Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

ΗΠΑ: Οι νοσηλείες σηματοδοτούν την αύξηση του κινδύνου COVID-19 για τους ηλικιωμένους

ΗΠΑ: Οι νοσηλείες σηματοδοτούν την αύξηση του κινδύνου COVID-19 για τους ηλικιωμένους

"Δεν πρόκειται να εξαφανιστεί. Είναι εδώ για να μείνει", δήλωσε. "Θα έχουμε μια νέα παραλλαγή και ποιος ξέρει πόσο επιθετική θα είναι αυτή η παραλλαγή; Αυτό με κρατάει ξύπνιο τη νύχτα".

ΗΠΑ: Οι εισαγωγές σε νοσοκομεία που σχετίζονται με τον κορωνοϊό αυξάνονται και πάλι στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τους ηλικιωμένους να αποτελούν ολοένα και μεγαλύτερο ποσοστό των θανάτων στις ΗΠΑ και με λιγότερους από τους μισούς κατοίκους γηροκομείων να είναι ενημερωμένοι για τον εμβολιασμό COVID-19. Αυτά τα ανησυχητικά σημάδια προμηνύουν έναν δύσκολο χειμώνα για τους ηλικιωμένους, γεγονός που ανησυχεί τον 81χρονο κάτοικο γηροκομείου Bartley O’Hara, ο οποίος δήλωσε ότι είναι “εμβολιασμένος μέχρι τα μπούνια” και παρακολουθεί τις τάσεις των νοσοκομείων για τον κορωνοϊό, καθώς αυτές “αυξάνονται” για τους ηλικιωμένους, αλλά παραμένουν σταθερές για τους νεότερους. “Η αίσθηση του επείγοντος δεν είναι καθολική”, δήλωσε ο O’Hara από την Ουάσινγκτον, αλλά “αν είστε 21 ετών, μάλλον πρέπει να ανησυχείτε για τη γιαγιά σας. Είμαστε όλοι μαζί σ’ αυτό”.

Μια ανησυχητική ένδειξη για τους ηλικιωμένους: Οι νοσηλείες για άτομα με COVID-19 αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 30% μέσα σε δύο εβδομάδες. Μεγάλο μέρος της αύξησης οφείλεται στους ηλικιωμένους και σε άτομα με υπάρχοντα προβλήματα υγείας, δήλωσε η Δρ Rochelle Walensky, διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Οι αριθμοί περιλαμβάνουν όλους όσοι δοκιμάζονται θετικά, ανεξάρτητα από τον λόγο για τον οποίο εισάγονται. Όσον αφορά την προστασία των ηλικιωμένων, “κάνουμε άθλια δουλειά σε αυτή τη χώρα”, δήλωσε ο Dr. Eric Topol, επικεφαλής του Ιατρικού Ινστιτούτου Έρευνας Scripps. Καθώς οι επικεφαλής των οίκων ευγηρίας διπλασιάζουν τις προσπάθειες για να ενισχύσουν το προσωπικό και τους ενοίκους με τη νέα έκδοση του εμβολίου, που συνιστάται πλέον για τα άτομα ηλικίας 6 μηνών και άνω, αντιμετωπίζουν τον εφησυχασμό, την παραπληροφόρηση και την κόπωση από την COVID-19. Ζητούν τη βοήθεια του Λευκού Οίκου με την προσέγγιση “όλοι μαζί στο κατάστρωμα”. Χρειάζονται σαφή μηνύματα σχετικά με το τι μπορεί να κάνει το εμβόλιο -και τι δεν μπορεί-, δήλωσε η Katie Smith Sloan, πρόεδρος της LeadingAge, η οποία εκπροσωπεί μη κερδοσκοπικούς οίκους ευγηρίας.

Οι πρωτοφανείς λοιμώξεις δεν σημαίνουν ότι το εμβόλιο έχει αποτύχει, είπε, αλλά αυτή η λανθασμένη αντίληψη είναι δύσκολο να καταπολεμηθεί. “Πρέπει να αλλάξουμε τα μηνύματά μας για να είμαστε ακριβείς σχετικά με αυτό που κάνει, δηλαδή να αποτρέψουμε σοβαρές ασθένειες, νοσηλεία και θάνατο”, δήλωσε η Sloan. “Αυτός ο ιός είναι ύπουλος και συνεχίζει να εμφανίζεται παντού. Απλά πρέπει να είμαστε αληθινοί σε αυτό”. Η Τίνα Σάντρι, διευθύνουσα σύμβουλος της μονάδας διαβίωσης ηλικιωμένων Forest Hills of DC, επιδεικνύει τα μέτρα προφύλαξης από τον ιό COVID-19, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου της θερμοκρασίας, από τα οποία πρέπει να περάσουν όλοι οι επισκέπτες της μονάδας την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 στην Ουάσινγκτον. Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία που σχετίζονται με τον κορωνοϊό αυξάνονται και πάλι στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ οι ηλικιωμένοι αποτελούν ολοένα και μεγαλύτερο ποσοστό των θανάτων στις ΗΠΑ. Στα προβλήματα περιλαμβάνεται ο αδικαιολόγητος δισταγμός στη γρήγορη συνταγογράφηση του αντιιικού χαπιού Paxlovid στους ηλικιωμένους, γεγονός που ώθησε πέντε μεγάλες ιατρικές εταιρείες να διοργανώσουν μια διαδικτυακή εκπαιδευτική συνεδρία για τους γιατρούς, με τίτλο “Vax & Pax: Πώς να διατηρήσετε τους ασθενείς σας ασφαλείς αυτόν τον χειμώνα”.

Η χαλάρωση των περιορισμών, η ευρύτερη ανοσία στον γενικό πληθυσμό και τα ανάμεικτα μηνύματα σχετικά με το αν η πανδημία έχει τελειώσει έχουν αμβλύνει την αίσθηση απειλής που αισθάνονται οι νεότεροι ενήλικες. Αυτό μπορεί να είναι μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη για τους περισσότερους, αλλά η στάση αυτή έχει εισχωρήσει στα γηροκομεία με ανησυχητικούς τρόπους. Η εξασφάλιση της συγκατάθεσης της οικογένειας για τον εμβολιασμό των ενοίκων των γηροκομείων έχει γίνει πιο δύσκολη, λένε οι υπεύθυνοι των γηροκομείων. Ορισμένοι κάτοικοι που μπορούν να δώσουν τη συγκατάθεσή τους αρνούνται τα εμβόλια. Μόνο το 23% του προσωπικού των γηροκομείων είναι ενημερωμένο για τους εμβολιασμούς COVID-19. Η Cissy Sanders από το Όστιν του Τέξας συνάντησε πολλαπλά εμπόδια στην προσπάθειά της να κάνει αναμνηστικό εμβόλιο για την 73χρονη μητέρα της, η οποία βρίσκεται σε οίκο ευγηρίας. Δεν είχε προγραμματιστεί καμία κλινική αναμνηστικού εμβολιασμού. Το ίδρυμα της είπε ότι δεν μπορούσαν να βρουν εμβολιολόγο. Έτσι έκανε σχέδια να πάει τη μητέρα της στο Walgreens αργότερα αυτόν τον μήνα. “Ανησυχώ για την αύξηση των νοσηλειών και των θανάτων μεταξύ των ηλικιωμένων και ανησυχώ για την έλλειψη επείγουσας ανάγκης στο γηροκομείο της μητέρας μου να εμβολιαστούν οι ένοικοι και το προσωπικό” με το τελευταίο αναμνηστικό, είπε.

Το προσωπικό και οι επισκέπτες αποτελούν δυνητικά σημεία εισόδου του ιού στους οίκους ευγηρίας. Οι καλύτερες εγκαταστάσεις χρησιμοποιούν μια πολυεπίπεδη προσέγγιση, προστατεύοντας τους ενοίκους με μάσκες, ερωτήσεις ελέγχου, ελέγχους θερμοκρασίας και ενισχυμένο έλεγχο των λοιμώξεων. “Αυτό που μάθαμε κατά τη διάρκεια της COVID είναι ότι ο ρυθμός εξάπλωσης εξαρτάται από τον ρυθμό εξάπλωσης της κοινότητας”, δήλωσε η Tina Sandri, διευθύνουσα σύμβουλος του Forest Hills of D.C., ενός οίκου ευγηρίας στην πρωτεύουσα της χώρας. “Αισθάνομαι πιο ασφαλής στο κτίριό μου από οπουδήποτε αλλού, συμπεριλαμβανομένου του παντοπωλείου”. Εν τω μεταξύ, τα νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα βλέπουν μια εισροή ηλικιωμένων ασθενών που ο Topol χαρακτηρίζει “αρκετά ανησυχητική”. Σε εθνικό επίπεδο, το ποσοστό των ημερήσιων εισαγωγών σε νοσοκομεία για άτομα 70 ετών και άνω με επιβεβαιωμένη ή ύποπτη COVID-19 αυξήθηκε από 8,8 ανά 100.000 άτομα στις 15 Νοεμβρίου σε 12,1 ανά 100.000 άτομα στις 6 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών. Στην Καλιφόρνια και τη Νέα Υόρκη, δήλωσε ο Topol, οι νοσηλείες ηλικιωμένων με COVID-19 έχουν ήδη ξεπεράσει εκείνες κατά τη διάρκεια των εαρινών και καλοκαιρινών κυμάτων της όμικρον.

Στο NYU Langone Health, ο επικεφαλής επιδημιολόγος του νοσοκομείου Dr. Michael Phillips δήλωσε ότι ένας αυξανόμενος αριθμός ηλικιωμένων εισάγεται στο νοσοκομείο του με COVID-19. Αλλά η μεγαλύτερη αύξηση που έχει παρατηρήσει είναι στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, “το οποίο είναι πολύ, πολύ απασχολημένο” με την COVID-19, καθώς και με ασθενείς με γρίπη. Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία που σχετίζονται με τον κορωνοϊό αυξάνονται και πάλι στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ οι ηλικιωμένοι ενήλικες αποτελούν όλο και μεγαλύτερο μερίδιο των θανάτων στις ΗΠΑ. Ο Dr. Wesley Long, παθολόγος στο Houston Methodist στο Τέξας, δήλωσε ότι το νοσοκομείο του έχει επίσης παρατηρήσει αύξηση των εισαγωγών λόγω COVID-19 τις τελευταίες δύο εβδομάδες – και πολλοί από τους ασθενείς είναι ηλικιωμένοι με άλλα προβλήματα υγείας. Ορισμένοι εισάγονται για διαφορετικές ασθένειες και στο νοσοκομείο εξετάζονται θετικά για COVID-19. Τα καλά νέα; “Δεν έχουμε παρατηρήσει αύξηση των εισαγωγών στη ΜΕΘ”, δήλωσε. Το νέο συνδυαστικό αναμνηστικό εμβόλιο, το οποίο στοχεύει τόσο στην omicron όσο και στον αρχικό κορωνοϊό, παρέχει προστασία έναντι μιας από τις κύριες παραλλαγές της omicron που ανεβάζουν τα κρούσματα τελευταία: BQ.1.1, ο οποίος είναι ιδιαίτερα επιδέξιος στο να διαφεύγει της ανοσίας. “Όμως, τα ποσοστά αναμνηστικής αγωγής μεταξύ των ηλικιωμένων είναι αξιοθρήνητα χαμηλά”, δήλωσε ο Topol, με μόνο το ένα τρίτο περίπου να κάνει το εμβόλιο. Ο Long δήλωσε ότι οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης στο Houston Methodist προωθούν το αναμνηστικό “σε κάθε ευκαιρία που μας δίνεται”. Αλλά δεν το χορηγούν σε άτομα που νοσηλεύονται με COVID-19, στα οποία γενικά λένε να περιμένουν τρεις μήνες μετά τη μόλυνση για να το κάνουν.

Ο Phillips παροτρύνει επίσης τους ανθρώπους να κάνουν το ενισχυτικό τους, ειδικά αν κινδυνεύουν από σοβαρή ασθένεια ή σχεδιάζουν να περάσουν χρόνο με κάποιον που κινδυνεύει. Είπε ότι βλέπουν πολύ περισσότερες νοσηλείες μεταξύ ανθρώπων που δεν έχουν εμβολιαστεί. Οι θάνατοι, όπως και οι νοσηλείες, αυξάνονται τώρα. Η απόλυτη ανησυχία είναι ότι περισσότεροι ηλικιωμένοι θα πεθάνουν. Την περασμένη άνοιξη και το καλοκαίρι, τα ποσοστά θανάτου μειώθηκαν συνολικά, καθώς περισσότεροι άνθρωποι απέκτησαν προστασία από τον εμβολιασμό και την προηγούμενη μόλυνση. Αλλά το ποσοστό των θανάτων που σχετίζονται με την COVID-19 για τους γηραιότερους ηλικιωμένους – ενήλικες 85 ετών και άνω, οι οποίοι αποτελούν το 2% του πληθυσμού – αυξήθηκε στο 40%. Kατά τη διάρκεια της πανδημίας, 1 στους 5 θανάτους από COVID-19 αφορούσε άτομα που βρίσκονταν σε ιδρύματα μακροχρόνιας φροντίδας. Ο Dr. Walid Michelen, επικεφαλής ιατρός επτά μη κερδοσκοπικών γηροκομείων που διαχειρίζεται η Αρχιεπισκοπή της Νέας Υόρκης, δήλωσε ότι οι Αμερικανοί πρέπει να συνεχίσουν να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους την πανδημία. “Δεν πρόκειται να εξαφανιστεί. Είναι εδώ για να μείνει”, δήλωσε. “Θα έχουμε μια νέα παραλλαγή και ποιος ξέρει πόσο επιθετική θα είναι αυτή η παραλλαγή; Αυτό με κρατάει ξύπνιο τη νύχτα”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πολλοί κινδυνεύουν με μετατραυματικό στρες μετά την νοσηλεία από covid-19

Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις για τα νέα ενισχυτικά εμβόλια COVID διμερούς mRNA

Τα πανεπιστήμια στις ΗΠΑ επαναφέρουν τις εντολές για μάσκες,, αλλάζουν σε διαδικτυακά μαθήματα και περιορίζουν τις μεγάλες συγκεντρώσεις

Υπάρχει ήδη δημόσια σύγχυση σχετικά με το ποιος πρέπει να λάβει έναν δεύτερο ενισχυτή covid τώρα και ποιος μπορεί να περιμένει.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέτρα προστασίας για όσους δουλεύουν σε εξωτερικό χώρο

Καύσωνας εργασία: Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης λαμβάνει έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα λόγω του καύσωνα που αναμένεται από την Τρίτη 16 Ιουλίου έως την Παρασκευή 19 Ιουλίου.

Tο φύλο και η ταυτότητα φύλου συνδέονται με τη δραστηριότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου - Έρευνα

«Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο το φύλο και η ταυτότητα φύλου επηρεάζουν τον εγκέφαλο μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη καλύτερων θεραπειών για τη θεραπεία της ψυχικής υγείας και άλλων παθήσεων», δήλωσε ο Anil K. Malhotra, MD, συνδιευθυντής του Ινστιτούτου Επιστήμης της Συμπεριφοράς στα Ινστιτούτα Feinstein.

Προσαρμόζομαι ενώ παλεύω με ασθένεια του εντέρου

Εν τω μεταξύ, η Άνι μετατρέπει τον πόνο της σε σκοπό, ράβοντας καλύμματα τσάντας στομίου για τον εαυτό της και τους άλλους. Ζώντας τη ζωή μια μέρα - και μια βελονιά - τη φορά. «Σε γενικές γραμμές, τα πάω πολύ καλά, ζω όσο καλύτερα μπορώ», λέει η Άνι.

ΠΙΣ: Προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος της έλλειψης ιατρών στο ΕΣΥ

ΠΙΣ: Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος απαντά στον υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζεται ιδιαίτερα στις άγονες περιοχές με την έλλειψη ιατρικού προσωπικού.

Οι περιορισμοί στις αμβλώσεις βλάπτουν την ψυχική υγεία ιδιαίτερα των γυναικών με χαμηλό εισόδημα

Ορισμένες μελέτες εξέτασαν αποκλειστικά γυναίκες ενώ άλλες έχουν αρχίσει να συγκρίνουν νεότερους άνδρες και γυναίκες. Ενώ αυτές οι εργασίες βρήκαν ότι τα αποτελέσματα επικεντρώνονταν κυρίως σε γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία, τα αποτελέσματά μας υποδηλώνουν ότι έχει επηρεαστεί ένα ευρύτερο τμήμα του πληθυσμού.

Close Icon