Ρεπορτάζ Υγείας

ΗΠΑ: Ένας στους τέσσερις ενήλικες έχει βιώσει απώλεια λόγω COVID-19

ΗΠΑ: Ένας στους τέσσερις ενήλικες έχει βιώσει απώλεια λόγω COVID-19

ΗΠΑ: Ακόμα κι αν ο τελευταίος θάνατος από COVID-19 επρόκειτο να συμβεί αύριο, η απώλεια ζωών από την πανδημία πιθανότατα θα επηρεάσει τις ζωές και την υγεία των πενθούντων για πολλά χρόνια.

Ένας στους τέσσερις ενήλικες στις ΗΠΑ έχει βιώσει το θάνατο ενός μέλους της οικογένειας ή στενού φίλου λόγω της COVID-19, σύμφωνα με μια μελέτη με επικεφαλής ερευνητές στο Γραφείο Κοινοτικής Υγείας & Έρευνας του Πανεπιστημίου του Αρκάνσας για Ιατρικές Επιστήμες (UAMS). Η μελέτη, η έκθεση σε θάνατο από την COVID-19 μεταξύ ενηλίκων στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέλυσε τις απαντήσεις των συμμετεχόντων που ανέφεραν μόνοι τους το θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου λόγω COVID-19.

Άλλες μελέτες δείχνουν ότι όσοι βίωσαν απώλεια λόγω COVID-19 υπέφεραν επίσης παρατεταμένη ή περίπλοκη θλίψη και ότι όσοι θρηνούν για την απώλεια ενός στενού συγγενή ή φίλου βιώνουν αυξημένες πιθανότητες για προβλήματα σωματικής υγείας και υψηλότερα ποσοστά αναπηρίας, χρήσης φαρμάκων, νοσηλείας και συμπτώματα κατάθλιψης. «Οι άνθρωποι που υπέστησαν απώλεια κατά τη διάρκεια της πανδημίας μπορεί να υποφέρουν ακόμη», είπε ο Don E. Willis, Ph.D., επίκουρος καθηγητής στο Γραφείο Κοινοτικής Υγείας & Έρευνας. «Ο αντίκτυπος της πανδημίας δεν τελειώνει στο σημείο του θανάτου, αλλά κυματίζει στα κοινωνικά δίκτυα. Ακόμα κι αν ο τελευταίος θάνατος από τον COVID-19 επρόκειτο να συμβεί αύριο, η εκπληκτική απώλεια ζωών από την πανδημία πιθανότατα θα επηρεάσει τις ζωές και την υγεία των πενθούντων για πολλά χρόνια».

Οι ερευνητές του UAMS διαπίστωσαν επίσης ότι οι μειονοτικοί πληθυσμοί – ιδιαίτερα οι μαύροι – αντιμετώπισαν μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου λόγω COVID-19, όπως και άτομα 60 ετών και άνω, παντρεμένα ζευγάρια ή άτομα που είχαν εγκαταλείψει τη θεραπεία λόγω κόστους υγειονομικής περίθαλψης. «Αυτή η μελέτη έδειξε ότι υπήρξαν μεγάλες φυλετικές ανισότητες στην έκθεση στην απώλεια στενών φίλων ή οικογένειας λόγω COVID-19», είπε ο Willis. «Αυτό είναι κρίσιμο για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο η πανδημία μπορεί να διαμορφώσει τις ανισότητες στην υγεία προχωρώντας, επειδή η άνιση έκθεση σε θάνατο συμβάλλει στις φυλετικές ανισότητες στην υγεία».

Υπήρξαν περισσότεροι από 1 εκατομμύριο θάνατοι που σχετίζονται με την COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Σχεδόν 12.700 Αρκάνσανοι έχουν πεθάνει από τον ιό, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας του Αρκάνσας, το οποίο ανέφερε επίσης ότι το 72% των πολιτών που πέθαναν από COVID-19 από τον Φεβρουάριο του 2021 δεν είχαν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κοροναϊού. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ενέκρινε δισθενή ενισχυτικά εμβόλια τόσο για την Pfizer όσο και για τη Moderna, οι οποίες στοχεύουν σε νέες παραλλαγές Omicron.

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κίνα: Οι θάνατοι από COVID-19 αυξάνονται σε «κανονικό» εύρος

Οι περισσότερες χώρες της Ε.Ε τάσσονται υπέρ των ελέγχων στα αεροδρόμια - Αντιδρά η Κίνα

Μειωμένος επιπολασμός της γρίπης που ενδεχομένως σχετίζεται με μέτρα δημόσιας υγείας κατά της COVID-19 στην Κίνα

Συναγερμός για αύξηση των κρουσμάτων μετά την ανακάλυψη παραλλαγών της Omicron

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τιμή έναντι υγείας: Οι αγοραστές τροφίμων επιλέγουν την τιμή, λέει μελέτη

"Με βάση αυτά τα ευρήματα, είναι δυνατόν να συμπεράνουμε ότι μια μέτρια επιδότηση μετά το πρόγραμμα, μόλις οι συμμετέχοντες σε αυτό αποχωρήσουν -για να δοθούν κίνητρα για πιο υγιεινές επιλογές τροφίμων- μπορεί να είναι ένας πιο βιώσιμος τρόπος για να παραταθεί ο αντίκτυπος του προγράμματος και να οδηγήσει σε μακροπρόθεσμες πιο υγιεινές αγορές τροφίμων".

Η κατανάλωση τροφής με συγκεκριμένη σειρά μπορεί να επιβραδύνει τη γήρανση και να ελέγξει τον διαβήτη

Διατροφολόγιο διαβήτης: Η ισορροπημένη διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στη συνολική υγεία των ανθρώπων, οι διαβητικοί συχνά δυσκολεύονται να κάνουν τις σωστές διατροφικές επιλογές προκειμένου να διατηρήσουν υπό έλεγχο τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους

DNAmFitAge - Δείκτης βιολογικής ηλικίας που ενσωματώνει τη φυσική κατάσταση

"Οι πρόσφατα κατασκευασμένοι βιοδείκτες των δεδομένων μεθυλίωσης του DNA DNAm και του "βιολογικού δείκτη ηλικίας που ενσωματώνει τη φυσική κατάσταση"  DNAmFitAge παρέχουν στους ερευνητές και τους γιατρούς μια νέα μέθοδο για την ενσωμάτωση της φυσικής κατάστασης στα επιγενετικά ρολόγια και υπογραμμίζουν την επίδραση που έχει ο τρόπος ζωής στο μεθυλόμορφο γήρας".