Τεχνολογία

ΗΑΕ: Η τεχνολογία αναδιαμορφώνει το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης

ΗΑΕ: Η τεχνολογία αναδιαμορφώνει το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης

ΗΑΕ: Υπάρχουν ατελείωτες ευκαιρίες για τους παίκτες υγειονομικής περίθαλψης να εξερευνήσουν ευκαιρίες για να βελτιώσουν τις δικές τους υπηρεσίες, οδηγώντας σε βελτιωμένη εμπειρία ασθενών.

Ενώ το πρότυπο περίθαλψης στα νοσοκομεία των ΗΑΕ ήταν πάντα παγκόσμιας κλάσης, η πρόοδος στην τεχνολογία της υγειονομικής περίθαλψης βοηθάει να πάει σε άλλο επίπεδο. Με τις φουτουριστικές καινοτομίες, οι ασθένειες εντοπίζονται πιο γρήγορα, οι ευαίσθητες χειρουργικές επεμβάσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν με μεγαλύτερη ακρίβεια και το ιατρικό ιστορικό ενός ασθενούς μπορεί να ληφθεί σε μια στιγμή. Είτε είναι να κλείσετε ένα ραντεβού γρήγορα είτε να εντοπίσετε διαφορές στα μοτίβα ομιλίας που προκαλούνται από άνοια, δεν έχουν τέλος οι δυνατότητες που παρέχει τώρα η τεχνολογία σε ασθενείς και παρόχους υγειονομικής περίθαλψης στην περιοχή.

«Οι δυνατότητες της τεχνολογίας στην υγειονομική περίθαλψη είναι τεράστιες. Υπάρχουν ατελείωτες ευκαιρίες για τους παίκτες υγειονομικής περίθαλψης να βουτήξουν βαθιά και να εξερευνήσουν ευκαιρίες για να βελτιώσουν τις δικές τους υπηρεσίες, οδηγώντας σε βελτιωμένη εμπειρία ασθενών», λέει η Alisha Moopen, Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος της Aster DM Healthcare. Λόγω των πλεονεκτημάτων που μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία, ο τομέας της υγειονομικής περίθαλψης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βρίσκεται επί του παρόντος σε έναν αξιοσημείωτο ψηφιακό μετασχηματισμό.

Η πανδημία έπαιξε ρόλο στην επίσπευση αυτού του τρέχοντος ψηφιακού τοπίου, λέει ο Anil Kumar, Ανώτερος Διευθυντής Πωλήσεων, Uniphore Software Systems. «Η υγειονομική περίθαλψη βρίσκεται στο κατώφλι του μετασχηματισμού εδώ και δεκαετίες. Αλλά η πανδημία επιτάχυνε την υιοθέτηση της ψηφιακής υγείας με ρυθμό που λίγοι θα μπορούσαν να φανταστούν απλώς και μόνο επειδή τέθηκαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές με πρωτοφανή ταχύτητα». Μετά την πανδημία, σήμαινε ότι βρισκόμαστε σταθερά στη δίνη της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης, με κάθε πτυχή της υγειονομικής περίθαλψης να αναθεωρείται σε αυτό το νέο κεφάλαιο της ψηφιακής προόδου.

«Ο τομέας της υγείας επωφελείται σημαντικά από τη βιομηχανική επανάσταση. Ο αντίκτυπος ήταν τεράστιος σε πολλούς κλάδους. Η ανάπτυξη τρισδιάστατης εκτύπωσης, η νανοτεχνολογία, η μικροσκοπική ρομποτική, η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση (ML) και η ανάλυση μεγάλων δεδομένων είναι παραδείγματα», λέει ο Fadi Jawdat Hindi, Διευθύνων Σύμβουλος της Octopian Digital. Χάρη στην τρέχουσα αλλαγή που βασίζεται στην τεχνολογία, βελτιώνει τη βιομηχανία και την παροχή φροντίδας και προτύπων.

Εξελίξεις που βασίζονται στην AI

«Η μεταμόρφωση έχει αγγίξει κάθε πτυχή του ταξιδιού των ασθενών. Η ενσωμάτωση του ιστορικού ασθενών και των ηλεκτρονικών αρχείων υγείας επιτρέπει τη συγκέντρωση και την ανάλυση τεράστιων ποσοτήτων δεδομένων ασθενών. Η γνώση δεδομένων και η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και της ρομποτικής αυτοματοποίησης διεργασιών (RPA) επιτρέπουν στα bots να χειρίζονται τις βασικές εργασίες της επιδιόρθωσης ραντεβού, των εργαστηριακών ραντεβού, του προγραμματισμού επισκέψεων γιατρού και των προεγκρίσεων από την ασφάλιση έως την παράδοση φαρμάκων στα σπίτια», λέει ο Kumar.

Η άφιξη των bots και της τεχνητής νοημοσύνης έχει δημιουργήσει καλύτερη αξία στο περιβάλλον υγειονομικής περίθαλψης και αφήνει το προσωπικό ελεύθερο να ασχοληθεί με πιο επείγοντα θέματα όπου μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς. «Η απλοποίηση που προέρχεται από την αυτοματοποίηση σε συνδυασμό με τη μεταφόρτωση χειρωνακτικών εργασιών σε μηχανές απελευθερώνει τους εργαζόμενους να επικεντρωθούν σε πιο σύνθετες εργασίες. Αυτή η ανάκτηση ικανότητας επιτρέπει στο ανθρώπινο κεφάλαιο να επιλύει πιο περίπλοκα προβλήματα και απλοποιεί πολλές πολύπλοκες διοικητικές διαδικασίες», λέει ο Hindi.

Ωστόσο, η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι η μόνη τεχνολογία που μεταμορφώνει την παροχή φροντίδας στο περιβάλλον υγειονομικής περίθαλψης. Από το μετασύμπαν μέχρι την τηλεϊατρική, η τεχνολογία γίνεται πιο επαναστατική όσο περνάει ο καιρός. «Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης είναι καλά καθιερωμένη σε τομείς όπως η βοήθεια στην ανίχνευση ανωμαλιών στις ακτινογραφίες και τις μαγνητικές τομογραφίες, οι οποίες μπορούν εύκολα να παραβλεφθούν από το ανθρώπινο μάτι, τα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης στην παρακολούθηση ασθενών σε πραγματικό χρόνο, η αναγνώριση προτύπων σε wearables και η τεχνητή νοημοσύνη στα φάρμακα ανακάλυψη», λέει ο Hein van Eck, Chief Strategy Officer, Mediclinic Middle East.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια καινούργια τεχνολογικά μέσα βελτιώνουν την ιατρική περίθαλψη;

Τι κάνει ένας χειρουργός τεχνολόγος;

Πόσο σημαντική είναι η ανάπτυξη της τηλεϋγείας;

Η εξέλιξη της ιατρικής τεχνολογίας συμβάλλει στην βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η υγεία των πνευμόνων στη σύγχρονη υγειονομική περίθαλψη

Με τις αυξανόμενες προκλήσεις που δημιουργούνται από περιβαλλοντικούς παράγοντες και επιλογές τρόπου ζωής, μια προληπτική προσέγγιση στη διαχείριση της υγείας των πνευμόνων είναι πιο κρίσιμη από ποτέ.

Η τεχνολογία παπουτσιών βοηθά στη μείωση του κινδύνου διαβητικού έλκους στο πόδι

Μετά από αυτό το επιτυχημένο πιλοτικό έργο, το επόμενο βήμα για την ερευνητική ομάδα θα είναι η βελτίωση της τεχνολογίας για να την καταστήσει πιο προσιτή για χρήστες με διαφορετικά βάρη και μεγέθη παπουτσιών. "Λαμβάνοντας υπόψη τον αντίκτυπο των ελκών στα πόδια, είναι συναρπαστικό το γεγονός ότι μπορούμε να κάνουμε μια πραγματική διαφορά στη ζωή τόσων πολλών ανθρώπων", δήλωσε ο Wijesundara.

Εικονική πραγματικότητα: Πολλά υποσχόμενη στη διδασκαλία παιδιών με ΔΑΦ

Τα παιδιά με ΔΑΦ έχουν συχνά δυσκολίες με την κοινωνική επικοινωνία, τη συναισθηματική κατανόηση και την αισθητηριακή επεξεργασία, γεγονός που μπορεί να κάνει τις παραδοσιακές μεθόδους διδασκαλίας προκλητικές.

Η τεχνολογική επανάσταση της υγείας στην Ογκολογία

Η ενσωμάτωση αυτών των τεχνολογιών στην ογκολογία όχι μόνο ενισχύει την ακρίβεια και την αποτελεσματικότητα της θεραπείας του καρκίνου αλλά βελτιώνει επίσης σημαντικά την εμπειρία του ασθενούς.

Ποιος ο ρόλος της τεχνολογίας στη μεταμοσχευτική ιατρική;

Μεταμοσχευτική ιατρική: Η ιατρική τεχνολογία διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στον τομέα της μεταμοσχευτικής ιατρικής, φέρνοντας επανάσταση στη διαδικασία μεταμόσχευσης οργάνων και βελτιώνοντας τα αποτελέσματα των ασθενών