Πολιτική Υγείας

Δρ Vivek Murthy: Η παύση του εμβολίου J&J πρέπει να θεωρηθεί ως ένδειξη ότι το “σύστημα ασφαλείας λειτουργεί για σένα.”

Δρ Vivek Murthy: Η παύση του εμβολίου J&J πρέπει να θεωρηθεί ως ένδειξη ότι το “σύστημα ασφαλείας λειτουργεί για σένα.”

Προέτρεψε επίσης τους Αμερικανούς να συνεχίσουν να τυλίγουν τα μανίκια τους για να λάβουν είτε το εμβόλιο της Moderna είτε το εμβόλιο της Pfizer, καθώς η χώρα βλέπει αύξηση των ημερήσιων περιπτώσεων νοσηλείας και θανάτων.

Δρ Vivek Murthy: Ενώ ορισμένοι έχουν αμφισβητήσει εάν η παύση του εμβολίου COVID-19 της Johnson & Johnson θα συμβάλει στη διστακτικότητα ή ακόμη και στην απομάκρυνση από το να αναζητήσουν εμβόλιο, ο γενικός χειρουργός των ΗΠΑ δήλωσε την Παρασκευή ότι πρέπει να θεωρηθεί ως ένδειξη ότι το “σύστημα ασφαλείας λειτουργεί για σένα.”

 Ο Δρ Vivek Murthy, ο οποίος συμμετείχε στην ενημέρωση COVID-19 του Λευκού Οίκου την Παρασκευή, δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι εργάζονται με επιμέλεια και διαφάνεια για τους «ανθρώπους να γνωρίζουν τι γνωρίζουμε». “Το μήνυμά μας ήταν συνεπές ότι το νούμερο ένα αυτή η παύση αφορά το εμβόλιο Johnson και Johnson”, δήλωσε ο Murthy. “Εάν οι άνθρωποι έχουν ραντεβού για να κάνουν το εμβόλιο Pfizer ή Moderna, θέλουμε να διατηρήσουν αυτά τα ραντεβού, έχουμε μεγάλη πίστη στην αποτελεσματικότητα αυτών των εμβολίων και έχουν πολύ ισχυρά προφίλ ασφάλειας.”

Δεύτερον, πρόσθεσε, ότι για τα εκατομμύρια που έχουν ήδη λάβει το εμβόλιο Johnson & Johnson, ο συνολικός κίνδυνος εμφάνισης του σπάνιου, σοβαρού θρόμβου που παρατηρείται σε έξι παραλήπτες μέχρι στιγμής, είναι ελάχιστος. “Γνωρίζω ότι οι άνθρωποι έχουν ερωτήσεις σχετικά με αυτό, δεδομένων των περιπτώσεων που έχουν ακούσει, αλλά λάβετε υπόψη ότι περισσότερα από 7 εκατομμύρια άτομα έχουν λάβει το εμβόλιο Johnson & Johnson και αισθανόμαστε αρκετά σίγουροι ότι η συντριπτική, μεγάλη πλειοψηφία τους είναι καλά, “είπε. “Τρίτον, απλώς θυμηθείτε, αυτό είναι το σύστημα ασφαλείας που λειτουργεί για εσάς, αυτό που βλέπετε αυτήν τη στιγμή. Παρουσιάστηκε ένα σήμα, η Υπηρεσία Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ FDA και τα Κέντρα για τον Έλεγχο και την πρόληψη Νόσων  CDC ανταποκρίθηκαν σε αυτό και αποφάσισαν να το διερευνήσουν διεξοδικά και αυτό συμβαίνει. Ότι κάτι, πιστεύω , θα πρέπει να αυξήσει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων ότι τους λένε τι συμβαίνει και ότι τυχόν σήματα ερευνώνται.

” Ο Δρ Rochelle Walensky, διευθυντής των Κέντρων CDC, μίλησε επίσης για την απόφαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Πρακτική Ανοσοποίησης να παρατείνει την παύση προκειμένου να συλλέξει περισσότερα δεδομένα και να συνεχίσει να σταθμίζει το όφελος-κινδύνο του εμβολίου.

Ο Walensky είπε ότι ο οργανισμός “αναγνωρίζει την κρίσιμη σημασία της γρήγορης μετακίνησης” κατά τη διάρκεια της έρευνας. “Αυτό που θα έλεγα στον αμερικανικό λαό είναι ότι βρήκαμε ότι είναι πραγματικά εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις μέσω του συστήματος παρακολούθησης της ασφάλειας των εμβολίων”, δήλωσε ο Walensky, προσθέτοντας ότι η επόμενη συνάντηση της Συμβουλευτικής Επιτροπής για Πρακτικές Ανοσοποίησης ACIP που θα προγραμματιστεί για την επόμενη Παρασκευή θα δημοσιοποιηθεί για διαφάνεια.

Προέτρεψε επίσης τους Αμερικανούς να συνεχίσουν να τυλίγουν τα μανίκια τους για να λάβουν είτε το εμβόλιο της Moderna είτε το εμβόλιο της Pfizer, καθώς η χώρα βλέπει αύξηση των ημερήσιων περιπτώσεων νοσηλείας και θανάτων.

Ο Walensky προειδοποίησε ότι ο αυξανόμενος επιπολασμός παραλλαγών, δηλαδή το στέλεχος Β.1.1.7 του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο αντιπροσωπεύει πλέον το 44% των περιπτώσεων στις ΗΠΑ, απειλεί να αναιρέσει την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής.

Είπε ότι η πρόσφατη προσπάθεια σε νέες περιπτώσεις οφείλεται σε χαλαρά μέτρα μετριασμού και ότι οι ασθένειες “απειλούν να κατακλύσουν ξανά το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης σε μέρη της χώρας”.

Νωρίτερα στην ενημέρωση, ο Andy Slavitt είπε ότι 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια που διατέθηκαν μέσω του αμερικανικού σχεδίου διάσωσης θα προορίζονταν για γονιδιωματική αλληλουχία για την ανίχνευση και την παρακολούθηση των αναδυόμενων παραλλαγών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο ΠΟΥ πιέζει την Κίνα να δώσει περισσότερα στοιχεία για την προέλευση του κορωνοϊού

Κορωνοϊός Αμερική: Νέο βιβλίο “καίει” τον Τραμπ, γνώριζε αλλά υποβάθμισε τον κίνδυνο

Μέτωπο Τραμπ κατά Πούτιν για το ρώσικο εμβόλιο

Στα ‘μαχαίρια’ ΗΠΑ – Κίνα για το εμβόλιο του covid-19

Οι ΗΠΑ επιδιώκουν την παραγωγή εγχώριων φαρμάκων ως απάντηση στο COVID-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αυτοψία Υφυπουργού Υγείαςστους χώρους της Ψυχιατρικής Κλινικής στο «Αγία Όλγα»

Βαρτζόπουλος Αγία Όλγα: Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την άθλια κατάσταση που επικρατεί στους χώρους της ψυχιατρικής κλινικής, μετά τις σχετικές καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Παύεται από τα καθήκοντά της η Διοίκηση του Γ.Ν Νέας Ιωνίας Κωνσταντοπούλειο «Αγ. Όλγα»

Κωνσταντοπούλειο: Παρά τις εντολές του Υπουργείου Υγείας, διαιωνίζεται μια απαράδεκτη κατάσταση για χώρους νοσηλείας, γνωστή μάλιστα από ετών στη διοίκηση του Νοσοκομείου. 

Αυξανόμενη δυσαρέσκεια για τη μεταναστευτική πολιτική

Γερμανία: Τα μέτρα, ως απάντηση σε μια ξαφνική εισροή αιτούντων άσυλο, περιλαμβάνουν τη δυνατότητα παράτασης της περιόδου κατά την οποία οι πρόσφυγες μπορούν να κρατούνται στα εξωτερικά σύνορα και την εφαρμογή αυστηρών κριτηρίων μετανάστευσης ώστε να συμπεριληφθούν περισσότερα άτομα. 

Γιάννης Οικονόμου - Μέτρα για τη μείωση του κυκλοφοριακού στην Αθήνα και την αποσυμφόρηση του Κηφισού ανακοίνωσε ο υπουργός

«Θα είμαστε συνεχώς στο πεδίο, ενισχύουμε την τροχαία, ενισχύουμε τις δυνάμεις για να συμβάλλουμε με μικρές και μεγαλύτερες παρεμβάσεις όπου χρειάζεται και όπου απαιτείται, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, για να περιορίσουμε όπου είναι δυνατόν την ταλαιπωρία που υφίστανται οι συμπολίτες μας εξαιτίας του πολύ μεγάλου όγκου αυτοκινήτων που κινείται και στον Κηφισό και στο κέντρο της Αθήνας και αλλού», πρόσθεσε.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Τώρα η μεγάλη μας προτεραιότητα είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Σε ποιους πυλώνες στηρίζεται το σχέδιο της Υγείας και πώς πρόκειται να πορευθεί η κυβέρνηση σε σχέση με το ΕΚΑΒ, το νέο ΕΣΥ, τις προσλήψεις και τις ελλείψεις που παρατηρούνται στα φάρμακα;

Σήμερα στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού

Βουλή προϋπολογισμός: Παρά το γεγονός ότι η χρονιά που μας πέρασε και που συνεχίζουμε να διανύουμε ήταν πάρα πολύ δύσκολη λόγω των φυσικών καταστροφών, εντούτοις κλείνει με πρωτογενές πλεόνασμα που κυμαίνεται κοντά στο 1,1% κι όχι 0,7%, όπως ήταν η επίσημη στόχευση, ιδιαίτερα μετά και τη θεομηνία Daniel.

ΚΕΤΕΚΝΥ - Έχει ετοιμάσει νέο σύστημα κοστολόγησης σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας

ΚΕΤΕΚΝΥ: Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το νέο σύστημα κοστολόγησης σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας με DRGs. Ήδη το Κέντρο Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών ΚΕΤΕΚΝΥ, το Ινστιτούτο για τα DRGs, έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία ένταξης όλων των νοσοκομείων στην ενιαία ψηφιακή πλατφόρμα ώστε να καταγράφονται ηλεκτρονικά όλα τα δεδομένα. […]