Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

ΗΠΑ Vivek Murthy: “Ο αριθμός των κρουσμάτων COVID-19 είναι πολύ ανησυχητικός ενώ τα εμβόλια κάνουν τη δουλειά τους”

ΗΠΑ Vivek Murthy: “Ο αριθμός των κρουσμάτων COVID-19 είναι πολύ ανησυχητικός ενώ τα εμβόλια κάνουν τη δουλειά τους”

Την Τετάρτη, οι υγειονομικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ ανακοίνωσαν σχέδια για τη χορήγηση αναμνηστικών εμβολιασμών COVID-19 σε όλους τους Αμερικανούς για να ενισχύσουν την προστασία τους εν μέσω της αυξανόμενης παραλλαγής δέλτα και σημάδια ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων υποχωρεί.

ΗΠΑ Vivek Murthy: Ο Αμερικανός Γενικός Χειρουργός  Vivek Murthy χαρακτήρισε την Κυριακή τον αριθμό των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού σε εθνικό επίπεδο “βαθιά ανησυχητικό”, προσθέτοντας ότι υπάρχουν περισσότερα παιδιά που νοσηλεύονται στις Ηνωμένες Πολιτείες με COVID-19 από οποιαδήποτε άλλη στιγμή κατά τη διάρκεια της πανδημίας ως αποτέλεσμα της μεταδοτικής παραλλαγής δέλτα. Περισσότερα από 151.000 νέα κρούσματα COVID-19 αναφέρονται στις ΗΠΑ καθημερινά-πάνω από 1.000% από τον Ιούνιο, σύμφωνα με πληροφορίες από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Περίπου το 18% των νέων μεταδόσεων είναι εκείνες που αφορούν παιδιά, δείχνουν τα δεδομένα.

Η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται στην παραλλαγή δέλτα, είπε ο Murthy στον Chris Wallace στο “Fox News Sunday”.

“Πόσο ψηλά θα μπορούσαν να φτάσουν είναι μια ανοιχτή ερώτηση”, συνέχισε ο Murthy. “Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που καταλήγουν στο νοσοκομείο και χάνουν τη ζωή τους από αυτή την ασθένεια είναι εκείνοι που δεν είναι εμβολιασμένοι, πράγμα που σημαίνει ότι τα εμβόλια κάνουν τη δουλειά τους για να κρατήσουν τους ανθρώπους εκτός νοσοκομείου και να σώσουν ζωές”.

Τα νοσοκομεία περνούν dejavu καθώς αυξάνονται τα κρούσματα COVID Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι εμβολιάζονται κάθε μέρα τις τελευταίες τρεις ημέρες στις Ηνωμένες Πολιτείες, κάτι που ο Murthy χαρακτήρισε «ενθαρρυντικό». Κάλεσε όσους δεν το έχουν κάνει ακόμη και είπε ότι ελπίζει ότι ο αριθμός των εμβολιασμών για την COVID-19 θα συνεχίσει να αυξάνεται. “Έτσι τελικά θα σώσουμε ζωές και θα ξεπεράσουμε την παραλλαγή δεδομένων”, συνέχισε.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων αναμένεται να εγκρίνει πλήρως το εμβόλιο Pfizer αυτήν την εβδομάδα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού για όσους περίμεναν, είπε ο Murthy.

Είπε ότι πιστεύει ότι αυτό “πιθανότατα θα ενθάρρυνε” ορισμένα μέρη για να θεσπίσουν εντολές εμβολίου.

Ο σύμβουλος του Μπάιντεν προτείνει ενισχυτικό βίντεο για την COVID-19 “Υπάρχουν πανεπιστήμια και επιχειρήσεις που σκέφτονται να θέσουν απαιτήσεις εμβολίου προκειμένου να δημιουργήσουν ένα ασφαλέστερο εργασιακό περιβάλλον ή περιβάλλον μάθησης”, είπε.

«Και νομίζω ότι αυτή η ανακοίνωση από τη FDA πιθανότατα θα τους ενθάρρυνε και θα τους έκανε να νιώσουν πιο άνετα».

Την Τετάρτη, οι υγειονομικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ ανακοίνωσαν σχέδια για τη χορήγηση αναμνηστικών εμβολιασμών COVID-19 σε όλους τους Αμερικανούς για να ενισχύσουν την προστασία τους εν μέσω της αυξανόμενης παραλλαγής δέλτα και σημάδια ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων υποχωρεί.

Το σχέδιο απαιτεί μια επιπλέον δόση οκτώ μήνες αφότου οι άνθρωποι κάνουν τη δεύτερη λήψη του εμβολίου Pfizer-BioNTech ή Moderna.

Οι δόσεις θα μπορούσαν να ξεκινήσουν την εβδομάδα στις 20 Σεπτεμβρίου. Οι άνθρωποι που έλαβαν το εμβόλιο μονής δόσης Johnson & Johnson θα χρειαστούν επίσης επιπλέον εμβόλια, δήλωσαν αξιωματούχοι υγείας. Είπαν όμως ότι περιμένουν περισσότερα δεδομένα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μια τρίτη αναμνηστική λήψη COVID θα είναι «αναπόφευκτη» ακόμη και για υγιείς ανθρώπους λέει η νεφρολόγος Δρ Frita Fisher

Πιθανότητα ένταξης των μικρών παιδιών στo εμβόλιο covid από τη FDA των ΗΠΑ κατά το ερχόμενο σχολικό έτος

Ο Murthy είπε ότι η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων που έλαβαν το εμβόλιο COVID-19 J&J «θα πάνε καλά»

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το ανθελονοσιακό φάρμακο δείχνει πολλά υποσχόμενο στη θεραπεία του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών

Σε εκείνο το σημείο, 12 από τις ασθενείς βρήκαν τους εμμηνορροϊκούς κύκλους τους πιο τακτικούς και σχεδόν όλες οι ασθενείς είχαν χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα τους. Επιπλέον, η ανάπτυξη κύστης μειώθηκε.

Το κλειδί για την ανατροφή ασφαλών παιδιών: Γιατί η γονική ευαισθησία έχει σημασία για τους πατέρες και τις μητέρες

Η ανατροφή των παιδιών είναι ένα ταξίδι μάθησης. Συμμετέχοντας σε ευαίσθητη φροντίδα, βοηθάμε τα παιδιά να αισθάνονται ασφαλή και αγαπημένα. Αυτές οι εμπειρίες διαμορφώνουν την εμπιστοσύνη τους στους φροντιστές, στους άλλους και στον κόσμο γύρω τους, κάτι που μπορεί να έχει μόνιμες επιπτώσεις στην ευημερία τους.

Διεξαγωγή του Εθνικού Προγράμματος ΠΦΥ σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας

ΚΙΜ: Σήμερα, το έμπειρο ιατρικό προσωπικό των Κινητών Ιατρικών Μονάδων (ΚΙΜ) θα είναι στην Ιστιαία για την τέταρτη φορά, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Αποφευκτοί θάνατοι κατά τη διάρκεια του COVID-19 που σχετίζονται με χρόνια υποστελέχωση νοσοκομείων

Η θέσπιση ελάχιστων προτύπων στελέχωσης νοσηλευτών νοσοκομείων είναι προς το συμφέρον του κοινού. Το φτωχό περιβάλλον εργασίας των νοσηλευτών νοσοκομείων προϋπήρχε της πανδημίας και συνδέθηκε έντονα με την εξουθένωση των νοσηλευτών και την πρόθεση να εγκαταλείψουν τον εργοδότη τους.

Πώς η αντιλαμβανόμενη ηλικία επηρεάζει τους φροντιστές άνοιας και τους αγαπημένους τους

«Με την ενθάρρυνση των θετικών αλληλεπιδράσεων και της αμοιβαίας κατανόησης, μπορούμε ενδεχομένως να βελτιώσουμε την ψυχική και συναισθηματική υγεία τόσο των φροντιστών όσο και των ατόμων με άνοια».

Περισσότεροι άνθρωποι με διαβήτη τύπου 1 ζουν περισσότερο, αλλά οι παγκόσμιες ανισότητες εξακολουθούν να υπάρχουν

«Η μελέτη μας υποστηρίζει, επίσης, την επείγουσα προσοχή στις στρατηγικές αντιμετώπισης για τη γήρανση του πληθυσμού και τους ηλικιωμένους με διαβήτη τύπου 1, την ορθολογική κατανομή των πόρων για την υγεία και την παροχή στοχευμένων κατευθυντήριων γραμμών».

Ποιες ευρωπαϊκές χώρες έχουν κουνούπια τίγρεις;

Κουνούπι τίγρης Ευρώπη: Το κλιματικό φαινόμενο Ελ Νίνιο, σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή, έκαναν το 2023 την πιο ζεστή χρονιά που έχει καταγραφεί και αυτό οδήγησε σε υψηλότερες βροχοπτώσεις και υγρασία - ευνοϊκές συνθήκες για τα κουνούπια.

Close Icon