείωσε ότι τα ευρήματα παρέχουν συστάσεις για παιδιάτρους και γονείς σχετικά με τον πιθανό αντίκτυπο του χρόνου ύπνου και τη μεταβλητότητα στα σχολικά αποτελέσματα. «Η σταθεροποίηση των προγραμμάτων ύπνου στους εφήβους μπορεί να είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την προώθηση της λειτουργικότητας στο σχολείο», είπε.