Ρεπορτάζ Υγείας

Covid ΗΠΑ: Αναφέρουν περισσότερους από 1.000 θανάτους την Τρίτη, καθώς η παραλλαγή Delta τρέχει ανεξέλεγκτη

Covid ΗΠΑ: Αναφέρουν περισσότερους από 1.000 θανάτους την Τρίτη, καθώς η παραλλαγή Delta τρέχει ανεξέλεγκτη

Όσον αφορά το ποσοστό εμβολιασμού σε ολόκληρη τη χώρα, οι υγειονομικοί υπάλληλοι των ΗΠΑ βλέπουν μια αύξηση 14 % στον αριθμό των δόσεων εμβολίου που δόθηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αναφέρει το US News.

Covid ΗΠΑ:Οι ΗΠΑ αναφέρουν περισσότερους από 1.000 θανάτους από την COVID-19 την Τρίτη, καθώς η παραλλαγή Delta τρέχει ανεξέλεγκτη. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τα εμβόλια πρέπει να επιταχυνθούν – αλλά ενδέχεται επίσης να απαιτηθούν αυστηρότεροι περιορισμοί –Οι ΗΠΑ κατέγραψαν περισσότερους από 1.000 θανάτους από την COVID-19 την Τρίτη, καθώς οι αριθμοί φθάνουν στα επίπεδα που είδαμε τελευταία φορά τον Απρίλιο, κυρίως λόγω της εξαιρετικά μολυσματικής παραλλαγής δέλτα που εξαπλώνεται γρήγορα σε όλη τη χώρα. Οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει περισσότερους από 620.000 θανάτους από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Οι 1.017 θάνατοι από τον κορωνοϊό την Τρίτη σε ολόκληρη τη χώρα ισοδυναμούσαν με περίπου 24 θανάτους την ώρα, με βάση τον απολογισμό του Reuters.

Οι θάνατοι από τον κορωνοϊό αυξήθηκαν τον περασμένο μήνα, κατά μέσο όρο 769 την ημέρα, το υψηλότερο από τα μέσα Απριλίου. Οι μολύνσεις COVID-19 αυξάνονται επίσης σε ολόκληρη τη χώρα, με μέσο όρο περισσότερα από 100.000 νέα κρούσματα καθημερινά τις τελευταίες 12 ημέρες, σημειώνοντας το υψηλό έξι μηνών.

Τα CDC δήλωσαν την Τρίτη ότι η παραλλαγή Delta αντιπροσωπεύει τώρα περισσότερο από το 98,8 % των περιπτώσεων COVID-19 στις ΗΠΑ

Με τη συνεχιζόμενη εξάπλωση της παραλλαγής Delta, η διοίκηση του προέδρου Joe Biden επιβεβαίωσε το βράδυ της Τρίτης ότι σχεδιάζει να επεκτείνει τις απαιτήσεις στους ταξιδιώτες να φορούν μάσκες σε αεροπλάνα, τρένα και λεωφορεία και σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς έως τις 18 Ιανουαρίου 2022.

Όσον αφορά το ποσοστό εμβολιασμού σε ολόκληρη τη χώρα, οι υγειονομικοί υπάλληλοι των ΗΠΑ βλέπουν μια αύξηση 14 % στον αριθμό των δόσεων εμβολίου που δόθηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αναφέρει το US News. Παρόλο που οι κυβερνήσεις και ορισμένες επιχειρήσεις προσέφεραν χρηματικά κίνητρα για τον εμβολιασμό, η αποτυχία να σημειωθεί αισθητή αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού έχει πολλές εταιρείες και κράτη να υποχρεώνουν τα εμβόλια εάν οι εργαζόμενοι θέλουν να διατηρήσουν τη δουλειά τους και να μην αντιμετωπίσουν τακτικές δοκιμές.

Ωστόσο, τα νοσοκομεία των ΗΠΑ συνεχίζουν να πλημμυρίζουν με νέους ασθενείς καθώς οι νοσηλείες που σχετίζονται με την COVID αυξήθηκαν κατά περίπου 70% τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μικρότερη η εμβολιαστική κάλυψη των νέων ενηλίκων έναντι των ηλικιωμένων στις ΗΠΑ

Η ινδική παραλλαγή εκτιμάται ότι είναι 60% πιο μεταδοτική και διπλασιάζει τον κίνδυνο νοσηλείας

Αυξάνονται οι ανησυχίες σχετικά με την ταχέως διαδεδομένη παραλλαγή δέλτα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το νοσοκομείο Καβάλας κατασκευάζει υβριδική αίθουσα χειρουργείου

Νοσοκομείο Καβάλας: Το νοσοκομείο Καβάλας επισκέφτηκε η γενική γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Λίλιαν Βιλδιρίδη η οποία συνεχάρη τον διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας για την καθιέρωση χειρουργείου ημέρας.

Εγκέφαλος Υγεία - Ο ρόλος της διατροφής και της άσκησης στην ανάσχεση νευροεκφυλιστικών παθήσεων

Όπως επισήμανε ο Καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΤΕΦΦΑ, Χαράλαμπος Τσορμπατζούδης, η άσκηση συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάσχεση νευροεκφυλιστικών παθήσεων και μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη του Αλτσχάιμερ.

Ο θηλασμός συνδέεται με χαμηλότερα επίπεδα σωματικού λίπους στην ηλικία των εννέα ετών

«Τα πρότυπα διατροφής των βρεφών, ειδικά η μικρότερη διάρκεια θηλασμού, η πρώιμη εισαγωγή σόδας και η κοινή τους επίδραση, μπορεί να επηρεάσουν τα επίπεδα σωματικού λίπους αργότερα στην παιδική ηλικία».

Ανακαλύφθηκαν ιοί ως νέα θεραπευτική επιλογή της ατοπικής δερματίτιδας

Ενώ αυτό καθιστά πρόκληση για τους επιστήμονες να εντοπίσουν τον τύπο του φάγου που απαιτείται για έναν συγκεκριμένο σκοπό, τους δίνει επίσης τη δυνατότητα να τους χρησιμοποιούν στοχευμένα.