Ρεπορτάζ Υγείας

ΗΠΑ: Αυξημένη επισκεψιμότητα στο διαδίκτυο για εναλλακτικές θεραπείες

ΗΠΑ: Αυξημένη επισκεψιμότητα στο διαδίκτυο για εναλλακτικές θεραπείες

Για παράδειγμα, οι άνθρωποι που ζουν στη Χαβάη χρησιμοποιούν περισσότερο εναλλακτικά φάρμακα και θεραπείες. Μεταξύ Μαΐου 2021 και Απριλίου 2022 πραγματοποιήθηκαν 1.925 έρευνες ανά 10.000 άτομα, που είναι περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη πολιτεία.

HΠΑ: Οι εναλλακτικές θεραπείες είναι επικερδείς επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από την αποτελεσματικότητά τους. Ένα σημάδι αυτού είναι η αύξηση των αναζητήσεων στο Διαδίκτυο για τέτοια διορθωτικά μέτρα. Νέα έρευνα αποκάλυψε τις δέκα πιο δημοφιλείς μορφές εναλλακτικών φαρμάκων και θεραπειών που χρησιμοποιούνται στις ΗΠΑ.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 31 εκατομμύρια αναζητήσεις μεταξύ Μαΐου 2021 – Απριλίου 2022.

Αυτά τα δεδομένα υποδηλώνουν τις θεραπείες που προτιμώνται περισσότερο από τους πολίτες των ΗΠΑ.

Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας στο NiceRx πραγματοποίησαν έρευνα για να αποκαλύψουν τις πιο δημοφιλείς μορφές εναλλακτικών φαρμάκων και θεραπειών, καθώς και τις πολιτείες που χρησιμοποιούν αυτές τις μορφές περισσότερο και λιγότερο.

Οι δέκα πιο δημοφιλείς μορφές εναλλακτικών φαρμάκων και θεραπειών είναι: Κατάταξη εναλλακτικών φαρμάκων και θεραπειών Αριθμός αναζητήσεων Google (ΗΠΑ)

1 Χειροπρακτική 9.400.000

2 Βελονισμός 3.884.000

3 Gua sha 3.352.000

4 Νηστεία 3.239.000

5 Τσάκρα 3.017.000

6 Ρεφλεξολογία 2.045.000

7 Ρέικι 1.950.000

8 Φενγκ Σούι 1.650.000

9 Μασάζ θεραπεία 1.630.000

10 Ταϊλανδέζικο μασάζ 1.591.000

Η έρευνα αποκάλυψε ότι σε όλες τις ΗΠΑ η χειροπρακτική κατέχει την πρώτη θέση με περισσότερες από 9 εκατομμύρια αναζητήσεις μεταξύ Μαΐου 2021 – Απριλίου 2022.

Αυτό είναι αν και υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία ότι αυτή η θεραπεία μπορεί να βοηθήσει άτομα με πιο σοβαρές παθήσεις ή προβλήματα που δεν επηρεάζουν τους μύες ή τις αρθρώσεις, όπως άσθμα, αλλεργίες και προβλήματα ψυχικής υγείας. Λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με την αποτελεσματικότητα της προσέγγισης για τους μύες και τις αρθρώσεις, η χειροπρακτική δεν είναι ευρέως διαθέσιμη από πολλά υποστηριζόμενα από το κράτος συστήματα υγειονομικής περίθαλψης. Δεύτερος στη λίστα είναι ο βελονισμός, που είναι μια θεραπεία που προέρχεται από την αρχαία κινεζική ιατρική.

Οι λεπτές βελόνες εισάγονται σε ορισμένα σημεία του σώματος για θεραπευτικούς ή προληπτικούς σκοπούς.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το gua sha, το οποίο είναι μια εναλλακτική θεραπεία που περιλαμβάνει το ξύσιμο του δέρματός σας με ένα εργαλείο μασάζ για τη βελτίωση της κυκλοφορίας σας. Μπορεί να οδηγήσει σε μώλωπες ή αποχρωματισμό και τα στοιχεία για την αποτελεσματικότητά του είναι περιορισμένα.

Μέσα στα σύνολα δεδομένων υπάρχουν μερικά ενδιαφέροντα μοτίβα.

Για παράδειγμα, οι άνθρωποι που ζουν στη Χαβάη χρησιμοποιούν περισσότερο εναλλακτικά φάρμακα και θεραπείες.

Μεταξύ Μαΐου 2021 και Απριλίου 2022 πραγματοποιήθηκαν 1.925 έρευνες ανά 10.000 άτομα, που είναι περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη πολιτεία. Αντίθετα, όσοι διαμένουν στη Γεωργία χρησιμοποιούν λιγότερο εναλλακτικά φάρμακα και θεραπείες, εάν τα δεδομένα αναζήτησης στο Διαδίκτυο αντικατοπτρίζουν τα ποσοστά χρήσης.

Μεταξύ της ίδιας χρονικής περιόδου, οι άνθρωποι στη Γεωργία πραγματοποίησαν 103 αναζητήσεις ανά 100.000 άτομα, που είναι πάνω από 1.800 λιγότερες από τη Χαβάη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Επιστήμονες εντοπίζουν θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην πρόληψη βακτηριακών λοιμώξεων

Γιόγκα και τάι τσι βελτιώνουν την ψυχική και σωματική υγεία των βετεράνων

Εγκρίθηκε βιολογική Θεραπεία για την νόσο του Crohn

Ανακαλύφθηκε κοινό γονίδιο στους καρκίνους πνεύμονα και παγκρέατος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

NHS: Η κυβέρνηση καθυστερεί τα σχέδια διπλασιασμού των φοιτητών ιατρικής στην Αγγλία

NHS: Οι υπουργοί υποστήριξαν τον διπλασιασμό των θέσεων ιατρικής σχολής έως το 2031 από 7.500 σήμερα σε 15.000, με περισσότερες θέσεις ιατρικών σχολών σε περιοχές με τις μεγαλύτερες ελλείψεις σε να ανεβάσει επίπεδο εκπαίδευσης και να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της γεωγραφικής ανισότητας.

Γιατί οι απαγορεύσεις στα smartphone και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για εφήβους θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό

Θέτοντας φραγμούς και απαγορεύσεις, διαβρώνουμε την εμπιστοσύνη μεταξύ εκείνων που θα μπορούσαν να πληγούν και εκείνων που μπορούν να τους βοηθήσουν. Αν και αυτές οι προτάσεις έρχονται με τις καλύτερες προθέσεις, δυστυχώς είναι καταδικασμένες να αποτύχουν. Αυτό που θα έπρεπε να ζητάμε είναι καλύτερη κατανόηση από τους ενήλικες και καλύτερη εκπαίδευση για τους νέους.

Οι τραυματισμοί νεαρών εργαζομένων αυξάνονται μετά τη νομιμοποίηση των πωλήσεων μαριχουάνας για ψυχαγωγία

Η ομάδα της Sabia πιστεύει ότι η χαλάρωση των νόμων σχετικά με την ψυχαγωγική μαριχουάνα μπορεί να βλάψει τους νεότερους εργαζόμενους, συγκεκριμένα. Αυτό είναι «σύμφωνο με την υπόθεση ότι η ψυχαγωγική μαριχουάνα εμποδίζει τη γνωστική λειτουργία και τη φροντίδα τους» είπαν οι ερευνητές.

Μηνιγγίτιδα: Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση η φοιτήτρια στη ΜΕΘ του ΠΓΝΠ

Μηνιγγίτιδα: Η φοιτήτρια κατέρρευσε το απόγευμα της Τετάρτης στον χώρο του Τμήματος Μαθηματικών όπου και φοιτά και μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πατρών.

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Επιδείνωση καιρού από το βράδι της Κυριακής 25/02

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Τα έντονα φαινόμενα που θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, γρήγορα θα επεκταθούν στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Η πρώιμη έκθεση στον αέρα σε μόλυβδο σχετίζεται με χαμηλότερο IQ και αυτοέλεγχο

Μελλοντικές μελέτες μπορούν να εξετάσουν εάν άλλοι παράγοντες στο περιβάλλον ενός παιδιού τροποποιούν τη ρύπανση από μόλυβδο και γιατί τα αγόρια φαίνεται να είναι πιο ευαίσθητα.

Γιατί η ιλαρά επιστρέφει στο Ηνωμένο Βασίλειο;

Οι περισσότεροι άνθρωποι που κολλάνε ιλαρά αναρρώνουν μέσα σε επτά έως 10 ημέρες, αλλά σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσει πνευμονία, μηνιγγίτιδα, επιληπτικές κρίσεις, επιπλοκές που οδηγούν σε τύφλωση, ακόμη και θάνατο.