Ρεπορτάζ Υγείας

Γαλλία: Πολλά θύματα σεξουαλικής κακοποίησης θα λάβουν αποζημίωση από την Εκκλησία

Γαλλία: Πολλά θύματα σεξουαλικής κακοποίησης θα λάβουν αποζημίωση από την Εκκλησία

Γαλλία: Περίπου 190 θύματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από ιερείς ή άλλους εκπροσώπους της εκκλησίας θα λάβουν οικονομική αποζημίωση μέχρι στιγμής από την Καθολική Εκκλησία της Γαλλίας στο πλαίσιο ενός προγράμματος σαρωτικών αποζημιώσεων.

Περίπου 190 θύματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από ιερείς ή άλλους εκπροσώπους της εκκλησίας θα λάβουν οικονομική αποζημίωση μέχρι στιγμής από την Καθολική Εκκλησία της Γαλλίας στο πλαίσιο ενός προγράμματος σαρωτικών αποζημιώσεων. Μια έκθεση από την Ανεξάρτητη Εθνική Αρχή για την Αναγνώριση και την Αποζημίωση, ή INIRR, ανέφερε ότι άλλα 11 άτομα έλαβαν άλλους τύπους αποζημιώσεων. Εκατοντάδες άλλες υποθέσεις περιμένουν επανεξέταση.

Περισσότερα από 1.180 θύματα ιερέων ή άλλων εκπροσώπων της εκκλησίας έχουν έρθει για να διεκδικήσουν αποζημίωση από τότε που ιδρύθηκε το σώμα, δήλωσε η Marie Derain de Vaucresson, επικεφαλής του INIRR, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Είπε ότι το 32% ήταν γυναίκες και το 68% άνδρες. Μεταξύ αυτών, 404 λαμβάνουν τώρα υποστήριξη από το INIRR, ενώ οι περισσότεροι περιμένουν να εξεταστούν οι υποθέσεις τους.

Ο Derain de Vaucresson είπε ότι το 80% των ποσών που έχουν χορηγηθεί μέχρι στιγμής είναι πάνω από 20.000 ευρώ (21.128 $), συμπεριλαμβανομένων 40 ατόμων που έλαβαν το μέγιστο ποσό, που ορίζεται στα 60.000 ευρώ (63.386 $). Η πλειοψηφία όσων προσέγγισαν το INIRR ανέφεραν «πολύ σοβαρά» εγκλήματα, τόνισε, προσθέτοντας ότι το 60% όσων έλαβαν οικονομική αποζημίωση είχαν βιαστεί μία ή πολλές φορές. Στο 58% των περιπτώσεων, οι καταχρήσεις συνεχίστηκαν για περισσότερο από ένα χρόνο. Συνέβησαν:

  • σε σχολεία,
  • στο σπίτι του θύτη,
  • στο μάθημα κατήχησης,
  • σε οργανώσεις νεολαίας,
  • και σε άλλες καταστάσεις,

ανέφερε το INIRR σε μια έκθεση. Η διάσκεψη των καθολικών επισκόπων της Γαλλίας συμφώνησε να παράσχει αποζημιώσεις μετά από έκθεση του 2021 που υπολόγιζε ότι περίπου 330.000 παιδιά κακοποιήθηκαν σεξουαλικά για 70 χρόνια από ιερείς ή άλλες προσωπικότητες που σχετίζονται με την εκκλησία στη Γαλλία. Οι εκτιμήσεις βασίστηκαν σε ευρύτερη έρευνα του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας και Ιατρικής Έρευνας της Γαλλίας για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Η έκθεση περιέγραφε μια «συστημική» συγκάλυψη από αξιωματούχους της εκκλησίας και προέτρεψε τη Γαλλική Καθολική Εκκλησία να σεβαστεί το κράτος δικαίου στη Γαλλία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΠΟΥ: Καλεί τους ειδικούς να αποφασίσουν για αντικρουόμενες αναφορές σεξουαλικής κακοποίησης Έμπολα

Πώς η παιδική κακοποίηση επηρεάζει τη συμπεριφορά μας;

Η παιδική κακοποίηση φέρει ψυχικά προβλήματα σε μεγαλύτερη ηλικία

Τι σημαίνει να είσαι σεξουαλικά καταπιεσμένος;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το οικονομικό βάρος της παιδικής λεκτικής κακοποίησης από ενήλικες υπολογίζεται σε 300 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως

Η αντιμετώπισή της μας δίνει ένα ισχυρό μοχλό πρόληψης των διαταραχών ψυχικής υγείας και του τεράστιου κόστους τους τόσο για το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και για την παγκόσμια οικονομία.

Οδηγίες καταλληλότητας οδηγών με καρδιολογικές παθήσεις από την Καναδική Καρδιαγγειακή Εταιρεία

"Εάν ένας γιατρός πιστεύει ότι ένας οδηγός είναι επικίνδυνος, σε ορισμένες επαρχίες του Καναδά, η αναφορά στις αρχές μεταφορών είναι υποχρεωτική. Αυτή είναι μία από τις κατευθυντήριες γραμμές που εκδόθηκαν για την ασφάλεια των ασθενών και επίσης για την ασφάλεια των γύρω τους ."

Ντελέκος: Ένα πλαίσιο για να μοιραστούμε το ρίσκο από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

Ντελέκος (Gallagher Re): Πώς οι τράπεζες, οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι ρυθμιστικές αρχές στον κόσμο, την Ευρώπη αλλά και την Ελλάδα αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις αλλά και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή.

Οι ειδικοί δίνουν συστάσεις για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή

Μια χαμηλή επιβάρυνση με κολπική μαρμαρυγή σχετίζεται με χαμηλά ποσοστά εγκεφαλικού και καρδιακής ανεπάρκειας. Η μείωση της επιβάρυνσης της κολπικής μαρμαρυγής ΚΜ εξελίσσεται σε θεραπευτικό στόχο σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή ΚΜ».