ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Βρέφος: Πώς μπορεί να βοηθήσει η έγκαιρη διάγνωση του υποθυρεοειδισμού στα βρέφη;

Βρέφος: Πώς μπορεί να βοηθήσει η έγκαιρη διάγνωση του υποθυρεοειδισμού στα βρέφη;

Βρέφος: Ο προσυμπτωματικός έλεγχος νεογνών (NBS) και η διαχείριση του συγγενούς υποθυρεοειδισμού εξετάζονται σε μια κλινική έκθεση που δημοσιεύτηκε σε επιστημονικό άρθρο.

Ο προσυμπτωματικός έλεγχος νεογνών (NBS) και η διαχείριση του συγγενούς υποθυρεοειδισμού εξετάζονται σε μια κλινική έκθεση που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 19 Δεκεμβρίου στο Pediatrics. Σημειώνοντας ότι η έγκαιρη διάγνωση του συγγενούς υποθυρεοειδισμού από το NBS, που οδηγεί σε έγκαιρη και επαρκή θεραπεία, έχει ως αποτέλεσμα φυσιολογικά νευρογνωστικά αποτελέσματα στην ενήλικη ζωή, η Susan R. Rose, M.D., από το Ιατρικό Κέντρο Παίδων του Cincinnati Children’s Hospital, και οι συνεργάτες του προσφέρουν ενημερωμένες συστάσεις για τον έλεγχο και τη διαχείριση του συγγενούς υποθυρεοειδισμού.

Διαχείριση του υποθυρεοειδισμού στη βρεφική ηλικία

Οι συγγραφείς σημειώνουν ότι σε έναν παιδιατρικό πληθυσμό, το NBS από μόνο του δεν αρκεί για την πρόληψη των δυσμενών εκβάσεων από τον συγγενή υποθυρεοειδισμό. Εκτός από το NBS, η διάγνωση πρέπει να επιβεβαιωθεί έγκαιρα και η διαχείριση απαιτεί επίσης ακριβή ερμηνεία του ελέγχου της λειτουργίας του θυρεοειδούς, αποτελεσματική θεραπεία και συνεπή παρακολούθηση. Ενόψει των κλινικών συμπτωμάτων, οι γιατροί πρέπει να λάβουν υπόψη τον υποθυρεοειδισμό ακόμη και αν τα αποτελέσματα των εξετάσεων θυρεοειδούς NBS είναι φυσιολογικά. Η μέτρηση της θυρεοειδοτρόπου ορμόνης και της ελεύθερης θυροξίνης στον ορό ενδείκνυται, ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων NBS, όταν υπάρχουν κλινικά συμπτώματα και σημεία υποθυρεοειδισμού (μεγάλη οπίσθια φοντανέλα, μεγάλη γλώσσα, ομφαλοκήλη, παρατεταμένος ίκτερος, δυσκοιλιότητα, λήθαργος και/ή υποθερμία).

«Η αποτυχία της φυσιολογικής νευροανάπτυξης μπορεί να προκύψει από υποθυρεοειδισμό σε βρέφη που είχαν αρχικά φυσιολογικά αποτελέσματα NBS αλλά στα οποία ο υποθυρεοειδισμός εκδηλώνεται ή αποκτάται μετά από NBS ή με σφάλματα σε τεστ NBS», γράφουν οι συγγραφείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο υποθυρεοειδισμός μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο άνοιας

Ο υποθυρεοειδισμός συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο άνοιας

Οι ορμόνες επηρεάζουν την ψυχική υγεία;

Η παχυσαρκία αυξάνει τις πιθανότητες του παιδιού για διαβήτη τύπου 1

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

10 Τρόποι για να φροντίσετε την ψυχολογία σας

Ψυχική υγεία: Η αυτοφροντίδα μπορεί να διαδραματίσει ρόλο στη διατήρηση της ψυχικής σας υγείας και να βοηθήσει στην υποστήριξη της θεραπείας και της ανάρρωσής σας εάν έχετε ψυχική ασθένεια.