Ψυχική Υγεία

Ψυχική υγεία: Η παιδική κακοποίηση φέρει ψυχικά προβλήματα σε μεγαλύτερη ηλικία

Ψυχική υγεία: Η παιδική κακοποίηση φέρει ψυχικά προβλήματα σε μεγαλύτερη ηλικία

Ψυχική υγεία: Η κακοποίηση ή η παραμέληση ως παιδί μπορεί να προκαλέσει πολλαπλά προβλήματα ψυχικής υγείας.

Η κακοποίηση ή η παραμέληση ως παιδί μπορεί να προκαλέσει πολλαπλά προβλήματα ψυχικής υγείας, σύμφωνα με μια ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 11 Ιανουαρίου στο The American Journal of Psychiatry. Ο Jessie R. Baldwin, Ph.D., από το University College του Λονδίνου και οι συνεργάτες του πραγματοποίησαν μια συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση για να εξετάσουν τη σχέση μεταξύ της παιδικής κακοποίησης και των προβλημάτων ψυχικής υγείας.

Παιδική κακοποίηση και ψυχική υγεία

Με βάση 34 οιονεί πειραματικές μελέτες (54.646 ανεξάρτητους συμμετέχοντες), οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η παιδική κακοποίηση συσχετίστηκε μέτρια με προβλήματα ψυχικής υγείας (Cohen’s d = 0,56). Σε μια προσαρμοσμένη ανάλυση, η συσχέτιση μεταξύ της παιδικής κακοποίησης και των προβλημάτων ψυχικής υγείας αποδυναμώθηκε (Δ = 0,31 του Cohen). Αυτή η προσαρμοσμένη συσχέτιση μεταξύ της παιδικής κακοποίησης και της ψυχικής υγείας παρέμεινε σε όλες τις ψυχιατρικές διαταραχές (π.χ. κατάθλιψη, άγχος, αυτοτραυματισμό και απόπειρα αυτοκτονίας, κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών, διαταραχή ελλειμματικής προσοχής/υπερκινητικότητας, προβλήματα συμπεριφοράς και ψύχωση).

«Αυτή η μελέτη παρέχει αυστηρά στοιχεία που υποδεικνύουν ότι η παιδική κακοποίηση έχει μικρές αιτιώδεις επιπτώσεις στα προβλήματα ψυχικής υγείας», είπε ο Baldwin σε μια δήλωση. «Αν και μικρές, αυτές οι επιπτώσεις της κακομεταχείρισης θα μπορούσαν να έχουν εκτεταμένες συνέπειες, δεδομένου ότι τα προβλήματα ψυχικής υγείας προβλέπουν μια σειρά από κακά αποτελέσματα, όπως η ανεργία, τα σωματικά προβλήματα υγείας και η πρόωρη θνησιμότητα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η ψυχική υγεία των παιδιών βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις ανησυχίες των γονιών

Η αναβλητικότητα μπορεί να βλάψει δυνητικά την υγεία σας

Το 13% των Αμερικανών ηλικίας 50 έως 80 ετών εμφανίζει σημάδια εθισμού στο φαγητό

Η ομιλία του Υπουργού Υγείας για την ψυχική υγεία και το Dentist Pass

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ειδικοί για το φύλο μηχανισμοί για τη μείζονα καταθλιπτική διαταραχή που εντοπίζονται σε απόκριση σε απορρυθμισμένες ορμόνες του στρες

Η Lerner δήλωσε ότι το εργαστήριό της συνεχίζει τώρα αυτές τις αρχικές ερευνητικές προσπάθειες, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού μελετών για την περαιτέρω διαλεύκανση των μηχανισμών με τους οποίους οι ορμόνες του στρες ρυθμίζουν ειδικά την ντοπαμίνη στους άνδρες έναντι των γυναικών και πώς οι φυσιολογικοί κιρκάδιοι ρυθμοί στην απελευθέρωση των ορμονών του στρες μπορούν να επηρεάσουν τα κίνητρα.

5 Οφέλη του φιλιού για την υγεία μας

Φιλί: Το φιλί μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στη συναισθηματική και σωματική υγεία και ευεξία σας, και να βοηθήσει το άτομο που επιδίδεται σε αυτό, να αισθάνεται καλά με τον εαυτό του.