Ρεπορτάζ Υγείας

ΗΠΑ Οργή: Η διαμαρτυρία για τις αμβλώσεις γυναικών κοντά στον Λευκό Οίκο πιέζει τον Μπάιντεν να κάνει περισσότερα

ΗΠΑ Οργή: Η διαμαρτυρία για τις αμβλώσεις γυναικών κοντά στον Λευκό Οίκο πιέζει τον Μπάιντεν να κάνει περισσότερα

Την Παρασκευή, ο Πρόεδρος Μπάιντεν υπέγραψε ένα εκτελεστικό διάταγμα που αποσκοπεί στην εξάλειψη ορισμένων πιθανών κυρώσεων που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι γυναίκες που ζητούν άμβλωση.

ΗΠΑ Οργή: Η διαμαρτυρία για τις αμβλώσεις έρχεται μετά την ανατροπή του Roe V. Wade από το Ανώτατο Δικαστήριο Οι ακτιβιστές με την Πορεία των Γυναικών συγκεντρώθηκαν στην Ουάσιγκτον, DC, το Σάββατο για να «παλέψουν για τα δικαιώματα των αμβλώσεων». Οι διαδηλωτές σχεδίαζαν να φέρουν την υπόθεσή τους στον Λευκό Οίκο μετά τη διχαστική ανατροπή από το Ανώτατο Δικαστήριο της ορόσημης απόφασης άμβλωσης Roe εναντίον Wade στα τέλη του περασμένου μήνα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της οργάνωσης, η διαμαρτυρία αυτού του Σαββατοκύριακου – μέρος αυτού που έχει επινοηθεί ως το «καλοκαίρι της οργής» – έχει ως στόχο να πιέσει τον πρόεδρο και όλους τους εκλεγμένους ηγέτες.

“Τα δικαιώματά μας δεν μπορούν να περιμένουν! Βάζουμε το σώμα μας στη γραμμή στον Λευκό Οίκο ΑΜΕΣΩΣ.

Ας δείξουμε στον Πρόεδρο Μπάιντεν ότι υπάρχουν εκατομμύρια άλλοι που θέλουν να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να προστατεύσει την πρόσβαση στις αμβλώσεις ΤΩΡΑ”, ανέφερε στο Twitter. .

Ακτιβίστριες του Women’s March παρευρίσκονται σε διαμαρτυρία στον απόηχο της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να ανατρέψει την απόφαση-ορόσημο για την άμβλωση Roe εναντίον Wade, στην Ουάσιγκτον, DC, ΗΠΑ, 9 Ιουλίου 2022.

Σύμφωνα με το WTOP, και η Εκτελεστική Διευθύντρια του Women’s March Rachel O’Leary Carmona οδήγησε το πλήθος σε ένα άσμα «ακυβέρνητο».

Η Ο’ Λίρι φέρεται να είπε ότι θέλει να ωθήσει την εξουσία του Μπάιντεν “στα άκρα”.

Οι περισσότερες από 1.000 πράσινες παρευρισκόμενοες σχεδιάζουν να διακινδυνεύσουν τη σύλληψη κατά τη διάρκεια της μαζικής δράσης.

Το πράσινο είναι το χρώμα του κινήματος για τα δικαιώματα των αμβλώσεων.

Την Παρασκευή, ο Πρόεδρος Μπάιντεν υπέγραψε ένα εκτελεστικό διάταγμα που αποσκοπεί στην εξάλειψη ορισμένων πιθανών κυρώσεων που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι γυναίκες που ζητούν άμβλωση. Ακτιβίστριες του Women’s March παρευρίσκονται σε μια διαμαρτυρία στον απόηχο της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να ανατρέψει την απόφαση ορόσημο για την άμβλωση Roe εναντίον Wade, στην Ουάσιγκτον, D.C., ΗΠΑ, 9 Ιουλίου 2022.

Ωστόσο, η εντολή δεν μπόρεσε να αποκαταστήσει την πρόσβαση στις αμβλώσεις σε πολιτείες που έχουν κινηθεί για να θέσουν εκτός νόμου τη διαδικασία.

Ο Μπάιντεν είπε ότι θα απαιτούσε μια πράξη του Κογκρέσου για την αποκατάσταση της πρόσβασης σε εθνικό επίπεδο σε ένα συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση, καταδικάζοντας την «ακραία» πλειοψηφία του Ανωτάτου Δικαστηρίου που έπληξε τον Ρόε.

«Ο πιο γρήγορος τρόπος για να αποκατασταθεί το Roe είναι να περάσει ένας εθνικός νόμος», είπε.

“Η πρόκληση είναι να βγείτε και να ψηφίσετε. Για όνομα του Θεού υπάρχουν εκλογές τον Νοέμβριο!”

Η βουλευτής Ayanna Pressley, D-Mass., η Πορεία των Γυναικών και άλλοι ζήτησαν από την κυβέρνηση Μπάιντεν να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε εθνικό επίπεδο για τη δημόσια υγεία. “Χαιρετίζω τις ενέργειες του Προέδρου σήμερα και τον προτρέπω να συνεργαστεί μαζί μας για να αξιοποιήσουμε αυτήν την πρόοδο κηρύσσοντας κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία για να ξεκλειδωθούν κρίσιμες ευελιξίες και πόροι για να λάβουν οι ασθενείς τη φροντίδα που χρειάζονται τώρα.

Καθημερινά, ακούω από ασθενείς, παρόχους και υποστηρικτές της τρομερής κατάστασης στην οποία βρίσκονται όσοι αναζητούν φροντίδα για την άμβλωση σε όλη τη χώρα.

Το έργο μας συνεχίζεται και δεν τα παρατάω», έγραψε η Πρέσλεϋ σε δήλωση της Παρασκευής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η απόφαση των ΗΠΑ για τις αμβλώσεις απειλεί την πρόσβαση σε φάρμακο για την αρθρίτιδα

Παραιτείται η νοσοκόμα που δεν θα δώσει βιάγκρα σε λευκούς συντηρητικούς άνδρες

Google: Διαγράφει τα δεδομένα ιστορικού τοποθεσίας των χρηστών για επισκέψεις σε ιατρικές εγκαταστάσεις

Σχέδιο Β για επείγουσα αντισύλληψη, απάντηση στην απαγόρευση αμβλώσεων του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αναισθησιολόγοι: Kοινή ανακοίνωση 5 επιστημονικών εταιρειών για τις ελλείψεις στο ΕΣΥ

Αναισθησιολόγοι: Η ειδικότητα είναι αναγκαία για την απρόσκοπτη λειτουργία των Νοσοκομείων του ΕΣΥ και την ομαλή λειτουργία των χειρουργείων, των χώρων καταστολής, των ιατρείων Πόνου και Παρηγορικής φροντίδας, αλλά και την αντιμετώπιση Επειγουσών καταστάσεων.

Το Σουδάν αναφέρει 5 ακόμη μολύνσεις από την ευλογιά των πιθήκων, υποδαυλίζοντας τους φόβους για μεγαλύτερη επιδημία

Το Σουδάν βρίσκεται υπό τεράστια πίεση για να θέσει υπό έλεγχο μια πρόσφατη επιδημία της ευλογιάς των πιθήκων λόγω του γεγονότος ότι το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης δεν θα μπορούσε να υποστηρίξει μια μεγάλη επιδημία.

Πρέπει να κάνετε το εμβόλιο για τη γρίπη φέτος; Οι γιατροί αποκαλύπτουν την απόφασή τους

Ο Zweig ελπίζει ότι η πιθανότητα εξάπλωσης του ιού της γρίπης θα μειωθεί, δεδομένου ότι η COVID βρίσκεται ακόμη στο μυαλό των ανθρώπων και πολλοί άνθρωποι είναι προσεκτικοί.