Πολιτική Υγείας

CDC: Ένα νέο στέλεχος Omicron φαίνεται να καταλαμβάνει τις ΗΠΑ

CDC: Ένα νέο στέλεχος Omicron φαίνεται να καταλαμβάνει τις ΗΠΑ

CDC: Δεδομένου του υψηλού επιπέδου πληθυσμιακής ανοσίας στις ΗΠΑ, ακόμη και αν τα κρούσματα αρχίσουν να αυξάνονται σημαντικά, δεν θα υπάρξει δραματική αύξηση των νοσηλειών ή των θανάτων.

Μια νέα παραλλαγή της Omicron κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Η υποπαραλλαγή της Omicron, που ονομάζεται XBB.1.5, έχει εγείρει ανησυχίες για ένα άλλο πιθανό κύμα κρουσμάτων Covid μετά την πολυάσχολη περίοδο των διακοπών. Το CDC προέβλεψε ότι περίπου το 40% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid στις ΗΠΑ προκαλούνται από το στέλεχος XBB.1.5, από 20% πριν από μια εβδομάδα. Στα βορειοανατολικά, περίπου το 75% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αναφέρεται ότι είναι XBB.1.5.

Δεν είναι ακόμη σαφές από πού προήλθε αυτή η έκδοση του omicron, αλλά φαίνεται να εξαπλώνεται γρήγορα εδώ. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι προκαλεί πιο σοβαρή ασθένεια από οποιονδήποτε άλλο ιό όμικρον, δήλωσε η Δρ Barbara Mahon, διευθύντρια του τμήματος Coronavirus and Other Respiratory Viruses του CDC. Ενώ οι συνολικές νοσηλείες Covid αυξάνονται σε όλη τη χώρα, περιοχές όπως τα βορειοανατολικά που έχουν δει υψηλά επίπεδα της νέας παραλλαγής δεν έχουν παρουσιάσει δυσανάλογη αύξηση των νοσηλειών, είπε ο Mahon. «Βλέπουμε ότι τα νοσοκομεία έχουν αυξηθεί συνολικά σε όλη τη χώρα», είπε. “Δεν φαίνεται να αυξάνονται περισσότερο στις περιοχές που έχουν περισσότερο XBB.1.5.”

Ο μέσος όρος των επτά ημερών ημερήσιων νοσηλειών Covid έφτασε τις 42.140 την Παρασκευή, σημειώνοντας αύξηση 4,2% από δύο εβδομάδες προηγουμένως, σύμφωνα με καταμέτρηση του NBC News. Ο μέσος όρος των ημερήσιων εισαγωγών στη μονάδα εντατικής θεραπείας επτά ημερών έχει επίσης αυξηθεί σε 5.125 την ημέρα, αύξηση άνω του 9% σε σχέση με πριν από δύο εβδομάδες. Υπάρχουν πολλά που είναι ακόμα άγνωστα σχετικά με την τελευταία υποπαραλλαγή, συμπεριλαμβανομένου του εάν είναι πιο μεταδοτική από άλλες μορφές όμικρον, είπε ο Mahon.

Άλλοι επιστήμονες ανησυχούν ότι το XB.1.5 είναι ακόμη καλύτερο στο να παρακάμψει τα αντισώματα που έχουμε δημιουργήσει από τα εμβόλια Covid και την προηγούμενη μόλυνση από τους πολλούς διαφορετικούς τύπους omicron που έχουν εξαπλωθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο, συμπεριλαμβανομένου του αρχικού BA.1 και του πιο πρόσφατου BQ.1.1 και BQ.1 υποπαραλλαγές. Το XBB.1.5 είναι συγγενής της παραλλαγής omicron XBB, η οποία είναι ένας ανασυνδυασμός των υποπαραλλαγών omicron BA.2.10.1 και BA.2.75. Σε συνδυασμό, το XBB και το XBB.1.5 αποτελούν το 44% των περιπτώσεων στις ΗΠΑ, παραγκωνίζοντας άλλες παραλλαγές της Omicron.

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΕΟΔΥ: Εβδομαδιαία Έκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης Αναπνευστικών Λοιμώξεων (19–25 Δεκεμβρίου 2022)

Η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων COVID-19 στην Κίνα αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης νέου μεταλλαγμένου κορωνοϊού στον κόσμο

Οι νοσηλείες σηματοδοτούν την αύξηση του κινδύνου COVID-19 για τους ηλικιωμένους των ΗΠΑ

Πρώτη αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των ανανεωμένης σύνθεσης εμβολίων, με βάση στοιχεία πραγματικών εμβολιασμών από τα CDC των ΗΠΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αυτοψία Υφυπουργού Υγείαςστους χώρους της Ψυχιατρικής Κλινικής στο «Αγία Όλγα»

Βαρτζόπουλος Αγία Όλγα: Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την άθλια κατάσταση που επικρατεί στους χώρους της ψυχιατρικής κλινικής, μετά τις σχετικές καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Παύεται από τα καθήκοντά της η Διοίκηση του Γ.Ν Νέας Ιωνίας Κωνσταντοπούλειο «Αγ. Όλγα»

Κωνσταντοπούλειο: Παρά τις εντολές του Υπουργείου Υγείας, διαιωνίζεται μια απαράδεκτη κατάσταση για χώρους νοσηλείας, γνωστή μάλιστα από ετών στη διοίκηση του Νοσοκομείου. 

Αυξανόμενη δυσαρέσκεια για τη μεταναστευτική πολιτική

Γερμανία: Τα μέτρα, ως απάντηση σε μια ξαφνική εισροή αιτούντων άσυλο, περιλαμβάνουν τη δυνατότητα παράτασης της περιόδου κατά την οποία οι πρόσφυγες μπορούν να κρατούνται στα εξωτερικά σύνορα και την εφαρμογή αυστηρών κριτηρίων μετανάστευσης ώστε να συμπεριληφθούν περισσότερα άτομα. 

Γιάννης Οικονόμου - Μέτρα για τη μείωση του κυκλοφοριακού στην Αθήνα και την αποσυμφόρηση του Κηφισού ανακοίνωσε ο υπουργός

«Θα είμαστε συνεχώς στο πεδίο, ενισχύουμε την τροχαία, ενισχύουμε τις δυνάμεις για να συμβάλλουμε με μικρές και μεγαλύτερες παρεμβάσεις όπου χρειάζεται και όπου απαιτείται, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, για να περιορίσουμε όπου είναι δυνατόν την ταλαιπωρία που υφίστανται οι συμπολίτες μας εξαιτίας του πολύ μεγάλου όγκου αυτοκινήτων που κινείται και στον Κηφισό και στο κέντρο της Αθήνας και αλλού», πρόσθεσε.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Τώρα η μεγάλη μας προτεραιότητα είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Σε ποιους πυλώνες στηρίζεται το σχέδιο της Υγείας και πώς πρόκειται να πορευθεί η κυβέρνηση σε σχέση με το ΕΚΑΒ, το νέο ΕΣΥ, τις προσλήψεις και τις ελλείψεις που παρατηρούνται στα φάρμακα;

Σήμερα στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού

Βουλή προϋπολογισμός: Παρά το γεγονός ότι η χρονιά που μας πέρασε και που συνεχίζουμε να διανύουμε ήταν πάρα πολύ δύσκολη λόγω των φυσικών καταστροφών, εντούτοις κλείνει με πρωτογενές πλεόνασμα που κυμαίνεται κοντά στο 1,1% κι όχι 0,7%, όπως ήταν η επίσημη στόχευση, ιδιαίτερα μετά και τη θεομηνία Daniel.

ΚΕΤΕΚΝΥ - Έχει ετοιμάσει νέο σύστημα κοστολόγησης σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας

ΚΕΤΕΚΝΥ: Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το νέο σύστημα κοστολόγησης σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας με DRGs. Ήδη το Κέντρο Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών ΚΕΤΕΚΝΥ, το Ινστιτούτο για τα DRGs, έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία ένταξης όλων των νοσοκομείων στην ενιαία ψηφιακή πλατφόρμα ώστε να καταγράφονται ηλεκτρονικά όλα τα δεδομένα. […]