Τεχνολογία

ΗΑΕ: Η τεχνολογία αναδιαμορφώνει το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης

ΗΑΕ: Η τεχνολογία αναδιαμορφώνει το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης

ΗΑΕ: Υπάρχουν ατελείωτες ευκαιρίες για τους παίκτες υγειονομικής περίθαλψης να εξερευνήσουν ευκαιρίες για να βελτιώσουν τις δικές τους υπηρεσίες, οδηγώντας σε βελτιωμένη εμπειρία ασθενών.

Ενώ το πρότυπο περίθαλψης στα νοσοκομεία των ΗΑΕ ήταν πάντα παγκόσμιας κλάσης, η πρόοδος στην τεχνολογία της υγειονομικής περίθαλψης βοηθάει να πάει σε άλλο επίπεδο. Με τις φουτουριστικές καινοτομίες, οι ασθένειες εντοπίζονται πιο γρήγορα, οι ευαίσθητες χειρουργικές επεμβάσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν με μεγαλύτερη ακρίβεια και το ιατρικό ιστορικό ενός ασθενούς μπορεί να ληφθεί σε μια στιγμή. Είτε είναι να κλείσετε ένα ραντεβού γρήγορα είτε να εντοπίσετε διαφορές στα μοτίβα ομιλίας που προκαλούνται από άνοια, δεν έχουν τέλος οι δυνατότητες που παρέχει τώρα η τεχνολογία σε ασθενείς και παρόχους υγειονομικής περίθαλψης στην περιοχή.

«Οι δυνατότητες της τεχνολογίας στην υγειονομική περίθαλψη είναι τεράστιες. Υπάρχουν ατελείωτες ευκαιρίες για τους παίκτες υγειονομικής περίθαλψης να βουτήξουν βαθιά και να εξερευνήσουν ευκαιρίες για να βελτιώσουν τις δικές τους υπηρεσίες, οδηγώντας σε βελτιωμένη εμπειρία ασθενών», λέει η Alisha Moopen, Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος της Aster DM Healthcare. Λόγω των πλεονεκτημάτων που μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία, ο τομέας της υγειονομικής περίθαλψης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βρίσκεται επί του παρόντος σε έναν αξιοσημείωτο ψηφιακό μετασχηματισμό.

Η πανδημία έπαιξε ρόλο στην επίσπευση αυτού του τρέχοντος ψηφιακού τοπίου, λέει ο Anil Kumar, Ανώτερος Διευθυντής Πωλήσεων, Uniphore Software Systems. «Η υγειονομική περίθαλψη βρίσκεται στο κατώφλι του μετασχηματισμού εδώ και δεκαετίες. Αλλά η πανδημία επιτάχυνε την υιοθέτηση της ψηφιακής υγείας με ρυθμό που λίγοι θα μπορούσαν να φανταστούν απλώς και μόνο επειδή τέθηκαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές με πρωτοφανή ταχύτητα». Μετά την πανδημία, σήμαινε ότι βρισκόμαστε σταθερά στη δίνη της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης, με κάθε πτυχή της υγειονομικής περίθαλψης να αναθεωρείται σε αυτό το νέο κεφάλαιο της ψηφιακής προόδου.

«Ο τομέας της υγείας επωφελείται σημαντικά από τη βιομηχανική επανάσταση. Ο αντίκτυπος ήταν τεράστιος σε πολλούς κλάδους. Η ανάπτυξη τρισδιάστατης εκτύπωσης, η νανοτεχνολογία, η μικροσκοπική ρομποτική, η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση (ML) και η ανάλυση μεγάλων δεδομένων είναι παραδείγματα», λέει ο Fadi Jawdat Hindi, Διευθύνων Σύμβουλος της Octopian Digital. Χάρη στην τρέχουσα αλλαγή που βασίζεται στην τεχνολογία, βελτιώνει τη βιομηχανία και την παροχή φροντίδας και προτύπων.

Εξελίξεις που βασίζονται στην AI

«Η μεταμόρφωση έχει αγγίξει κάθε πτυχή του ταξιδιού των ασθενών. Η ενσωμάτωση του ιστορικού ασθενών και των ηλεκτρονικών αρχείων υγείας επιτρέπει τη συγκέντρωση και την ανάλυση τεράστιων ποσοτήτων δεδομένων ασθενών. Η γνώση δεδομένων και η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και της ρομποτικής αυτοματοποίησης διεργασιών (RPA) επιτρέπουν στα bots να χειρίζονται τις βασικές εργασίες της επιδιόρθωσης ραντεβού, των εργαστηριακών ραντεβού, του προγραμματισμού επισκέψεων γιατρού και των προεγκρίσεων από την ασφάλιση έως την παράδοση φαρμάκων στα σπίτια», λέει ο Kumar.

Η άφιξη των bots και της τεχνητής νοημοσύνης έχει δημιουργήσει καλύτερη αξία στο περιβάλλον υγειονομικής περίθαλψης και αφήνει το προσωπικό ελεύθερο να ασχοληθεί με πιο επείγοντα θέματα όπου μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς. «Η απλοποίηση που προέρχεται από την αυτοματοποίηση σε συνδυασμό με τη μεταφόρτωση χειρωνακτικών εργασιών σε μηχανές απελευθερώνει τους εργαζόμενους να επικεντρωθούν σε πιο σύνθετες εργασίες. Αυτή η ανάκτηση ικανότητας επιτρέπει στο ανθρώπινο κεφάλαιο να επιλύει πιο περίπλοκα προβλήματα και απλοποιεί πολλές πολύπλοκες διοικητικές διαδικασίες», λέει ο Hindi.

Ωστόσο, η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι η μόνη τεχνολογία που μεταμορφώνει την παροχή φροντίδας στο περιβάλλον υγειονομικής περίθαλψης. Από το μετασύμπαν μέχρι την τηλεϊατρική, η τεχνολογία γίνεται πιο επαναστατική όσο περνάει ο καιρός. «Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης είναι καλά καθιερωμένη σε τομείς όπως η βοήθεια στην ανίχνευση ανωμαλιών στις ακτινογραφίες και τις μαγνητικές τομογραφίες, οι οποίες μπορούν εύκολα να παραβλεφθούν από το ανθρώπινο μάτι, τα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης στην παρακολούθηση ασθενών σε πραγματικό χρόνο, η αναγνώριση προτύπων σε wearables και η τεχνητή νοημοσύνη στα φάρμακα ανακάλυψη», λέει ο Hein van Eck, Chief Strategy Officer, Mediclinic Middle East.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια καινούργια τεχνολογικά μέσα βελτιώνουν την ιατρική περίθαλψη;

Τι κάνει ένας χειρουργός τεχνολόγος;

Πόσο σημαντική είναι η ανάπτυξη της τηλεϋγείας;

Η εξέλιξη της ιατρικής τεχνολογίας συμβάλλει στην βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μοντέλο AI στοχεύει να προβλέπει τη γεύση των φαρμάκων

Η τήρηση της θεραπείας είναι, επίσης, ιδιαίτερα σημαντική με τα αντιβιοτικά, καθώς η διακοπή της θεραπείας θα συμβάλει στη μικροβιακή αντοχή. "Με τα αντιβιοτικά, εάν ο ασθενής δεν το πάρει, ναι, δεν θα βελτιωθεί. Αλλά επίσης θα συμβάλετε στην αντιμικροβιακή αντοχή", είπε ο Δρ Abdelhakim. «Είναι στην πραγματικότητα μεγαλύτερο πρόβλημα για τους υπόλοιπους από εμάς».

Τρόποι με τους οποίους η τεχνολογία αλλάζει την υγειονομική περίθαλψη

Ιατρική τεχνολογία: Το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης διαμορφώνεται μπροστά στα μάτια μας με τις εξελίξεις στις ψηφιακές τεχνολογίες υγειονομικής περίθαλψης, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, το VR/AR, η τρισδιάστατη εκτύπωση, η ρομποτική ή η νανοτεχνολογία.

Προώθηση της ψηφιακής ισότητας για τη δημιουργία συνδεδεμένων κοινοτήτων

Ψηφιακή ισότητα: Πρέπει να είμαστε αφοσιωμένοι στο να διασφαλίσουμε ότι όλα τα άτομα μπορούν να συμμετέχουν στον ψηφιακό κόσμο, ανεξάρτητα από την ικανότητα, την ηλικία, τη φυλή ή το φύλο.

Google ΗΠΑ: Παίζει μεγάλο ρόλο στην προστασία της υγείας των παιδιών

Google ΗΠΑ: Η εφαρμογή της πολιτικής της Google για το ψηφιακό μάρκετινγκ ανθυγιεινών προϊόντων στη χώρα καταγωγής της θα μπορούσε ενδεχομένως να μειώσει την έκθεση των παιδιών σε αυτό το διαδικτυακό περιεχόμενο.