Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

Ιλαρά Ηνωμένο Βασίλειο: Εκατομμύρια καλούνται να εμβολιαστούν λόγω αύξησης κρουσμάτων

Ιλαρά Ηνωμένο Βασίλειο: Εκατομμύρια καλούνται να εμβολιαστούν λόγω αύξησης κρουσμάτων

Ιλαρά Ηνωμένο Βασίλειο: Ο ΠΟΥ και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ δήλωσαν τον Νοέμβριο ότι οι θάνατοι από ιλαρά αυξήθηκαν παγκοσμίως κατά περισσότερο από 40% πέρυσι και τα κρούσματα αυξήθηκαν.

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι του Ηνωμένου Βασιλείου προέτρεψαν τη Δευτέρα εκατομμύρια γονείς να κάνουν κράτηση στα παιδιά τους για χαμένα εμβόλια ιλαράς, παρωτίτιδας και ερυθράς κατά τη διάρκεια της απότομης αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων ιλαράς και των χαμηλότερων ποσοστών εμβολιασμού την τελευταία δεκαετία. Η Εθνική Υπηρεσία Υγείας ξεκινά μια εκστρατεία δημοσιότητας αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι υπήρχαν περίπου 250 επιβεβαιωμένα κρούσματα ιλαράς σε περιοχές της Αγγλίας πέρυσι. Τα περισσότερα περιστατικά ήταν σε παιδιά κάτω των 10 ετών.

Το συνδυασμένο εμβόλιο ιλαράς, παρωτίτιδας και ερυθράς, ή MMR, προσφέρεται στο Ηνωμένο Βασίλειο σε δύο δόσεις σε όλα τα παιδιά, πρώτα στους 12 μήνες και μετά ξανά στα 3 χρόνια. Τα ποσοστά εμβολιασμών έχουν μειωθεί σε περίπου 85% σε εθνικό επίπεδο και πολύ χαμηλότερα σε περιοχές του Λονδίνου, σύμφωνα με τη διευθύνουσα σύμβουλο της Υπηρεσίας Υγείας Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζένι Χάρις. Αυτό είναι “πολύ χαμηλό για να διατηρηθεί η ασφαλής κάλυψη του πληθυσμού – το θέλουμε περίπου στο 95%”, όπως συμβουλεύει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, είπε.

Αξιωματούχοι δημόσιας υγείας λένε ότι περισσότερα από 3,4 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 16 ετών είναι απροστάτευτα και κινδυνεύουν να κολλήσουν τις ασθένειες που μπορούν να προληφθούν. Η ιλαρά κηρύχθηκε εξαλειφθείσα στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2017, πράγμα που σημαίνει ότι η ασθένεια δεν ήταν πλέον εγγενής στη χώρα. Αλλά οι μεταδόσεις άρχισαν ξανά όταν ξέσπασαν επιδημίες στην υπόλοιπη Ευρώπη. Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τα κρούσματα μπορούν να συμβούν οπουδήποτε όπου η κάλυψη εμβολίων είναι κάτω από το 95% που απαιτείται για την επίτευξη ανοσίας της αγέλης.

Ο ΠΟΥ και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ δήλωσαν τον Νοέμβριο ότι οι θάνατοι από ιλαρά αυξήθηκαν παγκοσμίως κατά περισσότερο από 40% πέρυσι και τα κρούσματα αυξήθηκαν αφού τα επίπεδα εμβολιασμού μειώθηκαν δραματικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Η ιλαρά είναι από τις πιο γνωστές μολυσματικές ασθένειες και εξαπλώνεται στον αέρα όταν ένα μολυσμένο άτομο βήχει ή φτερνίζεται. Είναι πιο συχνή σε παιδιά κάτω των 5 ετών. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πυρετό, βήχα, καταρροή και ένα χαρακτηριστικό εξάνθημα.

Η μόλυνση μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη σωματική βλάβη, όπως κώφωση. Οι περισσότεροι θάνατοι οφείλονται σε επιπλοκές όπως εγκεφαλίτιδα, σοβαρή αφυδάτωση, σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και πνευμονία. Ο Χάρις είπε ότι υπήρχε «προφανώς παραπληροφόρηση» σχετικά με τα εμβόλια και προέτρεψε τους ανθρώπους να συμβουλευτούν αξιόπιστες πηγές. Αξιωματούχοι είπαν ότι η έντονη κάλυψη των μέσων ενημέρωσης στα τέλη της δεκαετίας του 1990 σχετικά με τον πλέον απαξιωμένο ισχυρισμό ότι συνδέει το εμβόλιο MMR με τον αυτισμό οδήγησε σε πτώση των εμβολιασμών και χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να ανακάμψει.

Πιο πρόσφατα, οι μειώσεις στην πρόσληψη εμβολιασμού επιδεινώθηκαν εν μέρει από την πανδημία και το αίσθημα κατά των εμβολίων, δήλωσε η Helen Bedford, καθηγήτρια παιδικής υγείας στο University College του Λονδίνου. «Η πανδημία, με την εισαγωγή νέων εμβολίων και τον εμβολιασμό που συζητείται συνεχώς, μπορεί να είχε ως αποτέλεσμα το κοινό να έχει περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με τον εμβολιασμό: την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητά του και, για μια ασθένεια όπως η ιλαρά που είχε γίνει σπάνια στο Ηνωμένο Βασίλειο, την αναγκαιότητά του», είπε. «Η υποβολή ερωτήσεων σχετικά με τον εμβολιασμό πρέπει να ενθαρρύνεται, αλλά χρειαζόμαστε εκπαιδευμένο προσωπικό για να το κάνουμε αυτό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ιλαρά: "Ο αριθμός των ατόμων που αποφεύγουν τον εμβολιασμό προκαλεί ανησυχία" λέει ειδικός στη δημόσια υγεία

NHS: Κάντε εμβόλιο ιλαράς για να αποφύγετε την ταχεία εξάπλωση

Τα κρούσματα ιλαράς παραμένουν απειλή στις ΗΠΑ και παγκοσμίως

Πώς εξαπλώνεται ο ιός της ιλαράς στον ανθρώπινο εγκέφαλο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σε πολύ υψηλό κίνδυνο για φωτιά και πάλι 4 Περιφέρειες αύριο 26 Ιουνίου

Κίνδυνος πυρκαγιάς 26/6: Συνεχίζουν οι επικίνδυνες ημέρες για τη χώρα μας, με την Αττική και την Στερεά Ελλάδα να εξακολουθεί να βρίσκεται υπό πίεση σε σχέση με έναν επικείμενο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Καλύτερη υγεία όσοι ηλικιωμένοι στις ΗΠΑ ζουν σε οίκους ευγηρίας από εκείνους που ζουν στο

Ηλικιωμένοι ΗΠΑ: Οι ηλικιωμένοι που μετακομίζουν σε στέγαση ηλικιωμένων είναι λιγότερο πιθανό να χρειαστούν νοσηλεία, ιδιαίτερα για τραυματισμούς, κατάγματα ισχίου, τραύματα, ΧΑΠ, αφυδάτωση ή λοιμώξεις του ουροποιητικού. 

Γιατί δεν μπορώ να κοιμηθώ; Μπορεί να φταίνε τα σεντόνια ή η παπλωματοθήκη σας

Αυτά μπορούν επίσης να επηρεάσουν τον ύπνο. Αυτή η μεταβλητότητα, και ένα ευρύ φάσμα σχεδίων μελέτης, καθιστά επίσης δύσκολη τη σύγκριση διαφορετικών μελετών σχετικά με την επίδραση διαφορετικών υφασμάτων στον ύπνο. Επομένως, ίσως χρειαστεί να πειραματιστείτε με διαφορετικά υφάσματα για να ανακαλύψετε τι λειτουργεί για εσάς.

Το αρνίσιο κρέας ως μια εξαιρετική επιλογή για την αναιμία

Αρνί: Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε εύκολα απορροφούμενο σίδηρο και άλλα σημαντικά θρεπτικά συστατικά, το αρνί μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε πιο ενεργητικοί και να διατηρήσετε τη γενική σας υγεία.

Αυστραλία: Πρωτοφανής αύξηση επαγγελματιών υγείας που μετεγκαθίστανται στη χώρα

Αυστραλία: 4.699 γιατροί από το εξωτερικό έχουν εγγραφεί για πρακτική άσκηση στην Αυστραλία τους πρώτους 10 μήνες αυτού του οικονομικού έτους, 50% περισσότεροι από τους 2.991 γιατρούς που εγγράφηκαν ολόκληρο το έτος πριν από τον COVID (2018/19).

Close Icon