ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ευλογιά των πιθήκων: Για απόπειρα «εκφοβισμού και τρομοκράτησης» της κοινής γνώμης, μιλούν οι Γερμανοί παιδίατροι

Ευλογιά των πιθήκων: Για απόπειρα «εκφοβισμού και τρομοκράτησης» της κοινής γνώμης, μιλούν οι Γερμανοί παιδίατροι

Ο πρόεδρος της Ένωσης Γερμανών Παιδιάτρων σημειώνει επίσης ότι «τα δεδομένα από την Αφρική δεν μπορούν να μεταφερθούν απευθείας στις τοπικές συνθήκες στην Ευρώπη λόγω της κακής γενικής κατάστασης της υγείας στη Μαύρη ήπειρο».

Ευλογιά των πιθήκων: Οι Γερμανοί παιδίατροι προειδοποιούν για «τρομοκρατία» Τα καταγεγραμμένα κρούσματα οφείλονται «κυρίως σε σεξουαλικές επαφές, επομένως, τα παιδιά σίγουρα δεν είναι μεταξύ εκείνων με αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης. Για απόπειρα «εκφοβισμού και τρομοκράτησης» της κοινής γνώμης  με την ευλογιά των πιθήκων από τα media διαμαρτύρονται οι γερμανοί παιδίατροι. Ο ιός της ευλογιάς των πιθήκων είναι «πολύ λιγότερο μεταδοτικός από την covid και μεταδίδεται σχεδόν αποκλειστικά μέσω στενής σωματικής επαφής και σωματικών υγρών», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Γερμανών Παιδιάτρων (BVKJ), Τόμας Φίτσμπαχ στην «Neue Osnabrücker Zeitung».

Δεν μπορούν να κολλήσουν τα παιδιά

Τα καταγεγραμμένα κρούσματα οφείλονται «κυρίως σε σεξουαλικές επαφές, επομένως, τα παιδιά σίγουρα δεν είναι μεταξύ εκείνων με αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης», προσθέτει ο δρ Φίτσμπαχ.

Στο ίδιο μήκος κύματος,ο δρ Τόμπιας Τενενμπάουμ, πρόεδρος της Γερμανικής Εταιρείας Παιδιατρικών Λοιμωδών Νοσημάτων, τονίζει ότι «στη σημερινή  κατάσταση στην Ευρώπη, είναι εξαιρετικά απίθανο τα παιδιά να μολυνθούν από ευλογιά των πιθήκων» και εξηγεί: «Δεν υπάρχουν επίσης γνωστές περιπτώσεις εξάπλωσης της ευλογιάς των πιθήκων στις οικογένειες στην Ευρώπη, επομένως οι γονείς δεν χρειάζεται να ανησυχούν αυτή τη στιγμή».

Σύμφωνα με τον δρ Τενενμπάουμ, οι αναφορές για μια ιδιαίτερη κατάσταση κινδύνου για τα παιδιά «επί του παρόντος δεν έχουν βάση».

Δεν αναμένεται μεγάλη εξάπλωση

Ο πρόεδρος της Ένωσης Γερμανών Παιδιάτρων σημειώνει επίσης ότι «τα δεδομένα από την Αφρική δεν μπορούν να μεταφερθούν απευθείας στις τοπικές συνθήκες στην Ευρώπη λόγω της κακής γενικής κατάστασης της υγείας στη Μαύρη ήπειρο».

Ο δρ Τενεμπάουμ δεν αναμένει μεγάλη εξάπλωση της ευλογιάς των πιθήκων μεταξύ των ενηλίκων.

«Η κατάσταση κινδύνου είναι χαμηλή γιατί ο ιός μεταδίδεται μόνο μέσω στενής σωματικής επαφής, δηλαδή μέσω σωματικών υγρών και όχι μέσω μόλυνσης από σταγονίδια όπως το φτέρνισμα, ο βήχας ή η ομιλία», τονίζει ο πρόεδρος της Γερμανικής Εταιρείας Παιδιατρικών Λοιμωδών Νοσημάτων και εκτιμά πως «πιθανότατα δεν υπάρχει μια νέα επιδημία μπροστά μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ευλογιά των πιθήκων: Απόφαση ΕΕΕ-Σε ποιες περιπτώσεις συστήνεται το εμβόλιο

Τα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων σε μη ενδημικές χώρες μπορούν να περιοριστούν, δήλωσε τη Δευτέρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι της Φλόριντα ερευνούν «υποτιθέμενη» υπόθεση ευλογιάς των πιθήκων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το λιώσιμο των πάγων της Αρκτικής θα μπορούσε να έχει γεωπολιτικές επιπτώσεις στη ναυτιλία

Ενώ οι διαδρομές θα μπορούσαν να σημαίνουν εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων για το διεθνές εμπόριο, σημαίνουν επίσης ότι το μεταβαλλόμενο κλίμα στην Αρκτική θα θέσει σε κίνδυνο πολλά είδη που ζουν σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.

Σύνδρομο Marfan: Μια διαταραχή των συνδετικών ιστών του σώματος

Σύνδρομο Marfan: Το σύνδρομο Marfan είναι μια κληρονομική διαταραχή των συνδετικών ιστών του σώματος, μιας ομάδας ιστών που διατηρούν τη δομή του σώματος και υποστηρίζουν εσωτερικά όργανα και άλλους ιστούς.

Καρκίνος νεφρού: Nέες προοπτικές θεραπείας

Καρκίνος νεφρού: Ερευνητές στο Karolinska Institutet στη Σουηδία συνδέουν την αντίσταση στη θεραπεία σε μια θανατηφόρα μορφή καρκίνου του νεφρού με τη χαμηλή περιεκτικότητα σε μιτοχόνδρια στο κύτταρο. Όταν αύξησαν το μιτοχονδριακό περιεχόμενο με έναν αναστολέα, τα καρκινικά κύτταρα ανταποκρίθηκαν στη θεραπεία. Τα ευρήματά τους, τα οποία δημοσιεύονται στο Nature Metabolism, προσφέρουν ελπίδα για πιο στοχευμένα φάρμακα για τον καρκίνο.

Καρκίνος παγκρέατος: Ανακαλύφθηκε μοριακός διακόπτης που πυροδοτεί τη μετάσταση

Καρκίνος παγκρέατος: Ερευνητές στο HICCC στο NewYork-Presbyterian/Columbia University ανακάλυψαν μια πρωτεΐνη της οποίας το επίπεδο έκφρασης λειτουργεί ως μοριακός διακόπτης μεταξύ της πρωτοπαθούς ανάπτυξης καρκίνου και της μεταστατικής διάδοσης στα κύτταρα.