Ρεπορτάζ Υγείας

Φορείς υγείας: Πόσο γρήγορα μπορούν τα ΗΑΕ να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα;

Φορείς υγείας: Πόσο γρήγορα μπορούν τα ΗΑΕ να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα;

Φορείς υγείας: Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν το 2023 ως Έτος Αειφορίας, το οποίο έρχεται καθώς η χώρα προετοιμάζεται για την παγκόσμια διάσκεψη κορυφής για το κλίμα COP28.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν το 2023 ως Έτος Αειφορίας, το οποίο έρχεται καθώς η χώρα προετοιμάζεται για την παγκόσμια διάσκεψη κορυφής για το κλίμα COP28, που θα πραγματοποιηθεί στο Expo City Dubai από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 12 Δεκεμβρίου. Με τη δημόσια υγεία και την κλιματική αλλαγή στην πρώτη γραμμή των περιφερειακών και παγκόσμια ζητήματα, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για τα νοσοκομεία και τις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης να στραφούν προς πιο βιώσιμες λειτουργίες. Οι εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης αντιμετωπίζουν σημαντικό οικονομικό και ρυθμιστικό έλεγχο.

Ενθαρρύνονται να κάνουν αυτή τη μετάβαση για να βελτιώσουν τη λειτουργική αποτελεσματικότητα, να βελτιώσουν τη φροντίδα των ασθενών και, το πιο σημαντικό, να μειώσουν το αποτύπωμά τους άνθρακα. Όπως συμβαίνει με άλλες επιχειρήσεις που γίνονται πράσινες, οι εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης που εφαρμόζουν βιώσιμες και ηθικές πρακτικές αποκομίζουν πολλαπλά οφέλη, όπως – αλλά δεν περιορίζονται σε – χαμηλότερους λογαριασμούς κοινής ωφελείας και πρόσθετο λειτουργικό κόστος, βελτιωμένη εικόνα της επωνυμίας, υψηλότερη ικανοποίηση των εργαζομένων, μεγαλύτερη εμπιστοσύνη των ασθενών και της κοινότητας και, φυσικά , χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα.

Τα βιώσιμα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης βελτιώνουν τη δημόσια υγεία συμβάλλοντας σε πιο ανθεκτικές κοινότητες και καταπολεμώντας τις κακές θεσμικές πρακτικές που προκαλούν ρύπανση, σπατάλη και εξάντληση πόρων. Η βελτίωση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας διαθέτει επίσης χρηματοδότηση και πόρους για καλύτερη φροντίδα των ασθενών. Ένα «βιώσιμο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης» βελτιώνει, διατηρεί ή αποκαθιστά την υγεία, ενώ ελαχιστοποιεί τις αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και αξιοποιεί ευκαιρίες για να το ενισχύσει προς όφελος της υγείας και της ευημερίας των σημερινών και των μελλοντικών γενεών.

Σε ένα περιβάλλον υγείας, η κοινωνική βιωσιμότητα σχετίζεται με την ικανότητα των νοσοκομείων και των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και να βελτιώνουν τη γενική ευημερία στην κοινότητα. Η αρχιτεκτονική της υγειονομικής περίθαλψης διευκολύνει τις συνδέσεις, επιτρέπει την πρόσβαση, βελτιώνει την υγεία και βελτιώνει τη συνολική ποιότητα ζωής.

Μειώνουν τα ΗΑΕ το αποτύπωμα άνθρακα

Τα νοσοκομεία και ο κλάδος της υγειονομικής περίθαλψης κινούνται προς έναν πιο βιώσιμο τρόπο λειτουργίας. Ωστόσο, ο τομέας είναι υπεύθυνος για πολλά απόβλητα λόγω αποστείρωσης εξοπλισμού και μεγάλου αποτυπώματος άνθρακα λόγω της ενέργειας που απαιτείται για την τροφοδοσία τέτοιων εκτεταμένων εγκαταστάσεων. Ακολουθούν μερικοί τρόποι με τους οποίους η βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης θα μπορούσε να γίνει πιο βιώσιμη.

  • Η ύπαρξη βιώσιμης ενέργειας, όπως η ηλιακή, μπορεί να μειώσει το κόστος στον ιατρικό κλάδο. Τα νοσοκομεία χρειάζονται πολλή ενέργεια και ενέργεια για να λειτουργήσουν, επομένως η χρήση πιο βιώσιμων μεθόδων θα μείωνε το αποτύπωμα άνθρακα.
  • Το 2020 κυκλοφόρησε το πρώτο ηλεκτρικό ασθενοφόρο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η αντικατάσταση των παραδοσιακών ασθενοφόρων με ηλεκτρικά οχήματα μειώνει τις επιβλαβείς εκπομπές.
  • Εκπαιδεύστε τους ασθενείς για το πώς οι ιατρικές τους επιλογές επηρεάζουν το περιβάλλον. Για παράδειγμα, οι ασθενείς που δεν χρησιμοποιούν όλα τα φάρμακά τους μπορούν να τα φέρουν πίσω στο φαρμακείο, όπου μπορεί να απορριφθεί και να ανακυκλωθεί κατάλληλα.
  • Τα ιατρικά απόβλητα συνήθως πετιούνται ή αποτεφρώνονται. Δυστυχώς, οι συγκεκριμένες μέθοδοι απόρριψης δεν είναι μόνο επιβλαβείς για το περιβάλλον αλλά δημιουργούν και περισσότερο άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Τρόποι για να ξεπεραστεί αυτό θα ήταν η μείωση των αποβλήτων και η έρευνα για πιο βιώσιμη αποτέφρωση.
  • Τα νοσοκομεία έχουν πολλούς ασθενείς που σιτίζονται όλοι καθημερινά. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη ποσότητα απορριμμάτων τροφίμων για κάθε νοσοκομείο, τα οποία συνήθως καταλήγουν σε χωματερές. Η ύπαρξη χωνευτών τροφίμων στο χώρο σημαίνει ότι τα τρόφιμα μπορούν να απορριφθούν σωστά.

  • Μόλις χρησιμοποιηθεί, ο περισσότερος ιατρικός εξοπλισμός πετιέται και απορρίπτεται. Η έρευνα τρόπων με τους οποίους ο εξοπλισμός μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί και να αποστειρωθεί θα σημαίνει ότι θα υπάρχουν λιγότερα απόβλητα και παραγωγή.
  • Η μετάβαση σε ψηφιακό λογισμικό, όπως ιστότοποι και εφαρμογές, σημαίνει ότι τα νοσοκομεία και οι γιατροί δεν χρειάζεται να στέλνουν πληροφορίες σε χαρτί, όπως αρχεία συνταγών. Αυτό όχι μόνο θα μείωνε την αποψίλωση των δασών και θα βελτίωνε το αποτύπωμα άνθρακα των νοσοκομείων, αλλά και θα επιλύσει τα προβλήματα αποθήκευσης εντός των νοσοκομείων.
  • Οι γιατροί που χρησιμοποιούν πλατφόρμες βιντεοκλήσεων για ραντεβού και συνέδρια μειώνουν την απαιτούμενη ποσότητα ταξιδιού και μειώνουν την καύση ορυκτών καυσίμων. Αυτό θα ήταν πιο χρήσιμο για συναντήσεις όπου δεν απαιτούνται φυσικές εξετάσεις.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα ΗΑΕ δαπανούν περίπου το 3,5% του ΑΕΠ για την υγειονομική περίθαλψη

Η τεχνολογία αναδιαμορφώνει το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης στα ΗΑΕ

Η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση των ΗΑΕ για την προώθηση της ποιότητας ζωής

30 τόνοι επείγουσας υγειονομικής βοήθειας από ΗΑΕ στην Ουκρανία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο ΠΟΥ αναφέρει αύξηση 79% στα κρούσματα ιλαράς παγκοσμίως

Παρά το γεγονός ότι η ιλαρά κηρύχθηκε εξαλειφθείσα στις ΗΠΑ πριν από περισσότερες από δύο δεκαετίες, τα μειωμένα ποσοστά εμβολιασμού τροφοδοτούν νέα κρούσματα και θέτουν σε κίνδυνο την ανοσία της αγέλης σε αυτή τη χώρα.

Μεγάλη συμμετοχή αναμένεται στην Πανυγειονομική κινητοποίηση 22 Φεβρουαρίου

Μεγαλειώδεις αναμένονται να είναι οι αυριανές κινητοποιήσεις των υγειονομικών σε ολόκληρη τη χώρα, μέσα από διαμαρτυρίες για την υποστελέχωση, τις πενιχρές απολαβές και την γενικότερη υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας.

Είτε ασκείστε τακτικά είτε μία με δύο ημέρες την εβδομάδα, η απώλεια βάρους είναι δυνατή

"Σε υψηλό επίπεδο, αυτή η μελέτη επιβεβαιώνει το παλιό ρητό για τη σωματική δραστηριότητα και την υγεία: οποιαδήποτε δραστηριότητα είναι καλύτερη από καμία δραστηριότητα.

Λίστα αναμονής στα χειρουργεία: Οι περιοχές που "χτυπάνε" κόκκινο

Λίστα αναμονής στα χειρουργεία: Στην κορυφή της αναμονής βρίσκεται η Μακεδονία, όπου ο μεγαλύτερος αριθμός ασθενών  ξεπερνά τους 15.000 και αναγκάζεται να περιμένει ακόμη και περισσότερο από 12 μήνες για μια χειρουργική επέμβαση σε δημόσια νοσοκομεία.

Αγρότες: Σε ασφυκτικό κλοιό το κέντρο της Αθήνας - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις [vid]

Αγρότες: Έχουν τεθεί σε ισχύ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω των κινητοποιήσεων των αγροτών σύμφωνα με την Εκπρόσωπο Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντία Δημογλίδου.