Ρεπορτάζ Υγείας

CDC: 1 βρέφος νεκρό από παρεχοϊό στις ΗΠΑ-Σε εγρήγορση γιατροί & γονείς για συμπτώματα

CDC: 1 βρέφος νεκρό από παρεχοϊό στις ΗΠΑ-Σε εγρήγορση γιατροί & γονείς για συμπτώματα

CDC: Ένας ιός επικίνδυνος για τα βρέφη εξαπλώνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι γονείς και οι παιδίατροι θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή για τυχόν συμπτώματα, λένε αξιωματούχοι υγείας.

O παρεχοϊός έχει προκαλέσει τουλάχιστον έναν θάνατο βρέφους και έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του σε πολλές πολιτείες από τον Μάιο, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ. Οι ανθρώπινοι παρεχοϊοί είναι κοινά παθογόνα της παιδικής ηλικίας που μεταδίδονται μέσω των αναπνευστικών σταγονιδίων ή μέσω της κοπράνων-στοματικής οδού, λέει το CDC. Συμπτώματα όπως λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, πυρετός και εξάνθημα είναι κοινά σε παιδιά ηλικίας μεταξύ 6 μηνών και 5 ετών. Τα περισσότερα παιδιά θα έχουν μολυνθεί από παρεχοϊούς μέχρι να ξεκινήσουν το νηπιαγωγείο.

Ωστόσο, οι ιοί μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες σε μωρά μικρότερα των 3 μηνών, συμπεριλαμβανομένης της σήψης, των επιληπτικών κρίσεων, της μηνιγγίτιδας και της μηνιγγοεγκεφαλίτιδας, ανέφερε το CDC. Αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο σε βρέφη μικρότερα του ενός μήνα. Το CDC προειδοποίησε τους γιατρούς, ότι αυτοί οι ιοί κυκλοφορούν καλοκαίρι και φθινόπωρο και ότι θα πρέπει να θεωρούνται πιθανή μόλυνση σε βρέφος με πυρετό, σήψη ή νευρολογικά συμπτώματα.

Ένα μωρό από το Κονέκτικατ πέθανε τον Ιούνιο αφού προσβλήθηκε από τον ιό όταν ήταν 8 ημερών, σύμφωνα με το CT Insider. Τα πρώτα του συμπτώματα ήταν ένα εξάνθημα στα μάγουλά του και στο στήθος, αλλά στη συνέχεια έγινε λιγότερο δραστήριο, σταμάτησε να κλαίει και υπέστη επιληπτικές κρίσεις. Ο Ronan Delancy έζησε μόνο 34 ημέρες, σύμφωνα με τη μητέρα του Katherine Delancy. Πριν πεθάνει, ο ιός είχε επιτεθεί και είχε καταστρέψει τη λευκή ουσία σε μεγάλο μέρος του εγκεφάλου του.

«Τον έλεγξαν για επιληψία και ορισμένες επιληπτικές διαταραχές», δήλωσε η μητέρα το άτυχου βρέφους στο CT Insider. «Έψαχναν επίσης να δουν αν είχε κάποιο τραύμα στο κεφάλι». Οι γιατροί δοκίμασαν τα πάντα κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του Ρόναν. «Δοκίμασαν διαφορετικά φάρμακα κατά των επιληπτικών κρίσεων και κανένα από αυτά δεν έλεγχε τις κρίσεις και χειροτέρευαν», σημείωσε η άτυχη μητέρα.

Εντωμεταξύ, καθώς δεν γίνεται παρακολούθηση ρουτίνας για τους παρεχοϊούς στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν είναι σαφής ο αριθμός των κρουσμάτων που αναφέρθηκαν φέτος σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, ανέφερε το CDC.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

O ΕΟΔΥ επιβεβαίωσε τον πρώτο θάνατο παιδιού με οξεία ηπατίτιδα στη χώρα

Τα κρούσματα παιδικής ηπατίτιδας δεν υπερβαίνουν τα προ της πανδημίας covid επίπεδα

Έρευνα για αιτιολογικούς παράγοντες της οξείας ηπατίτιδας πλην του αδενοϊού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι ανισότητες στην πρόσβαση στη μεταμόσχευση νεφρού μπορούν να μειωθούν μέσω μιας πολυεπίπεδης προσπάθειας βελτίωσης της ποιότητας, σύμφωνα με μελέτη

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι οι παρεμβάσεις μείωσαν την ανισότητα των μεταμοσχεύσεων και αύξησαν την επιβίωση μετά τη μεταμόσχευση, αλλά κανένα από τα δύο αποτελέσματα δεν βρέθηκε στατιστικά σημαντικό. "Είμαι υπερήφανος για τα αποτελέσματα της επιβίωσης μετά τη μεταμόσχευση, ιδίως δεδομένου ότι τα ποσοστά αποδοχής οργάνων μας είναι σχεδόν 2,5 φορές μεγαλύτερα από τον εθνικό μέσο όρο", δήλωσε ο Δρ DuBay. Σημείωσε επίσης ότι πέρυσι, το κέντρο του είχε τις δεύτερες περισσότερες προσθήκες στη λίστα αναμονής στις ΗΠΑ.

Η όσφρησή σας θα μπορούσε να προβλέψει πόσο θα ζήσετε

Προσδόκιμο ζωής: Ένα απλό τεστ οσμής που διαρκεί μόνο λίγα λεπτά, το οποίο θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί ως πολύτιμο εργαλείο για την αξιολόγηση του κινδύνου αδυναμίας ή ανθυγιεινής γήρανσης.

Απειλητικά email: Και πάλι φάρσα σε νοσοκομεία, στο αεροδρόμιο και σε εκκλησία

Απειλητικά email: Οκτώ νέα απειλητικά e-mail έφτασαν σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, έξι νοσοκομεία της Αττικής (Γεννηματάς, Παμμακάριστος, Ερρίκος Ντυνάν, Τζάνειο, Ευαγγελισμός και Παίδων) καθώς και σε μία εκκλησία, αλλά αποδείχτηκαν φάρσα.

Ο περιορισμός της διαφήμισης τυχερών παιχνιδιών θα μπορούσε να μειώσει τις σχετικές βλάβες, ιδίως σε ευάλωτα άτομα

"Τέτοιοι περιορισμοί θα μπορούσαν όχι μόνο να μειώσουν τη συνολική βλάβη, αλλά και να μετριάσουν τον αντίκτυπο της διαφήμισης στις ανισότητες που σχετίζονται με τα τυχερά παιχνίδια". Η ίδια πρόσθεσε: "Η μελέτη μας έδειξε ότι οι στρατηγικές πρόληψης των βλαβών για τη δημόσια υγεία θα πρέπει ιδανικά να περιλαμβάνουν μια σειρά πολιτικών που περιορίζουν την έκθεση στη διαφήμιση, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των ευάλωτων ομάδων"

Η προεκλαμψία στις μητέρες συνδέεται με τετραπλάσιο κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά τη δεκαετία μετά τον τοκετό

Η μελέτη μας υποδηλώνει ότι οι γυναίκες που είναι πιθανότερο να ωφεληθούν από τον έλεγχο είναι εκείνες που είχαν προεκλαμψία μετά την ηλικία των 35 ετών και εκείνες που την εμφάνισαν περισσότερες από μία φορές. Η πρόληψη θα πρέπει να ξεκινήσει μέσα σε μια δεκαετία από τον τοκετό, για παράδειγμα, με τη θεραπεία της υψηλής αρτηριακής πίεσης και την ενημέρωση των γυναικών σχετικά με τους παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις, όπως το κάπνισμα και η αδράνεια"

ΠΟΥ: Αποφασίζει εάν η πανδημία είναι ακόμη παγκόσμια έκτακτη ανάγκη

ΠΟΥ: Αύριο μια επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας πρόκειται να συνεδριάσει για να εξετάσει εάν η πανδημία COVID-19 εξακολουθεί να αποτελεί μια παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία.