Ρεπορτάζ Υγείας

ΗΠΑ Vivek Murthy: “Ο αριθμός των κρουσμάτων COVID-19 είναι πολύ ανησυχητικός ενώ τα εμβόλια κάνουν τη δουλειά τους”

ΗΠΑ Vivek Murthy: “Ο αριθμός των κρουσμάτων COVID-19 είναι πολύ ανησυχητικός ενώ τα εμβόλια κάνουν τη δουλειά τους”

Την Τετάρτη, οι υγειονομικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ ανακοίνωσαν σχέδια για τη χορήγηση αναμνηστικών εμβολιασμών COVID-19 σε όλους τους Αμερικανούς για να ενισχύσουν την προστασία τους εν μέσω της αυξανόμενης παραλλαγής δέλτα και σημάδια ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων υποχωρεί.

ΗΠΑ Vivek Murthy: Ο Αμερικανός Γενικός Χειρουργός  Vivek Murthy χαρακτήρισε την Κυριακή τον αριθμό των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού σε εθνικό επίπεδο “βαθιά ανησυχητικό”, προσθέτοντας ότι υπάρχουν περισσότερα παιδιά που νοσηλεύονται στις Ηνωμένες Πολιτείες με COVID-19 από οποιαδήποτε άλλη στιγμή κατά τη διάρκεια της πανδημίας ως αποτέλεσμα της μεταδοτικής παραλλαγής δέλτα. Περισσότερα από 151.000 νέα κρούσματα COVID-19 αναφέρονται στις ΗΠΑ καθημερινά-πάνω από 1.000% από τον Ιούνιο, σύμφωνα με πληροφορίες από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Περίπου το 18% των νέων μεταδόσεων είναι εκείνες που αφορούν παιδιά, δείχνουν τα δεδομένα.

Η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται στην παραλλαγή δέλτα, είπε ο Murthy στον Chris Wallace στο “Fox News Sunday”.

“Πόσο ψηλά θα μπορούσαν να φτάσουν είναι μια ανοιχτή ερώτηση”, συνέχισε ο Murthy. “Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που καταλήγουν στο νοσοκομείο και χάνουν τη ζωή τους από αυτή την ασθένεια είναι εκείνοι που δεν είναι εμβολιασμένοι, πράγμα που σημαίνει ότι τα εμβόλια κάνουν τη δουλειά τους για να κρατήσουν τους ανθρώπους εκτός νοσοκομείου και να σώσουν ζωές”.

Τα νοσοκομεία περνούν dejavu καθώς αυξάνονται τα κρούσματα COVID Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι εμβολιάζονται κάθε μέρα τις τελευταίες τρεις ημέρες στις Ηνωμένες Πολιτείες, κάτι που ο Murthy χαρακτήρισε «ενθαρρυντικό». Κάλεσε όσους δεν το έχουν κάνει ακόμη και είπε ότι ελπίζει ότι ο αριθμός των εμβολιασμών για την COVID-19 θα συνεχίσει να αυξάνεται. “Έτσι τελικά θα σώσουμε ζωές και θα ξεπεράσουμε την παραλλαγή δεδομένων”, συνέχισε.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων αναμένεται να εγκρίνει πλήρως το εμβόλιο Pfizer αυτήν την εβδομάδα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού για όσους περίμεναν, είπε ο Murthy.

Είπε ότι πιστεύει ότι αυτό “πιθανότατα θα ενθάρρυνε” ορισμένα μέρη για να θεσπίσουν εντολές εμβολίου.

Ο σύμβουλος του Μπάιντεν προτείνει ενισχυτικό βίντεο για την COVID-19 “Υπάρχουν πανεπιστήμια και επιχειρήσεις που σκέφτονται να θέσουν απαιτήσεις εμβολίου προκειμένου να δημιουργήσουν ένα ασφαλέστερο εργασιακό περιβάλλον ή περιβάλλον μάθησης”, είπε.

«Και νομίζω ότι αυτή η ανακοίνωση από τη FDA πιθανότατα θα τους ενθάρρυνε και θα τους έκανε να νιώσουν πιο άνετα».

Την Τετάρτη, οι υγειονομικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ ανακοίνωσαν σχέδια για τη χορήγηση αναμνηστικών εμβολιασμών COVID-19 σε όλους τους Αμερικανούς για να ενισχύσουν την προστασία τους εν μέσω της αυξανόμενης παραλλαγής δέλτα και σημάδια ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων υποχωρεί.

Το σχέδιο απαιτεί μια επιπλέον δόση οκτώ μήνες αφότου οι άνθρωποι κάνουν τη δεύτερη λήψη του εμβολίου Pfizer-BioNTech ή Moderna.

Οι δόσεις θα μπορούσαν να ξεκινήσουν την εβδομάδα στις 20 Σεπτεμβρίου. Οι άνθρωποι που έλαβαν το εμβόλιο μονής δόσης Johnson & Johnson θα χρειαστούν επίσης επιπλέον εμβόλια, δήλωσαν αξιωματούχοι υγείας. Είπαν όμως ότι περιμένουν περισσότερα δεδομένα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μια τρίτη αναμνηστική λήψη COVID θα είναι «αναπόφευκτη» ακόμη και για υγιείς ανθρώπους λέει η νεφρολόγος Δρ Frita Fisher

Πιθανότητα ένταξης των μικρών παιδιών στo εμβόλιο covid από τη FDA των ΗΠΑ κατά το ερχόμενο σχολικό έτος

Ο Murthy είπε ότι η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων που έλαβαν το εμβόλιο COVID-19 J&J «θα πάνε καλά»

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τιμή έναντι υγείας: Οι αγοραστές τροφίμων επιλέγουν την τιμή, λέει μελέτη

"Με βάση αυτά τα ευρήματα, είναι δυνατόν να συμπεράνουμε ότι μια μέτρια επιδότηση μετά το πρόγραμμα, μόλις οι συμμετέχοντες σε αυτό αποχωρήσουν -για να δοθούν κίνητρα για πιο υγιεινές επιλογές τροφίμων- μπορεί να είναι ένας πιο βιώσιμος τρόπος για να παραταθεί ο αντίκτυπος του προγράμματος και να οδηγήσει σε μακροπρόθεσμες πιο υγιεινές αγορές τροφίμων".

Η κατανάλωση τροφής με συγκεκριμένη σειρά μπορεί να επιβραδύνει τη γήρανση και να ελέγξει τον διαβήτη

Διατροφολόγιο διαβήτης: Η ισορροπημένη διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στη συνολική υγεία των ανθρώπων, οι διαβητικοί συχνά δυσκολεύονται να κάνουν τις σωστές διατροφικές επιλογές προκειμένου να διατηρήσουν υπό έλεγχο τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους

DNAmFitAge - Δείκτης βιολογικής ηλικίας που ενσωματώνει τη φυσική κατάσταση

"Οι πρόσφατα κατασκευασμένοι βιοδείκτες των δεδομένων μεθυλίωσης του DNA DNAm και του "βιολογικού δείκτη ηλικίας που ενσωματώνει τη φυσική κατάσταση"  DNAmFitAge παρέχουν στους ερευνητές και τους γιατρούς μια νέα μέθοδο για την ενσωμάτωση της φυσικής κατάστασης στα επιγενετικά ρολόγια και υπογραμμίζουν την επίδραση που έχει ο τρόπος ζωής στο μεθυλόμορφο γήρας".