Ρεπορτάζ Υγείας

Ηνωμένο Βασίλειο: Περιπτώσεις παιδικής υποθερμίας στο Γιορκ σύμφωνα με επικεφαλής υγείας

Ηνωμένο Βασίλειο: Περιπτώσεις παιδικής υποθερμίας στο Γιορκ σύμφωνα με επικεφαλής υγείας

Ηνωμένο Βασίλειο: Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να ζεστάνουν τα σπίτια τους, παραλείποντας γεύματα και μειώνοντας την ποσότητα των θρεπτικών τροφίμων λόγω της αύξησης του κόστους των τροφίμων.

Μερικά παιδιά στο Γιορκ έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο με υποθερμία εν μέσω κρίσης κόστους ζωής, δήλωσε επικεφαλής της δημόσιας υγείας. Η διευθύντρια δημόσιας υγείας Σάρον Στολτς είπε ότι υπήρξαν τουλάχιστον δύο παραδείγματα μικρών βρεφών που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με την πάθηση. Είπε επίσης ότι είχαν ανησυχίες για οικογένειες που αγωνίζονται να ταΐσουν τα νεογέννητα παιδιά. Το συμβούλιο εξέταζε ποια υποστήριξη θα μπορούσε να παράσχει, είπε.

 

«Έχουμε σημαντικές ανησυχίες αυτή τη στιγμή σχετικά με τις οικογένειες που επέλεξαν να μη θηλάζουν τα βρέφη τους, αλλά να χρησιμοποιούν βρεφικό γάλα που [δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να αγοράσουν», είπε η κ. Stoltz. Πρόκειται για ένα αρνητικό φαινόμενο, καθώς δημοτικοί σύμβουλοι και τοπικοί υγειονομικοί αξιωματούχοι συζήτησαν την τελευταία έκθεση του Healthwatch York σχετικά με την κρίση κόστους ζωής κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του συμβουλίου υγείας και ευημερίας.

Σύμφωνα με την Local Democracy Reporting Service, η έκθεση διαπίστωσε ότι πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονταν να ζεστάνουν τα σπίτια τους, παραλείποντας γεύματα και μειώνοντας την ποσότητα των θρεπτικών τροφίμων που αγόραζαν λόγω της αύξησης του κόστους των τροφίμων. Αυτό συχνά είχε ως αποτέλεσμα την επιδείνωση των υπαρχουσών συνθηκών σωματικής ή/και ψυχικής υγείας, ανέφερε.

Ο διευθυντής του Healthwatch Sian Balsom είπε σε μια συνάντηση ότι ήταν η πρώτη φορά που ο οργανισμός ένιωσε την ανάγκη να βάλει μια προειδοποίηση περιεχομένου σε μια από τις αναφορές του λόγω του οδυνηρού χαρακτήρα του. «Πιστεύω ότι είναι πραγματικά αξιοσημείωτο το γεγονός ότι κάνουμε αυτές τις συζητήσεις και είναι πραγματικά απαίσιο που τόσοι πολλοί άνθρωποι στην κοινότητά μας επηρεάζονται βαθιά από αυτό». Επαίνεσε το έργο του εθελοντικού τομέα του Γιορκ για να βοηθήσει ανθρώπους που αγωνίζονται με το κόστος ζωής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Έξι προληπτικές συμβουλές για να αποφύγετε τα επείγοντα

Συμβουλές για μια ξεχωριστή εμπειρία στο κρύο νερό

Πώς μπορεί να βοηθήσει η έγκαιρη διάγνωση του υποθυρεοειδισμού στα βρέφη;

Εξελίξεις στη θεραπεία νεογνών με υποξυγοναιμική ισχαιμία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το  αυτοστίγμα επηρεάζει τον έλεγχο της γλυκόζης αίματος σε άτομα με διαβήτη τύπου 1

Αν και η διαπίστωση της συσχέτισης μεταξύ του αυτοστίγματος και της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης HbA1c είναι σημαντική, απαιτείται περαιτέρω διαχρονική έρευνα για να προσδιοριστεί εάν το αυτοστίγμα οδηγεί σε υποβέλτιστη γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη HbA1c", δήλωσε ο αντίστοιχος συγγραφέας Yukiko Onishi MD, Ph.D., του Ινστιτούτου Ιατρικής Επιστήμης, Asahi Life Foundation, στο Τόκιο. "Αυτή η έρευνα υποστηρίζει και αναδεικνύει τη σημασία της εξάλειψης του αυτοστίγματος κατά τη θεραπεία των ατόμων με διαβήτη τύπου 1".

H Κίνα λέει ότι οι θάνατοι από covid μειώθηκαν κατά σχεδόν 80 τοις εκατό

Η ανακοίνωση ήρθε κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης δημόσιας αργίας της Κίνας, της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς, με τις αρχές να προειδοποιούν προηγουμένως ότι η περίοδος των μαζικών ταξιδιών και των κοινωνικών συγκεντρώσεων μπορεί να προκαλέσει νέα έξαρση των λοιμώξεων. Από την Τρίτη, περίπου 664 εκατομμύρια ταξίδια είχαν πραγματοποιηθεί σε εθνικό επίπεδο κατά τη διάρκεια της ταξιδιωτικής περιόδου της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς, μετέδωσε το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CCTV, επικαλούμενο επίσημα στοιχεία.

Οι ανισότητες στην πρόσβαση στη μεταμόσχευση νεφρού μπορούν να μειωθούν μέσω μιας πολυεπίπεδης προσπάθειας βελτίωσης της ποιότητας, σύμφωνα με μελέτη

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι οι παρεμβάσεις μείωσαν την ανισότητα των μεταμοσχεύσεων και αύξησαν την επιβίωση μετά τη μεταμόσχευση, αλλά κανένα από τα δύο αποτελέσματα δεν βρέθηκε στατιστικά σημαντικό. "Είμαι υπερήφανος για τα αποτελέσματα της επιβίωσης μετά τη μεταμόσχευση, ιδίως δεδομένου ότι τα ποσοστά αποδοχής οργάνων μας είναι σχεδόν 2,5 φορές μεγαλύτερα από τον εθνικό μέσο όρο", δήλωσε ο Δρ DuBay. Σημείωσε επίσης ότι πέρυσι, το κέντρο του είχε τις δεύτερες περισσότερες προσθήκες στη λίστα αναμονής στις ΗΠΑ.

Η όσφρησή σας θα μπορούσε να προβλέψει πόσο θα ζήσετε

Προσδόκιμο ζωής: Ένα απλό τεστ οσμής που διαρκεί μόνο λίγα λεπτά, το οποίο θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί ως πολύτιμο εργαλείο για την αξιολόγηση του κινδύνου αδυναμίας ή ανθυγιεινής γήρανσης.

Απειλητικά email: Και πάλι φάρσα σε νοσοκομεία, στο αεροδρόμιο και σε εκκλησία

Απειλητικά email: Οκτώ νέα απειλητικά e-mail έφτασαν σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, έξι νοσοκομεία της Αττικής (Γεννηματάς, Παμμακάριστος, Ερρίκος Ντυνάν, Τζάνειο, Ευαγγελισμός και Παίδων) καθώς και σε μία εκκλησία, αλλά αποδείχτηκαν φάρσα.