Ρεπορτάζ Υγείας

ΗΠΑ CDC: Γκέι & αμφιφυλόφιλοι άνδρες με αυξημένο κίνδυνο για τον ιό της ευλογιάς των πιθήκων

ΗΠΑ CDC: Γκέι & αμφιφυλόφιλοι άνδρες με αυξημένο κίνδυνο για τον ιό της ευλογιάς των πιθήκων

Η ευλογιά των πιθήκων δεν αποτελεί απειλή για το ευρύ κοινό: Dr. Amish Adalja Παραδοσιακά, οι λοιμώξεις μεταδίδονται με το άγγιγμα ή το δάγκωμα από μολυσμένα άγρια ​​ζώα στη δυτική και κεντρική Αφρική, αλλά ο οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών σημείωσε ότι το ξέσπασμα είναι ένα «εξαιρετικά ασυνήθιστο γεγονός».

ΗΠΑ CDC: Το ξέσπασμα στην Ευρώπη φαίνεται να προκλήθηκε από σεξουαλική δραστηριότητα σε ρέιβ στην Ισπανία και το Βέλγιο υποστηρίζει πρώην αξιωματούχος του ΠΟΥ. Αξιωματούχοι στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) προειδοποιούν ότι ενώ οποιοσδήποτε μπορεί να μολυνθεί από τον ιό της ευλογιάς των πιθήκων, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για τους άνδρες στην ομοφυλοφιλική και αμφιφυλόφιλη κοινότητα.

«Η συνειδητοποίηση αυτής της πραγματικότητας είναι κρίσιμης σημασίας για την ενδυνάμωση των ανθρώπων να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με την προσωπική τους υγεία και την υγεία της κοινότητάς τους», δήλωσε ο επιδημιολόγος του CDC Δρ Τζον Μπρουκς σε τηλεενημέρωση τη Δευτέρα.

Ο Μπρουκς, ο οποίος είναι μέλος του Τμήματος Πρόληψης του HIV/AIDS, είπε ότι αν και ο ιός δεν είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη, μπορεί να μεταδοθεί τόσο με την προσωπική όσο και με τη σεξουαλική επαφή, με ένα αξιοσημείωτο κλάσμα καταγεγραμμένων περιπτώσεων να εμφανίζεται μεταξύ ομοφυλόφιλων ανδρών.

Όποιος έχει εξάνθημα ή βλάβες στις περιοχές των γεννητικών οργάνων και του πρωκτού θα πρέπει να αξιολογηθεί πλήρως. “Θυμηθείτε, οι μολυσματικές ασθένειες δεν νοιάζονται για τα σύνορα ή τα κοινωνικά δίκτυα. Ορισμένες ομάδες μπορεί να έχουν περισσότερες πιθανότητες έκθεσης αυτή τη στιγμή, αλλά σε καμία περίπτωση ο τρέχων κίνδυνος έκθεσης στην ευλογιά των πιθήκων δεν είναι αποκλειστικά για την ομοφυλοφιλική και αμφιφυλόφιλη κοινότητα στις ΗΠΑ. ” αυτός πρόσθεσε.

Ο Δρ Ντέιβιντ Χέιμαν, ο οποίος ηγήθηκε στο παρελθόν του τμήματος έκτακτης ανάγκης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), είπε στο Associated Press τη Δευτέρα ότι η επιδημία στην Ευρώπη φαίνεται να προκλήθηκε από σεξουαλική δραστηριότητα σε ρέιβ στην Ισπανία και το Βέλγιο.

Ο ΠΟΥ έχει καταγράψει περισσότερα από 90 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων σε δώδεκα χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, μέχρι στιγμής, και αυτά τα κρούσματα ήταν ήπια και δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι. Η ευλογιά των πιθήκων δεν αποτελεί απειλή για το ευρύ κοινό: Dr. Amish Adalja Παραδοσιακά, οι λοιμώξεις μεταδίδονται με το άγγιγμα ή το δάγκωμα από μολυσμένα άγρια ​​ζώα στη δυτική και κεντρική Αφρική, αλλά ο οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών σημείωσε ότι το ξέσπασμα είναι ένα «εξαιρετικά ασυνήθιστο γεγονός».

Ωστόσο, αξιωματούχοι του ΠΟΥ περιέγραψαν τις μολύνσεις ως «δυνάμενες να περιοριστούν», προειδοποιώντας κατά των στιγματιστικών ομάδων.

Τα συμπτώματα του ιού – που προέρχεται από την ίδια οικογένεια ιών με την ευλογιά – περιλαμβάνουν πυρετό, ρίγη, εξάνθημα και πόνους, πριν εμφανιστούν βλάβες.

Η πλειοψηφία των ασθενών αναρρώνει μέσα σε αρκετές εβδομάδες χωρίς να απαιτείται νοσηλεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Για απόπειρα «εκφοβισμού και τρομοκράτησης» της κοινής γνώμης με την ευλογιά των πιθήκων από τα media διαμαρτύρονται οι Γερμανοί παιδίατροι.

Ευλογιά των πιθήκων: Απόφαση ΕΕΕ-Σε ποιες περιπτώσεις συστήνεται το εμβόλιο

Τα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων σε μη ενδημικές χώρες μπορούν να περιοριστούν, δήλωσε τη Δευτέρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΟΔΥ: Παγκόσμια Ημέρα Διπολικής Διαταραχής

ΕΟΔΥ: Η 30ή Μαρτίου έχει ανακηρυχτεί ως Παγκόσμια Ημέρα Διπολικής Διαταραχής (World Bipolar Day), τιμώντας με αυτό τον τρόπο τους ασθενείς και τις οικογένειες τους, που βιώνουν τις επιπτώσεις της νόσου.

Η υψηλή υγρασία και η χαμηλή θερμοκρασία άλλαξαν την εξάπλωση της COVID-19 στη Βραζιλία, αλλά μόνο ελαφρώς, σύμφωνα με μελέτη

Αν και η μετεωρολογία παίζει μικρό ρόλο στην εξάπλωση της COVID-19, οι συγγραφείς τονίζουν ότι πιο αποδεδειγμένα μέτρα μετριασμού, όπως τα εμβόλια και άλλα μέτρα δημόσιας υγείας, είναι πιο πιθανό να μειώσουν τη μετάδοση της νόσου. Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό GeoHealth.

Να αποκατασταθεί η αδικία στις παιδιατρικές φυσικοθεραπείες ειδικής αγωγής

ΕΕΝΑ: Την άμεση αποκατάσταση μιας αδικίας, που στερεί από χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής θεραπευτή, ζητάει από τα αρμόδια υπουργεία η Ελληνική Εταιρεία Νευροεξελικτικής Αγωγής.

Η απώλεια κιλών μπορεί να ωφελήσει την καρδιά σας - ακόμη κι αν ανακτηθεί κάποιο βάρος

"Αυτό που είναι ακόμη άγνωστο είναι εάν αυτές οι προσωρινές βελτιώσεις στο βάρος και στους καρδιομεταβολικούς παράγοντες κινδύνου μετά από παρέμβαση απώλειας βάρους (συμπεριφορικής ή φαρμακολογικής) οδηγούν σε μακροπρόθεσμο κλινικό όφελος. Με άλλα λόγια, είναι καλύτερο να έχεις χάσει και να ανακτήσεις παρά να μην έχεις χάσει ποτέ καθόλου;"

Το αλλεργικό άσθμα και το έκζεμα συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο οστεοαρθρίτιδας

"Τα ευρήματά μας παρέχουν περαιτέρω στήριξη στην ιδέα ότι τα αλλεργικά μονοπάτια μπορεί να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οστεοαρθρίτιδας. Εάν αυτό είναι πράγματι αληθές, οι μη ατοπικοί ασθενείς μπορεί επίσης να επωφεληθούν από τη χρήση θεραπειών που αναστέλλουν τα μαστοκύτταρα και τις αλλεργικές κυτταροκίνες για τη θεραπεία ή την πρόληψη της οστεοαρθρίτιδας".

Ευεργετικά βακτήρια στο βρεφικό έντερο χρησιμοποιούν το άζωτο από το μητρικό γάλα για να υποστηρίξουν την υγεία του μωρού

Το επόμενο βήμα είναι να εξεταστεί η διαδικασία στο ανθρώπινο σύστημα, "εξετάζοντας το μητρικό γάλα, την ανάπτυξη και την εξέλιξη των βρεφών και τη λειτουργία του μικροβιώματος όσον αφορά τη χρήση της ουρίας", λέει ο Sela.